Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Τουρκάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ, Υπεύθυνος για Δημουική περιουσία

Το δίκτυο ύδρευσης θα λειτουργήσει και πάλι μόλις μας δώσει έγκριση η Διεύθυνση Υγείας

Τε 31/01/2024«Το δίκτυο ύδρευσης θα λειτουργήσει μόλις μας δώσει το οκ το Υγειονομικό. Με το που θα παραλάβουμε τα αποτελέσματα, θα τα στείλουμε στο Υγειονομικό. Μια υπηρεσία, όπως είναι η ΔΕΥΑΖ, πρέπει να σχεδιάζει πάνω σε κάθε ενδεχόμενο. Είμαστε έτοιμοι για την όποια αναπροσαρμογή, με βάση τα αποτελέσματα.

Οι πλύσεις του δικτύου έχουν ολοκληρωθεί, όμως τις συνεχίζουμε τμηματικά ώστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν έχουν απομείνει υπολείμματα πετρελαίου.

Για εμάς η αιτία της μόλυνσης του νερού από πετρέλαιο είναι αυτή που έχουμε αναφέρει δημόσια. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιo άλλο στοιχείο η διαφορετική άποψη. Όλες οι ενέργειές μας έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του Υγειονομικού, του Τμήματος Περιβάλλοντος και του ΤΕΕ.

Όταν έχουμε έναν τρύπιο αγωγό ύδρευσης στην οδό Φιλικών, προφανώς και φροντίζουμε για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης. Αυτό κάναμε, αν δεν το είχαμε κάνει πως θα προχωρούσαμε στην πλύση του δικτύου;

Το κομβικό σημείο είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Εν συνεχεία θα έχουμε μια αλυσίδα δράσεων. Είτε θα δώσουμε νερό, είτε θα κάνουμε κάτι άλλο.

Υπάρχει διαδικασία αποζημιώσεων από τη ΔΕΥΑΖ. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε πως θα εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία.

Στα δίκτυα ύδρευσης γίνεται χλωρίωση του νερού. Η τελευταία μέτρηση που έγινε στο νερό από τη ΔΕΥΑΖ ήταν τον Δεκέμβριο του 2023. Δεν έχουμε στοιχεία, ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κάνει μετρήσεις στο δίκτυο η Διεύθυνση Υγείας. Αυτή την ενημέρωση έχω από τη ΔΕΥΑΖ, αλλά τις επόμενες ημέρες θα δούμε το θέμα. Όλες οι μετρήσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι την Παρασκευή.

Δεν έχει σημασία η διαδικασία που ακολουθείται για να κηρυχθεί μια περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έγινε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Πέραν του ζητήματος με τη μόλυνση του νερού, τρέχουν παράλληλα και θέματα καθημερινότητας στη ΔΕΥΑΖ και η υπηρεσία δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία της. Προσπαθεί να κάνει τον προϋπολογισμό της, να τρέξει τις διαδικασίες και στο εισπρακτικό κομμάτι. Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ έχει αποφασίσει να γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος.

Είναι υπαρκτό το πρόβλημα της εισπραξιμότητας, ειδικά την χειμερινή περίοδο πάντα υπήρχε, όπως και τώρα. Προσπαθούμε να δούμε τις οφειλές που έχουμε προς τρίτους και τις οφειλές των καταναλωτών προς εμάς. Σε γενικές γραμμές, οι καταναλωτές οφείλουν στη ΔΕΥΑΖ περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ και η ΔΕΥΑΖ οφείλει προς τρίτους περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει ένα χρέος 2,2 εκατομμυρίων ευρώ προς τη VOLTERRA και περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας δεν έχει υπάλληλο, ούτε Προϊστάμενο. Η όλη διαδικασία υποβολής της δημοτικής περιουσίας στο Κτηματολόγιο έγινε από τον κ. Αρετάκη προσωπικά. Περιμένω να δω πως θα παραλάβουμε τα στοιχεία από τον πρώην Δήμαρχο. Θα πρέπει να γραφτεί στο πρωτόκολλο παραλαβής ότι η όλη διαδικασία έγινε με ευθύνη του πρώην Δημάρχου. Ο κ. Αρετάκης πήρε πίσω τις δηλώσεις για δέκα ακίνητα του Δήμου, επτά εξ αυτών στους Αμπελόκηπους και άλλα τρία στα ορεινά.

Δεν έχουν δηλωθεί τα σχολεία ώστε να αποτελούν περιουσία του Δήμου. Δεν έχουν γίνει τοπογραφικά, δεν έχουν βγει άδειες για τα σχολικά κτίρια και γενικότερα πιστεύω ότι η πρώην Δημοτική Αρχή έκανε μόνο κάποιες δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, επειδή ήταν υποχρεωμένη να το κάνει.

Η συζήτηση για τα τέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να είχε τελειώσει σε δέκα λεπτά. Πρέπει να εκπονηθεί μια οικονομοτεχνική μελέτη για τα δημοτικά τέλη ώστε να σχεδιάσουμε το επόμενο έτος.»


Current track

Title

Artist

Background