Current track

Title

Artist

Background

Τάκης Βρυώνης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων μέχρι και την Κυριακή 10 Μαρτίου

Τε 6/03/2024«Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων μέχρι και την Κυριακή 10 Μαρτίου περιλαμβάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις.

Αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου τσικνίζει όλη η Ζάκυνθος. Έχουμε Τσικνοπέμπτη με πολλά δρώμενα.

Στις 12 το μεσημέρι ο Θεατρικός Ερασιτεχνικός Όμιλος Αγίου Κηρύκου «Ο Μαρτελάος» σας καλεί στο Τσίκνισμα στην Πλατεία του Αγγερικού, με άφθονο κρασί, χορούς και τραγούδια.

Στη 1 το μεσημέρι έχουμε «Τσικνοπέμπτη με τσου Αργασιώτες» στο Αργάσι. Ζωντανή μουσική, κλόουν και face painting, για τους μικρούς μας φίλους. Ακόμη θα υπάρχει ξεχωριστό stage με D.J για όλα τα μουσικά γούστα. Άφθονο κρασί και ψητουρία!

Στις 6 και μισή το απόγευμα θα έχουμε την είσοδο του καρνάβαλου στην πόλη, από την καμάρα του Αγίου Λαζάρου με προορισμό την Πλατεία Αγίου Μάρκου. Ντελάληδες, κοντεσίνες, κόντηδες και  καρναβαλικά πληρώματα, θα συνοδέψουν την Καρναβαλική Μασκαράτα «Επαναστάτης Ποπολάρος», ένα υπέροχο δρώμενο με ρόλους, δηλαδή θα παίζεται θέατρο.  Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στασινόπουλος θα κηρύξει την έναρξη του Καρναβαλιού 2024 με πυροτεχνήματα και μουσικές.

Στις 8 το απόγευμα θα έχουμε το πάρτυ στο Fuego. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερίου η «Άμπελος» θα διοργανώσει party με παλιές αποκριάτικες στολές.

Στις 9 το βράδυ το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζακύνθου» διοργανώνει υπαίθριο γλέντι με παραδοσιακούς και αποκριάτικους χορούς και τραγούδια. Την ίδια ώρα θα έχουμε τον χορό του πρασίνου στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος» σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Ζακύνθου, το παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΥΑΚΙΝΘΗ», το συγκρότημα «ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ» και ο σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ζακύνθου, αναβιώνουν το χορό του Πρασίνου, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου συμβάλλοντας στη διατήρηση των ηθών και εθίμων του νησιού μας. (Είσοδος ελεύθερη).

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 9 το βράδυ θα έχουμε το καρναβαλικό πάρτι της Γκιόστρας στο Πνευματικό Κέντρο, όπου όλα είναι δωρεάν, όπως άλλωστε σε κάθε εκδήλωση. Την ίδια ώρα θα έχουμε τον αποκριάτικο χορό στη ταβέρνα «Διαχρονικό» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκουλικάδου «Ερωτόκριτος».

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράδου “Η Αγία Μαύρα ” σας προσκαλεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαχαιράδου, να παρακολουθήσετε την Ομιλία “Τα Χρέγια” του Τιμόθεου Κακολύρη από την Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου του συλλόγου μας.

Στην εκδήλωση μας θα συμμετέχουν φυσικά και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, παρουσιάζοντας χορούς, ήθη και έθιμα τόσο από τη Ζάκυνθο, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο Θεατρικός Ερασιτεχνικός Όμιλος Αγίου Κηρύκου «Ο Μαρτελάος» θα παρουσιάσει στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου του Αγγερικού την ομιλία «Έρως και Φθόνος» του Νιόνιου Αρβανιτάκη. Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί, καντάδες και θα προσφερθεί παραδοσιακό ρυζόγαλο.

Στις 5 το απόγευμα, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων ξένων Γλωσσών διοργανώνει πάρτι για τα παιδιά, με χρωματοπόλεμο, μουσική και χορό. Θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία των Αγ. Σαράντα και θα παρελάσουμε μέχρι την πλατεία Σολωμού όπου εκεί με την παρουσία και βοήθεια των Happy Elephant (εταιρία οργάνωσης εκδηλώσεων) θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτυ με την παράλληλη συνοδεία live μουσικής και εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά!

Στις 7 το απόγευμα θα έχουμε «Το Χρυσό Κουφέτο», Καρναβαλικό δρώμενο (Πλατεία Αγίου Μάρκου). H Festa di Zante σας καλεί σε ένα καρναβαλικό δρώμενο με σάτιρα, μάντσιες και χορό. Νύφες και γαμπροί, σας καλούν στο νυφοπάζαρο που θα ξεκινήσει από τον Άγιο Παύλο και χορεύοντας θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου θα γίνει το γαμήλιο πάρτι.

Στις 8 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γερακαρίου «Ευαγγελίστρια» θα παρουσιάσει στην πλατεία Αγίου Μάρκου χορούς από όλη την Ελλάδα.

Στις 10 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου διοργανώνει Αποκριάτικο χορό «Πυτζάμα έλα». Βάλε την πυτζάμα σου και έλα στο Καλαμάκι στο “Stupento” με πολύ χορό, εκπλήξεις με DJ IoannisTsimis και ζωντανή μουσική. Την ίδια ώρα έχουμε τον αποκριάτικο χορό (ΦΕΣΤΑ), του χορευτικού συγκροτήματος «Φιόρο του Λεβάντε» στη ΛΕΣΧΗ Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 3 και μισή το μεσημέρι ξεκινά το ΠΙΚΟΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.

Αφετηρία της παρέλασης από τον Άγιο Λάζαρο. Οι μικροί καρναβαλιστές, θα παρελάσουν με κέφι και φαντασία στην πόλη.

Στις 5 το απόγευμα στη Πλατεία Αγίου Μάρκου ο αθλητικός γυμναστικός σύλλογος «ΗΛΙΔΑ» θα παρουσιάσει σύγχρονες χορογραφίες. Επίσης η “Dance Classes by Elisia” θα παρουσιάσει χορογραφία Hip-Hop και χορογραφία καμπαρέ.

Στις 6 το απόγευμα έχουμε την έναρξη της καρναβαλούπολης που ξαναζωντανεύει μετά από πολλά χρόνια και θα γεμίσει την Πλατεία Σολωμού για 5 μέρες με γέλια , χαρά και φωνές μικρών και μεγάλων. Μέσα από τις δράσεις της θα περάσουμε μηνύματα κατά της βίας των ανηλίκων και του εκφοβισμού, που τόσο μας αφορούν στις μέρες μας.

Στις 8 το βράδυ το ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ, πιστό στο βασικό σκοπό της ίδρυσης του από το 1982, που είναι η έρευνα, μελέτη και στήριξη του Ζακυνθινού λαϊκού θεάτρου, ανεβάζει τη διασκευή από τον Στάθη Πίσκοπο της Κωμωδίας του Γκολντόνι ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ, στο νέο Δημοτικό Θέατρο με είσοδο ελεύθερη.

Δυστυχώς η ποδηλατάλαδα που είχαμε προγραμματίσει την περασμένη Κυριακή αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, όμως θα  πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων.»


Current track

Title

Artist

Background