Current track

Title

Artist

Background

Φώτης Προβής
Πρόεδρος Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Βαφτίζονται φορείς εκπαίδευσης οι Ξενοδόχοι; Μπορεί το Εργατικό Κέντρο να μιλήσει στα παιδιά για το εργασιακό τους μέλλον;

Τρ 10/09/2024



«Στη Ζάκυνθο που πανηγυρίζουμε για το ότι έχουμε ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες, δεν υπάρχει στέγη για τους εκπαιδευτικούς που έρχονται στο νησί για να διδάξουν.

Ως πολίτες αποδίδουμε τους φόρους μας στο κράτος, όχι σε κάποιον επαγγελματικό φορέα, όπως επί παραδείγματι οι ξενοδόχοι, επομένως το κράτος οφείλει να βρει λύσεις σε ένα γενικευμένο πρόβλημα όπως αυτό της στέγασης, το οποίο δεν αφορά μόνο τη Ζάκυνθο. Το κράτος πρέπει να βρει τη λύση, μαζί με τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Καταγγείλαμε την εκδήλωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, γιατί στην πράξη συμμετείχαν φορείς που δεν έχουν καμιά σχέση με την εκπαίδευση, αλλά παρουσιάζονται- βαφτίζονται ως φορείς εκπαίδευσης και αναφέρομαι στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Η διημερίδα δεν σχετίζεται με το θέμα της στέγασης, το οποίο οφείλει το κράτος να λύσει.

Έχουμε να κάνουμε με μια δήθεν επιμορφωτική διημερίδα, που αφορά το μάθημα των δεξιοτήτων, στο οποίο θέλουν να ενταχθεί το μάθημα της τουριστικής παιδείας. Βλέπουμε συγκεκριμένους φορείς να βάζουν πόδι στο τι διδάσκεται για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Πέραν αυτού, εμείς δεν κρεμόμαστε από έναν φορέα που ευθέως λέει, όπως πρόσφατα ένας ξενοδόχος, ότι θα δώσουν βοήθεια για τη στέγαση για να έχουν φορολογικές απαλλαγές.

Το νομικό πλαίσιο επιτρέπει με απόφαση του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης την ένταξη στην ύλη ενός νέου μαθήματος, αλλά εμείς δεν ασχολούμαστε με το νομικό πλαίσιο. Διαμαρτυρόμαστε ως παιδαγωγοί και διαφωνούμε. Αν ο κάθε φορέας μπορεί να εισάγει το μάθημα που θέλει, τότε με την ίδια λογική ερωτώ, θα επιτρέψουν στο Εργατικό Κέντρο να μιλήσει στα παιδιά για το εργασιακό τους μέλλον, ως μάθημα; Δηλαδή δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και μόνο της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό; Εμείς ζητάμε πραγματικές επιμορφώσεις.

Καταγγέλλουμε και το ότι ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσίμπελης, έστειλε εγκύκλιο προς τους εκπαιδευτικούς, με την οποία καθιστούσε υποχρεωτική την παρουσία τους σε αυτή την δήθεν επιμορφωτική εκδήλωση και μάλιστα υπήρχε και παρουσιολόγιο. Απαράδεκτες πρακτικές.»


Current track

Title

Artist

Background