Στάθης Πριόβολος (Κινηματογραφιστής, Διευθυντής Φωτογραφίας)
Πα 6/10/2017

«Πραγματοποιήθηκε ένα όνειρό μου, με το ντοκιμαντέρ για την διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αύριο πραγματοποιείται στον Κινηματογράφο Φώσκολο η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, η οποία ολοκληρώθηκε μόλις πριν από 48 ώρες στο Λονδίνο.
Επειδή το ντοκιμαντέρ θα συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, απαγορεύεται από τους κανονισμούς να έχει προηγηθεί η προβολή της στο κοινό. Γι αυτό και οι αυριανές προβολές θα είναι αποκλειστικά για τους συντελεστές της ταινίας, θα είναι το ευχαριστώ μας προς όλους αυτούς που βοήθησαν στο να γίνει αυτό το ντοκιμαντέρ. Όλοι τους έδωσαν ένα κομμάτι του εαυτού τους, γι αυτό και η ταινία έγινε με πολύ αγάπη.
Παρών στην αυριανή πρεμιέρα στον Κινηματογράφο Φώσκολο, θα είναι ο Χαίμ Κωνσταντίνης, Εβραϊκής καταγωγής Ζακυνθινός επιζήσας εκείνων των γεγονότων. Είναι και ο κεντρικός πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, αφού μέσα από τις αφηγήσεις του τις οποίες έχουμε πλαισιώσει με εικόνα, περιγράφονται όλα τα ιστορικά γεγονότα της διάσωσης των Εβραίων.
Το συντομότερο δυνατό, σε λίγους μήνες και σίγουρα εντός του 2018, θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο και η πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας για το κοινό.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν για την ταινία αυτή και ιδιαίτερα τον ξενοδόχο Αντώνη Νικολουδάκη και τη σύζυγό του, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους Δημήτρη Σκαλιστήρη και Νίκο Πομόνη, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας σε κάθε μας βήμα.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: