Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου)

Πα 21/10/2016«Πέρυσι είχαμε αύξηση των εσόδων του Δήμου και το ίδιο προσδοκούμε και για φέτος, αλλά και του χρόνου. Έχουμε εκσυγχρονίσει τις οικονομικές μας υπηρεσίες και έχουμε ήδη βεβαιώσει ηλεκτρονικά, οφειλές που έρχονται από το παρελθόν, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Λυπάμαι που προχωρήσαμε σε κατασχέσεις, αλλά πρέπει να επιβιώσει ο Δήμος μας. Δεν είναι δυνατόν, μετά από μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, να υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν τέλη παρεπιδημούντων. Αυτό το καθεστώς στο οποίο κάποιοι είχαν μάθει και βολεύονταν τελείωσε.

Φέτος ο Δήμος Ζακύνθου θα πάρει κρατική ενίσχυση 3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να διευθετήσει οφειλές προς τρίτους, τις οποίες οφειλές βρήκαμε δεν δημιουργήσαμε.

Λόγω της μετακίνησης προ δύο ετών έμπειρων στελεχών του Δήμου προς την Περιφέρεια, έχουμε λειτουργικό πρόβλημα των υπηρεσιών μας. Παρ όλα αυτά, οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου δεν κλείνουν, βοηθάμε τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με την απρόσκοπτη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και εστιατορίου, ενώ θα δημιουργήσουμε κοινωνικό φαρμακείο και ΚΑΠΗ, με χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης θα δημιουργήσουμε γραφείο νεότητας, όπου θα καταγράφονται οι άνεργοι με σκοπό να τους βοηθήσουμε στην ανεύρεση εργασίας από την τοπική μας αγορά.

Θεωρώ ότι πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα είναι έτοιμο το νέο κτίριο που θα στεγάσει τους ΑμεΑ της Ζακύνθου.

Τα συνεργεία του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκαλούνται τελευταία από τα συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί μας. Προχωράμε σε έργα αποκατάστασης των ζημιών στο πρώτο νεκροταφείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα προβούμε σε κλάδεμα ευκαλύπτων κατά μήκος του ποταμού στον Άγιο Χαραλάμπη, ενώ συνεχίζονται και οι εργασίες στον μαντρότοιχο του εθνικού μας σταδίου.

Έθεσα στη ΚΕΔΕ το θέμα των παραλιών. Μας ζητούν να καθαρίζουμε τις παραλίες και να επιβαρυνόμαστε το υψηλό κόστος, αλλά πρέπει επιτέλους και τα έσοδα των παραλιών να περάσουν στους Δήμους.   

Η ασφαλτόστρωση των δρόμων πέριξ της πλατείας Σολωμού, εντάσσεται στο φάκελο των έργων της πλατείας Σολωμού, δεν είναι κάτι ανεξάρτητο. Θυμίζω ότι παραλάβαμε μια σκαμμένη και κατεστραμμένη πλατεία, ένα απενταγμένο έργο και πετύχαμε να την παραδώσουμε στη Ζακυνθινή κοινωνία, κάτω υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ζητήσαμε από τη ΔΕΗ ρύθμιση 150 δόσεων για τα χρέη της ΔΕΥΑΖ ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, η ΔΕΗ επιμένει να θέλει ρύθμιση σε 100 δόσεις. Προσπαθούμε να βρούμε λύση.

Έχουμε εκπονήσει μελέτη για τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΖ και για την επέκταση του βιολογικού. Αν περιοριστούν οι υδροκλοπές και οι διαρροές, μπορεί να επιβιώσει η ΔΕΥΑΖ χωρίς να χρειαστεί να αυξήσουμε τα τιμολόγια, τουλάχιστον στα νοικοκυριά.

Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τη λυματολάσπη. Στον παλιό αγωγό ύδρευσης, διαπιστώσαμε 300 περιπτώσεις ευυπόληπτων Ζακυνθινών, που έκλεβαν νερό. Ας αντιληφθούν αυτοί που μας κατηγορούν για διάφορα, ότι η εποχή των τυφλών ρολογιών και των τυφλών ψήφων του κ. Αβράμη, τελείωσε. Παραλάβαμε από τον κ. Αβράμη 3 χιλιάδες παροχές της ΔΕΥΑΖ με μηδενική κατανάλωση.

Το πρόβλημα με τις συχνές βλάβες του δικτύου, προέρχεται από τα σάπια τοπικά δίκτυα ύδρευσης, δεν φτάνει μόνο ο νέος κεντρικός αγωγός για να λυθούν αυτά τα ζητήματα. 

Είμαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας με ολοκληρωμένο σχέδιο και έτοιμη χρηματοδότηση για την διαχείριση απορριμμάτων.
Φοβάμαι μήπως κάποιοι ανεγκέφαλοι προχωρήσουν σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ στον Σκοπό, τώρα που βαίνουμε μετά από 15 χρόνια, στην οριστική επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων. Η Λευκάδα λόγω των σκουπιδιών είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κέρκυρα. Εμείς έχουμε αδειοδοτημένο χώρο, τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων και μελετημένο πλάνο για την ενδιάμεση λύση.
Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον διαγωνισμό της προμήθειας του εξοπλισμού για την ενδιάμεση λύση, ενώ με τη βοήθεια και του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου, πέρασε και το θέμα του τεχνικού συμβούλου. Είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις από την Περιφέρεια και μέχρι τα τέλη του έτους αναμένουμε τα μηχανήματα της ενδιάμεσης λύσης.
Τιμώ τον κ. Κασσιμάτη και ως επιστήμονα και ως πολιτικό, αλλά μου άσκησε άδικη κριτική για το τοπικό σχέδιο που καταθέσαμε. Ρωτώ λοιπόν τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αν έχει μελέτες για άλλο χώρο πλην Λίβα, ή αν προτείνει κάποιον άλλον χώρο, ή αν έχει άλλο πλάνο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αν έχει να το καταθέσει.
Ο κ. Γαλιατσάτος, ο κ. Νιοτόπουλος και η κυβέρνηση είναι στο πλευρό μου. Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Κασσιμάτης και αν συνομιλεί με την Περιφέρεια, ή με τον Βουλευτή Ζακύνθου.

Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς των απορριμμάτων της Ζακύνθου, εκτός νησιού. Η αίτηση που είχαμε κάνει στον ΦΟΔΣΑ Ηλείας είναι μια παλιά ιστορία.

Δεν κάναμε τίποτα το παράνομο στον Λίβα. Μέχρι σήμερα προχωρούσαμε τα έργα πυρασφάλειας και μόνο, για τα οποία με έγγραφο αίτημά της, ζήτησε από τον Δήμο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα έργα έγιναν σε συγκεκριμένους δρόμους που υπέδειξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν πήγαμε εμείς αυθαίρετα πουθενά. Αυτές οι εργασίες, δεν έχουν καμιά σχέση με τα έργα που πρόκειται να γίνουν στον Λίβα. Θα ακολουθήσουν δασοτεχνικές μελέτες και μετά θα προχωρήσουμε βάση του τοπικού μας σχεδίου στα απαραίτητα έργα που θα γίνουν στον Λίβα.

Είμαι Δήμαρχος Ζακύνθου και κανείς από το Δασαρχείο δεν με πήρε τηλέφωνο, ούτε μου έστειλε έγγραφο ερώτημα, για το τι εργασίες κάνουμε στα ορεινά.

Κανείς δεν πρόκειται να μπλοκάρει το πλάνο μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Προχωράμε την ανακύκλωση, τα ογκώδη, την ενδιάμεση και οριστική λύση και κανείς δεν πρόκειται να μας σταματήσει.

Επιστρέφω πίσω σε αυτούς που γράφουν διάφορα στα social media και με σπιλώνουν, τις κατηγορίες για δήθεν σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ και απευθείας αναθέσεις. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητά μου. Επί Δημαρχίας μου, δεν πρόκειται να εκτελεστεί ούτε ένα έργο χωρίς να είναι υπό την παρακολούθησή μου. Τα μπαξίσια τελείωσαν.  

Λυπάμαι που κάποιοι επιχείρησαν να με χτυπήσουν πολιτικά μέσω των παιδικών σταθμών. Είναι ιερό το έργο ενός παιδαγωγού, έχει να κάνει με αγγελούδια. Τα παιδιά χρειάζονται στοργή και αγάπη, όχι άσχημες συμπεριφορές.
Βλέπω τα παιδιά να αγκαλιάζουν και να αγαπούν την πρόεδρο κυρία Μουζάκη.
Ο σύλλογος των εργαζομένων των παιδικών σταθμών ασκεί μικροπολιτική. Να απευθυνθούν στην πρόεδρο για τα προβλήματά τους, ή αν είναι απαραίτητο στον Δήμαρχο και να μην καθοδηγούνται πολιτικά.
Προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς υπάρχουν και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε συμπεριφορές εργαζόμενων που προκαλούν. Υπάρχει μάγειρας που εργάζεται μέσω ΕΣΠΑ και δεν πατά στην εργασία του. Όλα αυτά τα ζητήματα θα λυθούν.

Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα, για οποιαδήποτε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θα παύει των καθηκόντων της, την κυρία Μουζάκη. Αν γνωρίζει κάτι η αντιπολίτευση επειδή πιθανώς έχει μυστικές διαδρομές στην Αποκεντρωμένη, να ρωτήσετε την ίδια. Δεν θα καλύψω κανέναν, θα τηρηθεί η νομιμότητα. Όσο είμαι εγώ Δήμαρχος, θα παραμείνει πρόεδρος των παιδικών σταθμών η κυρία Μουζάκη.

Μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αβράμης για σκάνδαλα στους παιδικούς σταθμούς. Μήπως γνωρίζει για τα άλλα σκάνδαλα του παρελθόντος; γνωρίζει ότι ενδέχεται κάποιοι να πάνε  φυλακή;

Προσπαθούμε μαζί με τον κ. Νιοτόπουλο, να λύσουμε προβλήματα 30 ετών. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στην Αλεξάνδρου Ρώμα. Βάζουμε μπάρες και πάνε κάποιοι και τις σπάνε. Φτιάξαμε νέα κυκλοφοριακή μελέτη με κόστος 13 χιλιάδων ευρώ και την αποστείλαμε στην Περιφέρεια, ετοιμάζουμε και τον φάκελο για την έκδοση προεδρικού διατάγματος για την αλλαγή χρήσης.
Σύντομα θα υποβάλλουμε και ολοκληρωμένο φάκελο, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για να αλλάξει όψη η πόλη της Ζακύνθου. Δεν είναι μόνο η Αλεξάνδρου Ρώμα το πρόβλημα, θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλους δρόμους, θα φτιαχτεί το ιστορικό κέντρο της πόλης μας, θα γίνουν παρεμβάσεις και στο Κρυονέρι.

Ο Δήμος Ζακύνθου μπήκε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπλαση και βελτίωση της εικόνας της πόλης της Ζακύνθου.

Η Ζάκυνθος έχει μπει στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την Ασία, έχουμε ενθαρρυντικά μηνύματα από Κίνα και Ν. Κορέα, ήμασταν παρόντες στο παγκόσμιο τουριστικό συνέδριο που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στη Κίνα, έχουμε προχωρήσει σε αδελφοποίηση με Δήμο της Κορέας και προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού».      


Current track

Title

Artist

Background