Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου)

Πε 21/07/2016«Το Δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να μην επιτρέψει την εγκατάσταση μικροπωλητών στη πλατεία Σολωμού για να υπάρχει χώρος στους επισκέπτες να απολαύσουν τη πλατεία και στα παιδιά να παίζουν. Έτσι ο Δήμος μας έδωσε 10 άδειες σε μικροπωλητές για να δραστηριοποιούνται δίπλα στη πλατεία Σολωμού στο χώρο ανάμεσα στο πνευματικό κέντρο και το κτίριο του ΟΤΕ.

Το Λιμενικό Ταμείο χωρίς καμιά συνεννόηση μαζί μου, αποφάσισε να παραχωρήσει χώρο στη πλατεία Σολωμού σε μια μικροπωλήτρια. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, Με την άδεια που έδωσε το Λιμενικό Ταμείο, προσέρχονται στο γραφείο μου οι υπόλοιποι μικροπωλητές διαμαρτυρόμενοι για αθέμιτο ανταγωνισμό, ζητώντας και αυτοί να εγκατασταθούν στη πλατεία.
Η κυρία Χασαλεύρη που πήρε άδεια από το Λιμενικό Ταμείο για να εγκατασταθεί στη πλατεία Σολωμού, είχε ήδη πάρει άδεια από τον Δήμο για να βρίσκεται στον χώρο που δραστηριοποιούνται και οι άλλοι μικροπωλητές.
Ελπίζω ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζήβας να ανακαλέσει την άδεια που έδωσε στην κυρία Χασαλεύρη για την πλατεία Σολωμού.

Η χερσαία ζώνη του λιμανιού που όπως λέει το Λιμενικό Ταμείο του ανήκει, αφορά το λιμάνι και μόνο. Χερσαία ζώνη δεν είναι η πλατεία Σολωμού, την οποία ο Δήμος ανάπλασε και ο Δήμος συντηρεί.

Είμαι φίλος 50 χρόνια με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζήβα, αλλά δεν θα μας βάλει και κανένα γάιδαρο πάνω στη πλατεία Σολωμού. Είμαστε φίλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φέρω τις αντιρρήσεις μου εκεί που πρέπει.

Έχω αντίρρηση και για την νέα παραχώρηση του τουριστικού περιπτέρου στη παραλιακή.
Ο Δήμος μας πέρυσι, αξιοποίησε μια χαρά το «τουριστικό περίπτερο», στελεχώνοντας το με 5μηνίτες που έδιναν πληροφορίες στους τουρίστες. Δυστυχώς φέτος το Λιμενικό Ταμείο θέλει να το μετατρέψει σε περίπτερο-μίνι μάρκετ, λέγοντας ότι είναι δικό του. Δεν είναι δικό του, τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν, στη τοπική κοινωνία ανήκουν όλα.

Εμένα βρίζουν για όλα τα δεινά της παραλιακής οδού, αλλά το Λιμενικό Ταμείο εμφανίζεται ως το αφεντικό. Αυθαίρετα η Λιμενική Επιτροπή χαράσσει γραμμές πεζοδρόμησης στις κολώνες των καταστημάτων στη παραλιακή οδό.

Αντί κάποιοι να συνεργάζονται για το καλό της Ζακύνθου, προτάσσουν το μικροπολιτικό τους συμφέρον.
Εγώ αναζητώ πάντα τη συνεργασία και έχω παρεξηγηθεί επειδή έχω δηλώσει ότι τιμώ τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή. Έτσι όμως θα πάει μπροστά ο τόπος.

Έχουν το θράσος κάποιοι και βγαίνουν ακόμα και σήμερα και να μιλάνε κατά της λύσης Λίβα. Όποιος τολμήσει και μπει εμπόδιο στο έργο της οριστικής και μόνιμης διαχείρισης των απορριμμάτων, θα είναι ο καταστροφέας της Ζακύνθου. Όποιος τολμήσει και κάνει προσφυγή κατά του Λίβα, θα είναι εγκληματίας για τη Ζάκυνθο.

Φέτος παράγουμε 50 τόνους σκουπιδιών παραπάνω την ημέρα, σε σχέση με πέρυσι. Χωρίς χρήματα και με ελάχιστο προσωπικό, προσπαθούμε και κρατάμε όρθια την πεζή καθαριότητα.

Το Αργάσι καταστράφηκε από την μικροπολιτική που ακολούθησαν κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια και αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο. Για μικροπολιτικούς λόγους δεν κατασκευάστηκε ο περιφερειακός δρόμος του Αργασίου όταν έπρεπε. Ουδέποτε εφαρμόστηκε η κανονιστική στο Αργάσι με αποτέλεσμα να επικρατεί αναρχία. Ως Δήμος κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά τελικά ίσως θα έπρεπε οι ίδιοι οι κάτοικοι του Αργασίου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να παρκάρει όπου θέλει επειδή έτσι τον βολεύει.

Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν προσωπικό, έφυγαν 18 έμπειροι υπάλληλοι από τον Δήμο και πήγαν στην Περιφέρεια. Ακριβώς επειδή έχουμε έλλειψη προσωπικού, δεν μπορούμε να επανδρώσουμε τις Δημοτικές Ενότητες και τα ληξιαρχεία τους.

Κανείς δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Καθημερινά βρισκόμαστε ενώπιον κατασχέσεων, λόγω οφειλών που προέρχονται από τα αμαρτωλά χρόνια του παρελθόντος, χρόνια που κατασπαταλήθηκε πακτωλός χρημάτων, απίστευτα ποσά για Χριστουγεννιάτικα στολίδια, αποκριάτικες εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Το κράτος δεν δίνει χρήματα στους Δήμους και απαξιώνει την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς ως Δήμος Ζακύνθου, αλλά και η ΚΕΔΕ, αντιδρούμε και θέλουμε την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλοι οι στρατιωτικοί ορκίζονται στο όνομα της Δημοκρατίας και αυτή οφείλουν να υπηρετούν. Tο πραξικόπημα στη Τουρκία, είναι μια ανοησία ορισμένων που θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν στη σημερινή εποχή να ρίξουν μια εκλεγμένη κυβέρνηση. »


Current track

Title

Artist

Background