Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου):

Πε 11/02/2016«Έχει τελειώσει η διαβούλευση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον χώρο του αεροδρομίου, μας ζήτησαν κάποια πρόσθετα έγραφα τα οποία και θα στείλουμε σήμερα. 
Τώρα προετοιμαζόμαστε για να έρθουμε σε επαφή με την Γερμανική Fraport που αγόρασε και το αεροδρόμιο της Ζακύνθου.

Έχω κατ’ επανάληψη ενημερώσει για το σχέδιό μας σε ότι αφορά τα απορρίμματα και κανείς δεν μπορεί να με εγκαλέσει για ανεπαρκή ενημέρωση. 
Ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος άρχοντας του νησιού και λογοδοτεί μόνο στον Ζακυνθινό λαό. 
Δεν θα αφήσω 100 ή 200 ανθρώπους που αντιδρούν με το έτσι θέλω να καταστρέψουν την Ζάκυνθο. 
Έχω επανειλημμένως καλέσει τους κατοίκους των Αμπελοκήπων για να τους ενημερώσω προσωπικά, για το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που θέλουμε να εφαρμόσουμε. 
Πράγματι η περιοχή των Αμπελοκήπων έχει υποστεί μεγάλη ρύπανση λόγω κακής λειτουργίας του βιολογικού, που άφησαν οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές και διορθώνουμε εμείς. 
Τον τελευταίο μήνα αποκαταστήσαμε τον βιολογικό και σύντομα θα τον συνδέσουμε με το αποχετευτικό, έτσι ώστε οι Αμπελόκηποι να λάμπουν. 
Έχω δεσμευτεί για αντισταθμιστικά οφέλη που θα έχουν. Δεν θα πληρώνουν Δημοτικά τέλη, ενώ για τις 22 θέσεις εργασίας που θα προκύψουν σε ότι αφορά την λειτουργία του κλειστού εργοστασίου, θα έχουν προτεραιότητα.

Ας μου πουν επιτέλους που θέλουν να πάω τα σκουπίδια. 
Έχω κάνει τον γύρο του νησιού και κανείς δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. 
Από 1ης Απριλίου οι Ζακυνθινοί θα πληρώνουν 80 χιλιάδες ευρώ την ημέρα πρόστιμο, λόγω Ευρωπαϊκής καταδίκης για τον ΧΥΤΑ. 
Αν δεν λύσουμε άμεσα το πρόβλημα, το καλοκαίρι θα γεμίσουμε με σκουπίδια στους δρόμους, κανείς τουρίστας δεν θα έρχεται και θα καταστραφούμε.

Δεν θα γίνω εγώ ο μοιραίος Δήμαρχος της Ζακύνθου. 
Ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρου εγκλημάτησε, υπογράφοντας το κλείσιμο του Σκοπού εν μέσω τουριστικής σεζόν και χωρίς εναλλακτική λύση.

Από τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια για την κινητή μονάδα επεξεργασίας που θα κάνουμε, τα 1,9 εκατομμύρια ευρώ είναι για τα μηχανήματα και τα 500 χιλιάδες ευρώ για το ειδικό στέγαστρο του εργοστασίου.

Δεν με ενδιαφέρει τώρα το που θα πάμε το υπόλειμμα. Είναι δευτερευούσης σημασίας, πάντως δεν πρόκειται να παραμένει στον χώρο του αεροδρομίου, όπου θα είναι το εργοστάσιο επεξεργασίας.

Θα ευχαριστούν τον Θεό οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων όταν γίνουμε γείτονες και φτιάξουμε στην περιοχή τους το κλειστό εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, θα παρουσιάσουμε προς έγκριση το τοπικό μας σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Ζητώ συγνώμη για τα χρονοδιαγράμματα που θέτω και που δεν τηρούνται για μια σειρά από θέματα, αλλά κάνω ότι ανθρωπίνως μπορώ, δεν είμαι Θεός.

Πιέζω τον εργολάβο να ολοκληρώσει το έργο της Πλατείας Σολωμού, το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. 
Υπάρχει ένα ποσό που του οφείλεται και περιμένουμε την πίστωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε ότι αφορά την αγοραπωλησία στα ορεινά, είμαι υπέρ της ανάπτυξης και των επενδύσεων αρκεί να τηρείται η νομιμότητα. 
Η πώληση που έκανε ο κ. Χάρος δεν είναι νόμιμη. 
Ως Δήμος Ζακύνθου θα καταθέσουμε αγωγή κατά της πώλησης, γιατί έχουμε Δημοτική περιουσία στην πωληθείσα έκταση, την οποία και θα διεκδικήσουμε. 
Υπολογίζουμε ότι η Δημοτική περιουσία είναι από 6 έως 10 χιλιάδες στρέμματα. 
Ούτε ο κ. Χάρος, ούτε κάποιος από την αγοράστρια εταιρία δεν με ενημέρωσε για την πώληση, ή για το τι σκοπεύει να κάνει σε αυτή την έκταση. 
Πρέπει να προχωρήσουμε και στην αξιοποίηση του Ναυαγίου, σε συνεργασία με Περιφέρεια και Εκκλησία. 
Θα στείλω έγγραφο στην Κτηματική υπηρεσία, για να μπει ένα τοιχίο πέριξ της περιοχής του Ναυαγίου, ώστε να υπάρχει προστασία.

Προχωράμε στην αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον Δήμο της Ρόκα Ιμπεριάλε που βρίσκεται στη Νότια Ιταλία. Μας ενώνουν πολλά πράγματα, μεταξύ αυτών η ποίηση του Ούγκο Φώσκολου. Θα συνεργαστούμε σε τουριστικό, πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και σε προώθηση των προϊόντων μας. Ας μην ξεχνάμε, ότι μετά τους Άγγλους, οι Ιταλοί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά που προτιμά το νησί μας.»


Current track

Title

Artist

Background