Current track

Title

Artist

Background

Αντώνης Κασσιμάτης
Δημοτικός Σύμβουλος

Πρέπει να δούμε το θέμα των ελέγχων στις πύλες εισόδου του νησιού, σε αεροδρόμιο και λιμάνι

Πε 12/03/2020



«Ανησυχία σχετικά με τον Κορωνοϊό υπάρχει και είναι δικαιολογημένη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και πως προχωράμε σε μια νέα πραγματικότητα. Θα δούμε πόσο συντεταγμένα και με ποια υπευθυνότητα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Πρέπει να δρούμε συλλογικά. Χρειάζεται ενίσχυση των δημόσιων δομών και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση.

Η αντιπαράθεση που υπάρχει σχετικά με το εάν πρέπει να γίνουν απολυμάνσεις ή όχι στους δημόσιους χώρους, είναι ασφαλώς ένα ζήτημα, αλλά δεν πρέπει ο Δήμος να απασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό, γιατί έτσι υποβαθμίζει τον ρόλο του.

Προτείνω ο Δήμος να οργανώσει μια διαδικτυακή επικοινωνία, μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων. Να γίνει μια ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση στην οποία θα μπορούν να μετέχουν και πολίτες. Για να εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα, δεν είναι κάτι δύσκολο στις μέρες μας. Μέσω αυτού του συστήματος να διαχέονται στην κοινωνία αποφάσεις και οδηγίες. Αυτό το μοντέλο θα αποδειχτεί πολύ χρήσιμο και στο μέλλον.

Ο κορωνοιός στηρίζεται στις μετακινήσεις του πληθυσμού. Το κακό είναι πως πολλοί μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό και να μην το γνωρίζουν, αφού δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Πρέπει λοιπόν να δούμε το θέμα των ελέγχων στις πύλες εισόδου του νησιού, σε αεροδρόμιο και λιμάνι. Να παρθούν μέτρα προστασίας και να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση.

Καταλαβαίνω την ανησυχία του κόσμου, την κακή ψυχολογία και τον φόβο, αλλά πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η απολύμανση δεν αφορά μόνο το Δημαρχείο και τα σχολεία, είναι ένα ζήτημα που αφορά και το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Επίσης είναι γνωστό, ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάνει απολύμανση στους κάδους απορριμμάτων. Πρέπει άμεσα να γίνει απολύμανση εκεί, γιατί δυνητικά αποτελούν μια εστία μόλυνσης. Επιβάλλεται να προστατεύσουμε και τους εργαζόμενους της καθαριότητας.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background