Current track

Title

Artist

Background

Δημήτρης Καρτσακλής
Μέλος Τοπικού Σωματείου Λιμενικών Ζακύνθου, Κυλλήνης, Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Αποδεκατισμένο το Λιμεναρχείο Ζακύνθου – Θα έπρεπε οι τοπικές αρχές να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο

Πε 25/07/2024



«Τα πολύ λίγα άτομα στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου κυριολεκτικά παλεύουν με χίμαιρες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 32 άτομα, εκ των οποίων τα 8 έχουν αποσπαστεί, ενώ λείπουν και άλλοι συνάδελφοι με αναρρωτική ή άλλου είδους άδεια. Άρα ενεργοί Λιμενικοί είναι μόλις 18. Μετά το μεσημέρι έχουμε μόνο 4 άτομα στη βάρδια και το βράδυ μόλις 3. Είναι 11 το πρωί και αυτή την ώρα που μιλάμε, μόλις ένας συνάδελφος εκτελεί καθήκοντα εκτός του Λιμεναρχείου και 5 εργάζονται στα γραφεία. Το οργανόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας για το Λιμεναρχείο Ζακύνθου προβλέπει δύναμη 50 ατόμων, που και πάλι λίγα είναι, ειδικά το καλοκαίρι.

Το πλωτό σκάφος του Λιμενικού, τρεις με τέσσερεις φορές την εβδομάδα κάνει περιπολίες για κάποιες ώρες. Επειδή στο λιμάνι Ζάκυνθου δεν υπάρχει δεξαμενή καυσίμων για να ανεφοδιάζεται, στη μία το μεσημέρι αναγκάζεται να ταξιδεύει στην Ανδραβίδα για ανεφοδιασμό καυσίμων.
Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι από 1η Αυγούστου το πλωτό αυτό σκάφος θα φύγει για το Αιγαίο, που σημαίνει ότι μέσα στη κορύφωση του καλοκαιριού, το νησί θα μείνει χωρίς έλεγχο εν πλω. Αν χρειασθεί μια διακομιδή το βράδυ, πως θα γίνει;

Η Κεφαλονιά έχει τέσσερεις σταθμούς και ενώ έχει λιγότερο κόσμο από τη Ζάκυνθο, συνεχώς ενισχύεται.

Η διοίκηση του Λιμεναρχείου Ζακύνθου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να γνωστοποιήσει τα υπαρκτά προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά θα έπρεπε και οι τοπικές αρχές να είχαν αναλάβει πιο ενεργό ρόλο. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τις ενέργειες που θα έπρεπε.

Δεν ξέρω αν αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί κάποιους ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης είχε πει προ ημερών, και καλά έκανε, ότι θα έρθει στο νησί ένα πλωτό ασθενοφόρο, αλλά δεν μας είπε με ποιους θα στελεχωθεί. Είναι δώρο- άδωρο χωρίς προσωπικό.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αστυνομευθεί η περιοχή όπου θα γίνει και φέτος το παζάρι τις ημέρες της γιορτής του Αγίου Διονυσίου, εκτός και αν έρθουν δέκα άτομα ενίσχυση. Τα προηγούμενα χρόνια δύο με τρία άτομα έρχονται τα οποία δεν επαρκούν.

Πράγματι το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαμε κάποια επεισόδια με Ρομά στον χώρο της Μαρίνας και μάλιστα είχε τραυματιστεί ένας συνάδελφος. Η κατάσταση έχει ηρεμήσει τώρα. Ίσως η λύση θα ήταν η περίφραξη του χώρου.

Στο λιμάνι της Κυλλήνης θα μπορούσε να γίνεται έλεγχος στους Ρομά, κατά τον ίδιο τρόπο που γίνεται και στο λιμάνι του Πειραιά στον πληθυσμό που μετακινείται στα νησιά. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Βουλευτή Ζακύνθου με τους Βουλευτές του νομού Ηλείας στον οποίο ανήκει το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.»


Current track

Title

Artist

Background