Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Σταύρος Κακολύρης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Αναμένουμε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για να οριστικοποιήσουμε τα μέτρα στήριξης της τοπικής μας κοινωνίας

Τε 20/05/2020

<

«Επιδιώκουμε την δίκαιη μεταχείριση των ωφελούμενων οικογενειών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και για αυτό ορίσαμε δέκα εισοδηματικά κριτήρια, βάση του εκκαθαριστικού, από τα οποία καθορίζεται η μηνιαία εισφορά των γονέων. Σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνονται τα τροφεία και σε άλλες μειώνονται. Για παράδειγμα, από 0 εισόδημα μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ, τα τροφεία είναι στα 80 ευρώ. Για εισόδημα από δέκα έως είκοσι χιλιάδες ευρώ είναι στα 100 ευρώ και για εισοδήματα άνω των είκοσι χιλιάδων ευρώ τα τροφεία είναι στα 120 ευρώ. Δεν είναι εύκολο να μειώσουμε τα τροφεία. Στους δύο μήνες της καραντίνας, δεν εισπράτταμε τροφεία, όμως υπήρχαν έξοδα, πληρωνόντουσαν οι υπάλληλοι. Εγώ προσωπικά, θα ήθελα να μείνουν σταθερά τα τροφεία στα 80 ευρώ για όλους. Θα ήθελα επίσης να καταργηθούν οι Παιδικοί Σταθμοί ως νομικό πρόσωπο, να περάσουν στον Δήμο.

Έγινε μεγάλος ντόρος από την αντιπολίτευση για το οικόπεδο στην Αναφωνήτρια, που όπως είπε ο Δήμαρχος σχεδιάζει την αγορά του και το προορίζει για την δημιουργία νέων σφαγείων. Το θέμα της συζήτησης στο Δημοτικό συμβούλιο αφορούσε την αλλαγή κωδικού στο προϋπολογισμό και όχι την αγορά του οικοπέδου. Αν έρθει η ώρα για την αγορά αυτού του οικοπέδου, τότε να είναι όλοι σίγουροι πως αυτή η αγορά θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία. Προφανώς και θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία αν αγοράσουμε ένα οικόπεδο 30 στρεμμάτων με μόνο δέκα χιλιάδες ευρώ.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης για να οριστικοποιηθούν και τα μέτρα στήριξης της τοπικής μας κοινωνίας. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε εκεί να μπαίνουν οι επιχειρήσεις για να καταθέτουν τα στοιχεία τους και μέσω αυτής της πλατφόρμας να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Καλό είναι λοιπόν να περιμένουμε τα μέτρα της κυβέρνησης ώστε εμείς μετά να τα εξειδικεύσουμε.

Ήμουν παρών στη συνάντηση του Δημάρχου με τους ξενοδόχους. Ο Δήμαρχος τους είπε στους ξενοδόχους ότι θα τους χαρίσει για φέτος όλα τα τέλη, αλλά τους ζήτησε να πληρώσουν και αυτοί όσα χρωστάνε από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Τουριστικού Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού σε παραλίες» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση ύψους 231 χιλιάδων ευρώ. Αφορά τις παραλίες στην πλαζ του ΕΟΤ, στην Άμπουλα, στο Πόρτο Βρώμη και στο Πόρτο Ρόμα. Η χρηματοδότηση αφορά προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμης διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, με ενσωματωμένο λουτήρα (ντουζ), φωτοσυναγερμό και πακέτο τηλεμετρίας, προμήθεια και τοποθέτηση λυόμενου, ξύλινου αποδυτηρίου προδιαγραφών για ΑμεΑ, προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου παραλίας κατάλληλου για πρόσβαση ΑμεΑ, προμήθεια και τοποθέτηση μη μόνιμων χημικών τουαλετών προδιαγραφών για ΑμεΑ και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις. Πιστεύω ότι μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες.

Την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα που κρίνονται ως επείγοντα και αφορούν το άνοιγμα του Ναυαγίου κατόπιν εντολής του Υπουργείου Τουρισμού και την έγκριση των γενικών σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, σεισμών, πυρκαγιών.

Η αντιπολίτευση γκρινιάζει γιατί κάνουμε Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, όμως δεν είναι δική μας απόφαση. Η εγκύκλιος αριθμός 40 του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει ότι μέχρι 31 Μαΐου, πρέπει τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Αν κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος δεν έχει καλή σύνδεση και βγαίνει από το σύστημα, δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται η Δημοτική Αρχή ή εγώ. Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση και οφείλουμε να προσαρμοστούμε.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 47 times, 1 visits today)