Current track

Title

Artist

Background

Αντώνης Κασιμάτης
Δημοτικός Σύμβουλος, ιατρός

Η απόφαση να έρθουν επισκέπτες από το εξωτερικό χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ, πριν μπουν στο αεροπλάνο, είναι άκρως προβληματική

Τρ 30/06/2020



«Με αφορμή την ύπαρξη του 7ου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Ζάκυνθο, θα πω ότι όλοι μας αγωνιούμε, διότι παράλληλα ανοίγει και η τουριστική σεζόν. Η εμφάνιση αυτού του νέου θετικού κρούσματος οπωσδήποτε έχει σχέση και με τα πανελλαδικά στοιχεία της πανδημίας, που δείχνουν μια αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Προφανώς και δεν μπορούμε να είμαστε σε ένα διαρκές lockdown, αλλά η απόφαση του να έρθουν επισκέπτες από το εξωτερικό χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ πριν μπουν στο αεροπλάνο, είναι άκρως προβληματική. Ο κίνδυνος τώρα που θα έρθουν τουρίστες μας δημιουργεί μια ανησυχία.

Εδώ και έναν μήνα ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης δήλωσε ότι θα έχουμε στην Ζάκυνθο ένα μηχάνημα άμεσης μοριακής ανάλυσης κορωνοϊού, αλλά όλο έρχεται το μηχάνημα και ακόμα το περιμένουμε, δεν ξέρουμε πότε θα έρθει. Προσπαθεί ο κ. Ακτύπης να εμφανίζει μια εικόνα ότι έχει την λύση για όλα τα ζητήματα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το ίδιο έκανε και με τα αεροσκάφη πετζετέλ, που επιχειρούν σε στις πυρκαγιές. Έλεγε ότι θα έρθουν στη Ζάκυνθο αλλά ακόμα τίποτα. Βεβαίως δεν είναι σημαντικό το που θα βρίσκονται τα αεροσκάφη, ειδικά όταν βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το νησί και μπορούν άμεσα να επεμβαίνουν, αλλά το αναφέρω γιατί συνεχώς ο Βουλευτής παρουσιάζει μια εσφαλμένη εικόνα και παραπληροφορεί. Ας είμαστε λοιπόν σοβαροί και ας μην παραπληροφορούμε τον κόσμο.

Ακούσαμε ότι θα είναι δωρεάν τα πρώτα 100 τεστ κορωνοϊού από τον δωρητή με το νέο μηχάνημα άμεσης μοριακής ανάλυσης, αλλά αυτά τα 100 τεστ είναι υπόθεση μίας ημέρας, όταν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο 25% των επισκεπτών που θα έρχονται στην Ζάκυνθο. Να φροντίσουμε λοιπόν να έχουμε διαθέσιμο το κονδύλι για ένα σημαντικό αριθμό τεστ που θα πρέπει να γίνονται σε καθημερινή βάση.

Διάβασα την ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, που αναφέρεται στο μπόνους που δόθηκε στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και το ότι δεν δόθηκε σε όλους, αλλά έγινε ένας διαχωρισμός. Αυτό είναι προβληματικό, διασπά μια προσπάθεια και είναι μια λάθος προσέγγιση. Η δράση του ενός στηρίζει την δράση του άλλου και άρα ο διαχωρισμός δεν χρειάζεται.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background