Current track

Title

Artist

Background

Τάσος Πλέσσας (Υπεύθυνος Τύπου ΝΟΔΕ Ζακύνθου)

Τρ 17/05/2016«Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Δεν θυμάται τα όσα κάποτε κατάγγελλε ως μέλος του δικηγορικού συλλόγου Ζακύνθου. Προχθές είχε ο σύλλογος συνεδρίαση και δεν ήρθε. Ξέρει που είναι τα γραφεία του συλλόγου και δεν χρειάζεται πρόσκληση.

Ο κ. Κοντονής διόρισε συγγενικό του πρόσωπο στο Λιμενικό Ταμείο.
Τα χρήματα που δαπανώνται για το έργο της πλατείας Σολωμού, είναι του Ελληνικού λαού και όχι της κυβέρνησης όπως είπε ο κ. Κοντονής. Δεν πείθει πλέον κανέναν, ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.
Επίσης, λόγω της υπόθεσης των απορριμμάτων, δεν έχει πλέον καλές σχέσεις με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Κολοκοτσά.
Με τα σκουπίδια έπαιξε πολιτικά παιχνίδια ο κ. Κοντονής. Πιστεύω ότι θα ενταθεί περαιτέρω η σχέση του Βουλευτή με τον Δήμαρχο.

Περιμένω να δω τα αθλητικά έργα που υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Για την ώρα, μόνο την κατεδάφιση ενός κλειστού γυμναστηρίου είδα. Ο Βουλευτής Ζακύνθου πρέπει να αφουγκράζεται και να ακούει τα προβλήματα των συμπολιτών του. Αν ήμουν εγώ Βουλευτής Ζακύνθου θα είχα ανοίξει πολιτικό γραφείο στο νησί.

Ο λαός εξαπατήθηκε από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ ναι μεν ψήφισε το 3ο μνημόνιο, αλλά δεν ψήφισε τα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση και που στόχο έχουν να διαλύσουν τη μεσαία τάξη.
Η κυβέρνηση συνειδητά φορολογεί τα χαμηλά στρώματα και δεν αγγίζει τα υψηλά εισοδήματα.
Με βάση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυτός που δηλώνει εισόδημα 12 χιλιάδων ευρώ, μετά την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, θα έχει στην τσέπη του 4 χιλιάδες ευρώ.
Όσο σφίγγει η φορολόγηση της κυβέρνησης, τόσο θα θεριεύει η φοροδιαφυγή.
Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν εκλογές, γιατί η κυβέρνηση καθημερινά ζημιώνει την χώρα.

Τα νέα πρόσωπα που εκλέχτηκαν στη ΝΟΔΕ Ζακύνθου, φέρνουν μια νέα πνοή και όραμα για το κόμμα σε τοπικό επίπεδο. Η ΝΔ είναι ενωμένη και συσπειρωμένη στη Ζάκυνθο. Αν με εμπιστευθεί η παράταξή μου, θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου».

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαζύγιο από την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν πάρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βουλευτής, Σταύρος Κοντονής, αφού η ανυπαρξία έργων και λύσεων, τους έχουν οδηγήσει στο να μας λένε ( σε ανακοίνωση τους ) ανέκδοτα ότι τάχα μου “χτυπάνε τη διαπλοκή”.
Και ποιοι το λένε αυτό; Εκείνοι που έχουν γίνει ομοτράπεζοι των μεγάλων συμφερόντων, εκείνοι που έχουν Υπουργούς που ξεχνάνε να δηλώσουν εκατομμύρια ευρώ και κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μέχρι πότε θα εμπαίζουν τον ελληνικό λαό;

Συμβουλεύουμε τους αυλικούς του καθεστώτος Κοντονή στη Ζάκυνθο να μην εκτίθονται με ανούσιες ανακοινώσεις και με άστοχα επιχειρήματα, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται.

Η μόνη σταθερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού σε κάθε θέμα και με κάθε ευκαιρία.

Διαζύγιο με την πραγματικότητα είχε όταν υποσχόταν πως θα καταργήσει με ένα νόμο όλα τα μνημόνια, ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη, ότι θα χτυπά τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές.

Διαζύγιο με την πραγματικότητα έχει και τώρα που υποστηρίζει πως με τα μέτρα που ψήφισε, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα έχει επιβαρύνσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα του κ. Τσίπρα που τα ψήφισε ο κύριος Κοντονής, σηκώνοντας το χεράκι του στη Βουλή, εξοντώνουν τους φορολογούμενους και υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα :

• Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2016 θα είναι 175 δις ευρώ, αντί 196 δις ευρώ που υπολόγιζε η Επιτροπή το 2014. Η κυβέρνηση με την πολιτική της οδήγησε σε μείωση του εθνικού πλούτου κατά 21 δις ευρώ και έκανε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φτωχότερο κατά 5.000 ευρώ. • Με τη ψήφιση των μέτρων στη βουλή η κυβέρνηση αφαίρεσε 3,8 δις ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ θα περικόψουν επιπλέον 1,6 έως 1,8 δις ευρώ με το νομοσχέδιο για τους έμμεσους φόρους που θα αυξάνει ΦΠΑ, ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τέλη.
• Η κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ/μήνα με 15 έτη υπηρεσίας μειώνεται κατά 102 ευρώ αφού στη θέση της θα χορηγείται η εθνική σύνταξη ύψους 384€/μήνα με 20 έτη υπηρεσίας.
• Για όσους θα βγουν στη σύνταξη από φέτος μειώνονται από 10% έως 35% και οι κύριες συντάξεις, λόγω νέας μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης αντί του 60% που προβλεπόταν στους νόμους 2010/2012 και λόγω υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών σε όλο τον εργασιακό βίο.
• Η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα έχει σαν αποτέλεσμα απώλεια εισοδήματος για τους σημερινούς συνταξιούχους. Ακόμα και μέσα στην χρονιά συνταξιούχος με εισόδημα 665 ευρώ το μήνα θα δει το εισόδημα του να μειώνεται κατά 172,5 ευρώ το μήνα.
• Στη συντριπτική πλειοψηφία των αναπηρικών συντάξεων θα υπάρξουν μειώσεις της τάξεως των 25%. 
• Οι συνέπειες για τους αγρότες είναι η κατάργηση του ΟΓΑ, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών και η φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Αποτέλεσμα; Αγρότης με δύο παιδιά με 9.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώνει 500€ το χρόνο παραπάνω από ότι πλήρωνε μέχρι σήμερα.
• Φορολογική επιβάρυνση θα υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες μισθωτών αφού μονιμοποιείται η εισφορά αλληλεγγύης η οποία ενσωματώνεται στην φορολογική κλίμακα. Ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αυτό θα οδηγήσει σε διπλασιασμό του φόρου.
• Αυξάνεται ο συντελεστής φόρου από το 26% στο 29% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κέρδη μέχρι 50.000 ευρώ. Αποτέλεσμα; Για μικρή επιχείρηση με κέρδη 30.000 ευρώ το χρόνο ο φόρος αυξάνεται κατά 900 ευρώ.
• Μειώνεται το αφορολόγητο όριο για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων κατά 909 ευρώ. Για τους έγγαμους με δύο παιδιά μειώνεται το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 454 ευρώ. Η κυβέρνηση δίνει στην επιχειρηματικότητα και την παραγωγική Ελλάδα τη χαριστική βολή. Ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, προκαταβολή φόρου, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, οδηγούν στην ασφυξία, στο λουκέτο και στην μετανάστευση ολόκληρους κλάδους .

Οι αυλοκόλακες και οι “κομισάριοι” λοιπόν του κύριου Κοντονή στη Ζάκυνθο (αιρετοί στην περιφέρεια , λιμενοκράτορες και αγροτοπατέρες) καλά θα κάνουν να σταματήσουν να παραπληροφορούν τον κόσμο.
Μπροστά τους ο… Αίσωπος ωχριά! Έρχεται δεύτερος στα παραμύθια!

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Ζακύνθου να συστρατευθούν μαζί μας, έτσι ώστε να φύγει η σαπίλα και η παρακμή από το νησί μας, αλλά και απ´ όλη την Ελλάδα. Λίγο διάστημα τους έμεινε ακόμα.
Τελειώνουμε με τον πολιτικό μεσαίωνα που επέβαλλαν στην Ελλάδα οι ιμιτασιόν αριστεροί!


Current track

Title

Artist

Background