Current track

Title

Artist

Background

Μάριος Αθανασίου
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτάσσουν την καταπολέμηση της ακρίβειας

Πα 7/06/2024



«Πράγματι οι Ευρωεκλογές δείχνουν να μην αφορούν πολύ κόσμο, όχι γιατί κάνει τις διακοπές του και δεν θέλει να χάσει τα μπάνια του, αλλά γιατί θεωρεί ότι αποτελούν έναν παράδρομο της ζωής του, κάτι που είναι λάθος.

Το 80% των αποφάσεων του Ευρώ Κοινοβουλίου αφορά την καθημερινότητά μας. Για αυτή την άρνηση των Ελλήνων να ενδιαφερθούν για τις Ευρωεκλογές, ευθύνη έχουν οι πολιτικοί. Υπάρχει έλλειμα ενημέρωσης των πολιτών για τις αποφάσεις της Ε.Ε και για το πόσο συμμετέχουν σε αυτές τις αποφάσεις οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, για τον αγώνα που δίνουν, για τις προτάσεις τους.

Την ώρα που τα κόμματα προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, ο κόσμος στη συντριπτική του πλειοψηφία ζητά να καταπολεμηθεί η ακρίβεια. Αυτό μου ζητά ο κόσμος τον οποίο συναντώ. Αυτοί οι παράγοντες κατευθύνουν την ατζέντα της επικαιρότητας σε εσωτερικά θέματα. Για παράδειγμα, η ΝΔ επανειλημμένα ζητούσε να καταθέσει το πόθεν έσχες ο Πρόεδρος κ. Κασσελάκης και το έκανε, όμως σαφώς και υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε.

Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στη κοινωνική πολιτική, στις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ως Ευρωβουλευτής θα επικεντρωθώ σε αυτό, ακόμα και σε επίπεδο συμμαχιών εντός της Ε.Ε., για να φέρω τα αποτελέσματα που επιθυμώ. Φυσικά θα ενημερώνομαι και θα παίρνω αποφάσεις και για όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Τα επιχειρήματα που παραθέτουν κάποιοι για να δικαιολογήσουν ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι μόνο εισαγόμενη, είναι αστεία. Φυσικά υπήρξε ακρίβεια και σε άλλα κράτη, όμως την αντιμετώπισαν, εμείς όχι. Δεν διαχειριστήκαμε την αισχροκέρδεια, τα ζητήματα ενέργειας, τις τράπεζες. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μάλιστα χωρίς κόστος για την εφαρμογή τους. Η ΝΔ δεν το κάνει και το ερώτημα είναι γιατί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέτει τον πήχη της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές, στο ποσοστό που είχε λάβει η ΝΔ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές και όχι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Αποδέχεται ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 8%.

Αν η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή, ας πούμε στις δύο μονάδες, τότε θα τεθεί σοβαρό θέμα εντός της ΝΔ. Είναι σαφές ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ μας ξεπεράσει τότε θα υπάρχει ζήτημα και στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτό θα αποτελεί πρόβλημα όλων μας, όχι μόνο του Προέδρου κ. Κασσελάκη. Θα πρόκειται σαφώς για μια αποτυχία, την οποία θα αναλύσουμε εντός του κόμματος.»


Current track

Title

Artist

Background