Current track

Title

Artist

Background

Διονύσιος Μαλαπέτσας
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Πόλης "Δύναμη Ελπίδας-Γιώργος Τσουρουνάκης"

Παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, το Σάββατο στις 19:30 στην Πλατεία Σολωμού

Πα 8/09/2023



«Είμαι μηχανικός Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, πτυχιούχος Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος. Είχα κλείσει την πόρτα της πολιτικής και είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ άλλο, γιατί ήμουν απογοητευμένος. Ως νέος άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του, είχα κάνει πάρα πολλές προτάσεις που αφορούσαν την καθημερινότητα και την αναβάθμιση της Ζακύνθου, που δεν έγιναν ποτέ πράξη. Απογοητεύτηκα γιατί είχα διακρίνει ένα σύστημα που στηρίζεται στην αδράνεια. Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις με άλλους συνδυασμούς, αλλά αποφάσισα να είμαι με τον κ. Τσουρουνάκη γιατί με έπεισε ο τρόπος και η ευθύτητα με την οποία μου μίλησε. Με έπεισε να ενεργοποιηθώ. Ο κ. Τσουρουνάκης ξεκίνησε από το μηδέν σε έναν άγνωστο για αυτόν τόπο και έγινε αυτός που είναι σήμερα. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο με ικανότητες.

Σε άλλες πόλεις που έχω γνωρίσει, τα ζητήματα που εμείς αντιμετωπίζουμε στη Ζάκυνθο έχουν λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχω δει να λύνεται το πρόβλημα του νερού, να υπάρχει καθαριότητα, υπογειοποιημένοι κάδοι, να υπάρχει ευταξία. Τι συμβαίνει και σε έναν πλούσιο τουριστικό προορισμό σαν τη Ζάκυνθο να μην προχωρά κάτι; Γιατί δεν αξιοποιούμε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις; Κάποτε, ένας φίλος, μέσα από τη ΔΕΥΑΖ, μου είπε ότι αλλάζουν τις τιμές στους ελέγχους που γίνονται για την ποιότητα του νερού, επειδή δεν χλωριώνεται. Ως πότε θα ανεχόμαστε την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας;

Είχα προτείνει να διεκδικήσουμε το πρόγραμμα smart cities. Από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε. Μέσω αυτού του προγράμματος που σε άλλες πόλεις, όπως τα Τρίκαλα, εφαρμόσθηκε, βοηθήθηκε η Δημοτική Αρχή και ο πολίτης. Μπορείς να ελέγχεις την κατάσταση με τα σκουπίδια, ξέρεις που οι κάδοι είναι γεμάτοι, ξεκινάς τα δρομολόγια από εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, κάνεις εξοικονόμηση καυσίμων, κάνεις καλύτερη διαχείριση. Ξέρεις που έχει καεί μια λάμπα, που υπάρχει λακκούβα, ελέγχεις πότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα και πότε λύθηκε. Υπάρχει διαφάνεια, ο πολίτης ευαισθητοποιείται, η γραφειοκρατία μειώνεται, κερδίζουμε χρόνο, τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και έτσι μπορεί, και ο πολίτης αλλά και ο Δήμος  να αξιολογήσει τις Υπηρεσίες του.

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι Εθνικές εκλογές και οι συνδυασμοί πρέπει να ανεξάρτητοι από τα κόμματα. Εμείς το πετύχαμε, στο ψηφοδέλτιο μας συνυπάρχουν αρμονικά και συζητούν ελεύθερα συμπατριώτες μας, νέοι και έμπειροι από όλους τους χώρους. Έχουμε συνεργασία με επιστήμονες και ότι λέμε δεν είναι στον αέρα, είναι αποτέλεσμα συζητήσεων που έχουμε κάνει με ανθρώπους που έχουν γνώση. Μέχρι σήμερα έχουμε διοργανώσει ημερίδες για την ύδρευση και για την σύνδεση του τουρισμού με την τοπική αγροτική οικονομία. Αύριο Σάββατο στις εφτά και μισή το απόγευμα σε μία νέα ανοιχτή εκδήλωση στο θεατράκι της Πλατείας Σολωμού, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, από το Κρυονέρι έως τα Λαζαρέτα. Θα αναλύσουμε διεξοδικά το πως ονειρευόμαστε και το πως θέλουμε να είναι η Ζάκυνθος του μέλλοντος. Έχουμε συντάξει μελέτη και θα παρουσιάσουμε με τρισδιάστατα μοντέλα την πρώτη φάση και το αρχιτεκτονικό σχέδιο που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θα παρουσιάσουμε τη δεύτερη φάση που θα αφορά τα συγκεκριμένα έργα που θέλουμε να υλοποιήσουμε.

Δεν πιστεύω ότι η αντιπαράθεση χωρίς όρια ωφελεί τον τόπο και θεωρώ ότι όλοι οι συνδυασμοί προσπαθούν για το καλύτερο. Προσωπικά θα παλέψω με τον συνδυασμό του κ. Τσουρουνάκη, για να βοηθήσω την καθημερινότητα του πολίτη.»


Current track

Title

Artist

Background