Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Καψαμπέλης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου)

Δε 24/04/2017


«Νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει σανό και τον ταΐζουν αβέρτα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου λέει διάφορα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Όσοι σήμερα με κατηγορούν, λένε τα αβάσιμα και τα τρελά πράγματα θα αντιμετωπίσουν και θα έχουν σκληρή απάντηση από τη δικαιοσύνη.

Έχει ήδη υποβληθεί από την Μεγάλη εβδομάδα, από όλους τους Διευθυντές του χειρουργικού τομέα εκτός γυναικολόγων, κατεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Ζακύνθου και κατά του διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. Εμείς έχουμε την πρωτοβουλία και οδηγήσαμε το θέμα στην δικαιοσύνη.

Έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα για τα αίτια των επιπλοκών της καισαρικής επέμβασης που έγινε στις 31/3 στο νοσοκομείο μας. Το παιδί διακομίσθηκε και έμεινε για 11-12 ημέρες με θεραπεία στη μονάδα νεογνών του Καραμανδάνειου νοσοκομείο Πατρών ενώ η μητέρα του νεογνού νοσηλεύτηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο για μία εβδομάδα με διάφορα θέματα και το εξιτήριο που της δόθηκε είναι με άγνωστη αιτιολογία.
Αυτά που λέγανε για το γάλα της μητέρας, τον αέρα κ.λ.π. ήταν κουβέντες του αέρα, επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Έχει προχωρήσει η δικαστική διαδικασία ακύρωσης των αποφάσεων «εντέλλεστε» της διοίκησης γιατί είναι προδήλως και πασιφανώς παράνομες και καταχρηστικές.
Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα μπορεί να αργεί λίγο γιατί έχει φόρτο εργασίας αλλά είναι αντικειμενική και σκληρή.

Τα όσα αναφέρονται στο τελευταίο δελτίο τύπου της διοίκησης είναι αυτά που θέλανε να πούνε, δεν έγιναν τα γεγονότα έτσι όπως περιγράφονται.
Την περασμένη Τρίτη μπήκε ο ασθενής στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στο στομάχι και εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό.
Την επομένη ημέρα το πρωί, τον εξέτασα και εγώ, που έχω και τον τελικό λόγο και διαπίστωσα ότι δεν επρόκειτο για επείγον περιστατικό όπως το παρουσιάζουνε. Απόδειξη ότι δεν ήταν επείγον είναι ότι χειρουργήθηκε στην Πάτρα μετά από 48 ώρες ως προγραμματισμένο χειρουργείο.
Υπάρχουν διαβαθμίσεις χειρούργων, άλλη βαρύτητα έχει η άποψη ενός επιμελητή Β άλλη ενός επιμελητή Α, άλλη ενός διευθυντή και άλλη ενός συντονιστή διευθυντή ο οποίος είναι ισόβαθμος και ισάξιος με τον τακτικό καθηγητή πανεπιστημίου.
Η κλινική έχει μία συλλογικότητα, κάθε χειρούργος κάνει την διάγνωσή του, την συζητάει με τους συναδέλφους του, με τον διευθυντή και βγαίνει μία απόφαση. Εάν δεν συμφωνούν μετράει η άποψη του διευθυντή. Αυτά προβλέπει ο νόμος.
Η ιατρική δεν είναι στρατός, συζητιέται το κάθε περιστατικό και ο καθένας λέει την άποψη του.
Η άποψη μου είναι ότι δεν υπήρχε λόγος άμεσης χειρουργικής επέμβασης, δεν χρειαζόταν και έχω συγκεκριμένα στοιχεία, χρειαζόταν και περαιτέρω διερεύνηση από γιατρούς άλλης ειδικότητας που δεν διαθέτει το νοσοκομείο Ζακύνθου. Αυτός ήταν και ένας πρόσθετος λόγος για να διακομιστεί ο ασθενής.
Την Τετάρτη το μεσημέρι αφού βγήκαν οι εξετάσεις του και ενημερώθηκε, ο ίδιος ο ασθενής αυτοβούλως και ενυπόγραφα ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο για να συνεχίσει την διερεύνηση του και την τυχόν χειρουργική αντιμετώπιση. Μάλιστα ο ασθενής τελικά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στην Πάτρα μαζί με άλλον ασθενή.
Η θέληση του ασθενούς να διακομιστεί ήταν από την Τετάρτη το μεσημέρι.

Εγώ ζήτησα την διακομιδή του ασθενούς, εγώ έδωσα την εντολή και εγώ είμαι πιο αξιόπιστος από την Διοίκηση του Νοσοκομείου σε ιατρικά θέματα.
Το ΕΚΑΒ δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει για μια διακομιδή, από την στιγμή που δόθηκε ιατρική εντολή, όφειλε να την ακολουθήσει.
Οι συνομιλίες στο ΕΚΑΒ είναι καταγεγραμμένες, ρώτησα το ΕΚΑΒ αν πήραν εντολή να ματαιώσουν την διακομιδή και μου είπαν όχι από κανέναν. Μου είπαν ότι ακόμη και να μας έδιναν τέτοια εντολή δεν υπακούμε, εμείς υπακούμε μόνο σε ιατρικές εντολές. Το ΕΚΑΒ παίρνει εντολές μόνο από γιατρούς.

Η πράξη της μετακίνησης των γιατρών στην Ζάκυνθο είναι παράνομη.

Αυτό που έκαναν είναι και ψυχολογική πίεση του αρρώστου και θα δω τώρα στα πειθαρχικά όργανα των γιατρών τι ευθύνες έχουν.
Φέρνουν καμικάζι στη Ζάκυνθο πιέζουν τον άρρωστο να υπογράψει για να εγχειριστεί, ενώ έχει υπογράψει από το πρωί για το αντίθετο, του δημιουργούν δηλαδή και ψυχολογικό πρόβλημα.
Ποιος απαξιώνει το σύστημα υγείας εγώ οι αυτοί με τα καμώματά τους;

Στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό από την διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου, μιας δήθεν επείγουσας κατάστασης με εντέλλεσθε σε δύο επιμελητές να χειρουργήσουν, αφού προηγουμένως γνώριζαν ότι ο ασθενής είχε δηλώσει ενυπόγραφα ότι ήθελε να διακομιστεί εκτός Ζακύνθου.

Λένε ότι τους βολεύει, λένε ότι έχω ιδιοτελή συμφέροντα, ότι έχω καμιά δεκαριά ιδιωτικές κλινικές, ότι έχω διαγνωστικά κέντρα. Το σύστημα της διαστροφής και της παραπληροφόρησης κρατάει καλά, αυτά είναι γκεμπελικά πράγματα. Ο Στάλιν όταν ήθελε να εξοντώσει τους αντιπάλους του δημιουργούσε μία τέτοια κατάσταση με αβάσιμες κατηγορίες, έφτιαχνε την ατμόσφαιρα και το σκηνικό και μετά δίκαζε και τους έστελνε στα χιόνια.

Οι αποφάσεις που εκτελούμε οι γιατροί είναι αποφάσεις συλλογικών οργάνων, μέσα σε αυτά τα όργανα είναι γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων και παράλληλα με διαφορετικές πολιτικές απόψεις.
Έχω καμία πολιτική συγγένεια εγώ με τον συνάδελφό μου διευθυντή της ορθοπεδικής κ. Νίκο Ποταμίτη;
Στα όργανα αυτά συμμετέχει και άτομο που είναι στην νομαρχιακή επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ενυπόγραφες και ομόφωνες είναι οι αποφάσεις μας. Αυτά που ακούω για πολιτικές κόντρες με κάνουν να σκέπτομαι σε τι κατάπτωση και σε τι κατάντια έχει πέσει η Ζάκυνθος, δυστυχώς.
Νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει σανό και τον ταΐζουν αβέρτα.

Για τα περιστατικά που είχαμε στο νοσοκομείο πιθανολογούμαι ότι τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει κάποιος τοξικός παράγοντας από αέρια αλλά μπορεί να είναι και μικροβιακός ο παράγοντας ή και κάτι άλλο.
Όλη αυτή η κατάσταση με τα απορρίμματα θα φουντώσει την λεπτοσπείρωση, αφήστε να κάνει το κύκλο με τους ξενιστές και θα δείτε τι έχει να γίνει με τα μικρόβια.
Ο κόσμος περνάει ανάμεσα στα σκουπίδια, τα πατάει και μετά έρχεται και μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Όλα αυτά έχουν αντίχτυπο μέσα στο νοσοκομείο.

Υπάρχει και η προ ενάμιση έτους επίσημη έκθεση του υγειονομικού που λέει ότι το νοσοκομείο από υγειονομικής άποψης είναι επισφαλές. Κακώς δεν έχει αναδειχτεί το ζήτημα αυτό, είναι πιο σοβαρό ακόμη και από τα κλειστά χειρουργεία.»