Current track

Title

Artist

Background

Αντώνης Κασσιμάτης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Πε 3/10/2019



«Θέλω να καταγγείλω, με πάσα ευθύνη των όσων λέω, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ασύμμετρος πόλεμος κατά του κ. Αρετάκη, από ένα μαύρο μέτωπο που θέλει να μην πετύχει αυτή η νέα Δημοτική Αρχή. Το λέω αυτό στο φόντο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναβλήθηκε με ευθύνη των δημοτικών παρατάξεων που απουσίαζαν.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. Αρετάκης, έχει πέσει πάνω σε μια εθνική φλέβα διαπλοκής, που αφορά το έργο των πολλών εκατομμυρίων στον Λίβα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εθνικό εργολάβο, που ασχολείται με δρόμους και απορρίμματα, με μια μονοπωλιακή σχέση, έστω και μέσω άλλων υπεργολάβων, ή θυγατρικών.
Αυτά οφείλει να τα πει ο Δήμαρχος στον Ζακυνθινό λαό, που είναι και ο μόνος τελικά που μπορεί να τον προστατεύσει.
Το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά το κόστος λειτουργίας του έργου στον Λίβα, δεν το ακούμπησε κανείς πριν. Είναι χρήματα που θα έπαιρνε ο εργολάβος, που θα τα πλήρωνε ο Ζακυνθινός λαός, χρήματα που δεν προέρχονται από την χρηματοδότηση του έργου στον Λίβα και αυτό το θέμα είχε εντοπιστεί και στον Περιφερειακό σχεδιασμό. Αυτό το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, προέρχεται από έναν αυθαίρετο υπολογισμό του όγκου των απορριμμάτων που θα επεξεργαζόταν ο εργολάβος στον Λίβα και κακώς μπήκε στη διακήρυξη του έργου. Το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί ένα μπόνους προς αυτόν που θα λειτουργήσει το εργοστάσιο.
Όπως είχε παραδεχτεί σε ένα προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Τσίπηρας, αυτό το ποσό μπήκε με απόφαση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, που όλος τυχαίος παραιτήθηκε, και που όλος τυχαίος τώρα, δεν υπογράφουν τις αλλαγές που ζητά ο Δήμαρχος οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, με την αιτιολογία ότι παραιτήθηκε το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ.
 
Να γίνει η ανάθεση λειτουργίας του εργοστασίου στον Λίβα, με τα δεδομένα που θα έχουμε τότε. Γιατί, αφού αυτά τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι μια ενδεικτική τιμή όπως λένε, γιατί δεν έβαζαν ένα ποσό των πέντε ή των δύο εκατομμυρίων ευρώ;
Ρωτάω τον μελετητή κ. Φραντζή, που είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε φτιάξει και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ΧΥΤΑ στον Σκοπό. Αυτά τα σημερινά δεδομένα που επικαλείται, και με τα οποία υπολογίστηκαν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα ισχύουν όταν θα έχει κατασκευαστεί το εργοστάσιο.
Επαναλαμβάνω, ότι ο κ. Αρετάκης δέχεται έναν ασύμμετρο πόλεμο από ένα μαύρο μέτωπο, ο δήμαρχος δέχεται από κάποιους παράξενους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, αναίτιες επιθέσεις. Του βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό, λέγοντάς του ότι αν δεν υπογράψει, θα απενταχθεί το έργο. Πρέπει ο κ. Αρετάκης να καλέσει την τοπική κοινωνία, να την ενημερώσει, και να μπουν έντιμοι άνθρωποι στα Δ.Σ. των φορέων όπως του ΦΟΔΣΑ.
Πρέπει να στηριχθεί αυτή η Δημοτική Αρχή, το λέω παρόλο που είμαι επικεφαλής μιας άλλης παράταξης και ξεκαθαρίζω ότι εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για καμιά θέση.
Όποιος Δημοτικός Σύμβουλος, που δεν ήταν παρών στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ανήκει σε αυτό το μαύρο μέτωπο που περιέγραψα, να βγει και να το πει.»

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background