Current track

Title

Artist

Background

Λιλή Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

Πα 29/11/2019



«Οι εκπτώσεις και οι προσφορές, σε αρκετές περιπτώσεις, αγγίζουν το 50 με 60%. Οι επιχειρηματίες έχουμε βάλει εξαιρετικές τιμές, προσφορές και εκπτώσεις, όχι μόνο στο στοκ των εμπορευμάτων, αλλά και σε νέα προϊόντα. Ανέφερα τις τιμές ως προς τα νέα προϊόντα, γιατί υποτίθεται ότι η black Friday, αφορά το ξεστοκάρισμα των παλιών εμπορευμάτων. Ο κόσμος έκανε την έρευνά του τις προηγούμενες ημέρες και ξέρει ότι στην τοπική μας αγορά θα βρει αυτά που θέλει με πραγματικές προσφορές. Είμαστε αισιόδοξοι.

Πρέπει να στηριχθεί η τοπική αγορά, που δίνει και θέσεις εργασίας. Να είναι προσεκτικός ο κόσμος, στην αναζήτησή του στο διαδίκτυο, γιατί εκεί κρύβονται πολλές παγίδες στα προϊόντα που υποτίθεται έχουν μεγάλη προσφορά.

Σε γενικές πάντως γραμμές, κατά το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων που είχε προηγηθεί, δεν είχαμε ικανοποιητική κίνηση. Ελπίζουμε να ανέβει η κίνηση κατά τον Δεκέμβριο, όπου ο κόσμος περιμένει να πάρει το δώρο, για να ψωνίσει, λόγω και των Χριστουγέννων.

Ζητήσαμε από τον Δήμο να στολίσει την πόλη όσο καλύτερα μπορεί, κυρίως τις εμπορικές περιοχές. Ήδη από το πρωί, τα συνεργεία του Δήμου είναι έξω και άρχισαν τον στολισμό. Φυσικά και εμείς, θα στολίσουμε όπως κάθε χρόνο κάνουμε, τις επιχειρήσεις μας.

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε γίνει για την ανάπλαση της Ταβουλάρη, δεν είχαμε ενημερωθεί ως Σύλλογος. Αν είχαμε λάβει πρόσκληση θα είχαμε προλάβει να συνεδριάσουμε, ώστε να καταθέταμε την άποψή μας στο σώμα. Χωρίς δική μας συνεδρίαση, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε τοποθετηθεί. Συνεδριάσαμε όμως λίγες ημέρες μετά και ως σύλλογος λέμε ότι είμαστε υπέρ της ανάπλασης της Ταβουλάρη, αλλά και κάθε ανάπλασης σε όποια άλλη περιοχή της πόλης ή της Ζακύνθου, βάση όμως ενός γενικότερου σχεδιασμού, χωρίς να επιβαρύνονται κάποιες άλλες περιοχές. Αυτή ήταν άλλωστε και η πάγια θέση μας. Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Είμαστε λοιπόν υπέρ της κάθε ανάπλασης, αλλά έχοντας υπόψιν μας και την θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, λέμε όχι αποσπασματικά. Πάντα βάση ενός γενικού σχεδιασμού. Είμαστε υπέρ του Open Mall. Πρέπει να προχωρήσει.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background