Current track

Title

Artist

Background

Σπύρος Λυκούδης (Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Α Αθηνών ΠΟΤΑΜΙ)

Δε 2/04/2018



«Αν η Τουρκία το πάει σε μια μορφή ανταλλαγής, νομίζω ότι θα σταθούν άτυχα τα δικά μας παιδιά.

Είναι δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις, αυτές της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σύνηθες περιστατικό, όπου δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους και μπήκαν για λίγα μέτρα σε Τουρκικό έδαφος στον Έβρο.
Η Ελληνική κυβέρνηση, αδράνησε στα πρώτα κρίσιμα δύο 24ωρα, τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο.

Αν και ως άνθρωπος είμαι ψύχραιμος, προσωπικά έχω ανησυχίες που δεν είχα παλαιότερα σε ότι αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας.

Ελπίζω το Σκοπιανό να μην μας οδηγήσει στις ίδιες ατραπούς που μας έχουν οδηγήσει οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σωστό να τσακώνεται η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση για εθνικά θέματα.

Οδηγούμαστε σε μια ολική πολιτική αντιπαράθεση, που θα μας πάει σε ένα προεκλογικό κλίμα οξύτατης πόλωσης, τέτοιου βαθμού όσο δεν έχουμε ξαναδεί μεταπολιτευτικά. Η πόλωση χρησιμεύει τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ γιατί τους συσπειρώνει, αλλά οδηγεί την χώρα στα βράχια.

Έχω παλέψει για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς τόσο πολύ όσο κανένας άλλος. Υπάρχουν αδυναμίες και είμαι επιφυλακτικός για το ξεκίνημα που κάναμε στο Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, δεν έχουμε κοινή γραμμή για όλα τα θέματα και δεν έχουμε ακόμα διαμορφώσει μια κοινή πορεία. Θα έπρεπε όλα αυτά να τα είχαμε λύσει πριν την ανάδειξη αρχηγού. Η κριτική μου είναι εποικοδομητική και χτυπώ το καμπανάκι προς όλες τις πλευρές.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background