Current track

Title

Artist

Background

Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου):

Πα 18/03/2016«Η εποχή των εκβιασμών και των ύβρεων τελείωσε. Κάποιοι νομίζουν ότι θα με εκφοβίσουν, θα με αποκαλούν ψεύτη, συκοφάντη, ανάξιο ή οτιδήποτε άλλο χωρίς απάντηση. Αυτοί έμαθαν επί σειρά ετών, να λειτουργούν παρανόμως και να ζητούν ανταλλάγματα. Εγώ μυστικές συμφωνίες και ανταλλαγές εις βάρος της Ζακύνθου δεν θα κάνω. Δεν δέχομαι υπόνοιες για την υπόληψή μου. Όποιος συκοφαντεί τον Δήμαρχο Ζακύνθου θα απολογηθεί στη δικαιοσύνη.

Εγώ δεν είμαι πολιτικάντης να συμβιβάζομαι, να χαϊδεύω, να κάνω ρουσφέτια σε οποιονδήποτε και να παρανομώ.
Δεν θα με κρίνει ο οποιοσδήποτε. Με εξέλεξε ο Ζακυνθινός λαός για την εντιμότητά μου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει η βούληση του ζακυνθινού λαού. Κάποιοι είχαν μάθει να βολεύονται να παίρνουν το δημόσιο χρήμα και να καταστρέφουν τη Ζάκυνθο.

Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογράφος αυτός που κολλάει στους τοίχους διάφορα δυσφημιστικά μηνύματα για το δήμαρχο αλλά αυτή η πράξη είναι ποινικό αδίκημα και θα επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Σκοπός τελείωσε και δεν θα επιτρέψω να πνιγούμε στα σκουπίδια, επειδή δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα κάποιων που έμαθαν να λειτουργούν υποχθόνια.
Αναμένουμε την παραλαβή των μηχανημάτων της κινητής μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων, έχουμε εγκεκριμένο ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια, αλλά για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, έχω ήδη ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 χιλιάδων ευρώ, για να νοικιάσουμε αυτά τα μηχανήματα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για ξόδεμα.
Υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος για τα απορρίμματα που δεν θα τον αμφισβητήσω εγώ και όταν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι, θα ανακοινώσουμε στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν χρειάζεται από τώρα να αναφέρω το χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων γιατί κάποιοι κανίβαλοι θα αρχίσουν να φωνάζουν, να με βρίζουν και θα μου λένε γιατί δεν παίρνω τον «ΙΔΕΑ» να κάνει την ανακύκλωση, καταρχήν δεν ξέρω αν έχει άδεια. Ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει αλλά εγώ θα τηρήσω τη νομιμότητα.

Θυμίζω ότι είμαστε καταχρεωμένοι από μαύρα δάνεια του παρελθόντος, για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει σε ποιες τσέπες κατέληξαν. Εμείς όμως θα βρούμε την μαύρη διαδρομή των παράνομων αυτών δανείων και ο Ζακυνθινός λαός θα μάθει την αλήθεια για το ποιοι τον καταχρέωσαν.

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Τσίπηρα, συζητήσαμε εκτενώς το θέμα της βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ιονίων Νήσων.
Επίσης συζητήσαμε την εγκύκλιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με την οποία αφαιρείται από τους Δήμους η δυνατότητα είσπραξης ανταποδοτικών τελών από την χρήση των παραλιών. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι υπό έκδοση και η ΚΕΔΕ είναι αντίθετη σε αυτή την προοπτική, γιατί οι Δήμοι θα χάσουν πολλά χρήματα.
Μια τέτοια περίπτωση θα ήταν επιβαρυντική για τον Δήμο Ζακύνθου, που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, με κομμένη την ΣΑΤΑ.»  


Current track

Title

Artist

Background