Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Γάσπαρος
Πρώην Βουλευτής, πρώην Νομάρχης Ζακύνθου

Η χαμηλή ψηφοφορία της ΝΔ στη Ζάκυνθο οφείλεται σε μία κλίκα που όριζε τα πάντα

Πα 14/06/2024



  • Ποιο σοβαρό θέμα της Ζακύνθου έχει λυθεί;
  • Με οδήγησαν στο δικαστήριο, μόνο και μόνο για να με βγάλουν από το πολιτικό σκηνικό, να με εξαφανίσουν.
  • Με πολεμήσε το 70% των εσωκομματικών μου αντιπάλων στη ΝΔ.
  • Ας το καταλάβουν όλοι, όσο έχω υγεία, θα κάνω ιατρική και πολιτική.
  • Η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες Εθνικές εκλογές και την έδρα της Ζακύνθου. Ποιος θα είναι Βουλευτής Ζακύνθου, θα το δούμε.
  • Θέλω τη ΝΔ με τις αρχές που παραδοσιακά έχει ως κόμμα.

«Εύχομαι ο ανασχηματισμός που θα κάνει σήμερα ο Πρωθυπουργός να είναι επιτυχημένος και να μην ξεχάσει τη Ζάκυνθο και τον Βουλευτή Διονύση Ακτύπη. Θεωρώ πως αν είχε μια θέση στη κυβέρνηση θα τον διευκόλυνε στο να κάνει πιο εύκολα τα έργα που θέλει και το λέω με πολύ μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Το ίδιο έλεγα και για τον πρώην Βουλευτή Σταύρο Κοντονή. Πρέπει κάποια στιγμή στη Ζάκυνθο να ενωθούμε, να ξεχάσουμε τι μας χωρίζει και να θυμηθούμε τι μας ενώνει, να διεκδικούμε από κοινού λύσεις για τον τόπο.

O Πρωθυπουργός θεωρώ πως είναι ένας ευφυής άνθρωπος και έλαβε το μήνυμα από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Από την προεκλογική περίοδο είχα προβλέψει ότι η ΝΔ θα λάβει ποσοστό 27%, και επιβεβαιώθηκα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο έπαιξε μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα η ακρίβεια, μια φιλοτραπεζική πολιτική της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο με τον γάμο των ομοφύλων μια αλαζονεία που επέδειξαν κάποια από τα στελέχη της κυβέρνησης και ένα άνοιγμα που έκανε προς το ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός, που δεν του βγήκε.

Η ακρίβεια σε κάποια είδη αγγίζει και το 300%. Το μήνυμα των Ευρωεκλογών απευθύνεται και στα τρία μεγάλα κόμματα, όχι μόνο προς τη ΝΔ, προς όλη την Ευρώπη θα έλεγα, οι πολίτες είπαν προσέξτε, κάντε κάτι να αλλάξετε γιατί έρχεται η δεξιά.

Σε ότι αφορά τη φιλοτραπεζική πολιτική, δεν είναι δυνατόν σε κάθε συναλλαγή POS η τράπεζα να παρακρατεί χρήματα, τα οποία όμως εγγράφονται ως εισόδημα στη φορολογική μας δήλωση και φορολογούμαστε για αυτά.

Είμαστε το μόνο Ορθόδοξο κράτος στην Ευρώπη που ψήφισε τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και το πλήρωσε πολύ ακριβά αυτό η κυβέρνηση. Συγχαίρω τον Βουλευτή Ζακύνθου που είχε το σθένος και δεν πήγε να το ψηφίσει.

Οι 3.511 χαμένοι ψήφοι της ΝΔ στη Ζάκυνθο είναι ένα μεγάλο μήνυμα. Αν μάλιστα από τους ψήφους της ΝΔ, αφαιρέσουμε τους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι τίμησαν με τη ψήφο τους τον Πύρρο Δήμα και τον Φρέντυ Μπελέρη, τότε μιλάμε για μόλις δύο χιλιάδες ψήφους.

Ο κάθε τόπος έχει τη δική του παράδοση και στη Ζάκυνθο το κυνήγι είναι στη παράδοσή μας. Ο κυνηγός τι κακό κάνει; Προστατεύει τη φύση. Είδατε κανέναν οικολόγο να φυλά το καλοκαίρι τα δάση από τις φωτιές; Αντίθετα οι κυνηγοί το κάνουν. Προσωπικά δεν παρανόμησα ποτέ στη ζωή μου, όμως υπάρχουν κάποιες παραδόσεις που μπορεί να είναι παράνομες αλλά είναι παραδόσεις κι εγώ είμαι υπέρ της παράδοσης. Στη Κρήτη υπάρχουν πολλές παράνομες παραδόσεις, τις έχει κόψει κανείς; Ήμουν οκτώ χρόνια Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου και ξέρω τι λέω. Πεντακόσιοι ψήφοι χάθηκαν για τη ΝΔ από τους κυνηγούς.

Η χαμηλή ψηφοφορία που έλαβε η ΝΔ ερμηνεύεται, έχει ονοματεπώνυμο και οφείλεται σε μία συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να ταρακουνήσει αυτή τη μικρή ομάδα της ΝΔ που κινεί τα νήματα. Οι άνθρωποι αυτής της κλίκας όρισαν το 2019 ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος. Αυτή η κλίκα έφερε Δήμαρχο τον κ. Αρετάκη.

Από την εποχή που Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ ήταν ο Σπύρος Ζούγρας, μέχρι την εποχή που ήταν ο Κώστας Κόκλας, ναι μεν είχαμε διαφωνίες, ακόμα και αντιπαραθέσεις, αλλά συνεδριάζαμε, κάναμε διάλογο, υπήρχε αγάπη, σύμπνοια και σεβασμός. Τώρα όμως, με την έλευση αυτής της κλίκας που όριζε τα πάντα, σταμάτησαν αυτά.

Έχω μεγάλη πολιτική διαδρομή, ήμουν ο τέταρτος κατά σειρά που γράφτηκε στη ΝΔ, άρα έχω την εμπειρία και μπορώ να εκφράζω την άποψή μου. Ποιο σοβαρό θέμα της Ζακύνθου έχει λυθεί; Ούτε το Ναυάγιο λύθηκε, ούτε το λιμάνι, ούτε η Μπόχαλη, ούτε η γραμμή αιγιαλού & παραλίας. Υπάρχουν και άλλα σοβαρά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως είναι το νερό. Είδατε κανέναν να κάνει σημαία την αλλαγή των αμυαντοσωλήνων που προκαλούν καρκίνους;
Δεν μπορούν οι φορείς να διεκδικήσουν μαζί, προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο; Προχθές από τον φόρτο εργασίας λιποθύμησε ο Παθολόγος κ. Κούτσης ο οποίος έχει μείνει μόνος στο Νοσοκομείο.

Όταν ανέλαβα Νομάρχης, ούτε φανάρι δεν υπήρχε στη Ζάκυνθο. Στη δική μου θητεία, φτιάξαμε το Λιμεναρχείο, το Λιμάνι των Βολιμών, το Πανεπιστήμιο, το Μουσικό Σχολείο, Ημερήσια Σχολεία, Αγροτικούς δρόμους και πολλά ακόμα. Καινούργιο Νοσοκομείο, αεροδρόμιο, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα κάναμε αυτά. Πως τα πετύχαμε; Διεκδικούσαμε πράγματα, τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχει σύμπνοια. Θυμάμαι ότι είχα πάει στο ΥΠΕΧΩΔΕ μαζί με τον Σεβασμιότατο Δωδώνης για ένα θέμα που διεκδικούσαμε από κοινού. Ο Σεβασμιότατος τότε έριξε γροθιά στο τραπέζι και μάλιστα άνοιξε η μύτη του.

Θυμάστε ότι το 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο είχα προτείνει να είναι Πρόεδρος της Επιτροπής του Ναυαγίου ο Δήμαρχος, όχι λόγω του προσώπου, αλλά λόγω θεσμού. Έπεσε η κλίκα να με φάει, έλεγαν ότι τα έχω βρει μαζί του, ότι θα συνεργαστούμε και διάφορα άλλα που δεν ίσχυαν. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το καλό της Ζακύνθου.

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στήριξα μαζί με την ομάδα μου τον κ. Μητσοτάκη, ενώ κάποιοι άλλοι που ήταν απέναντι, τώρα φιγουράρουν ως στελέχη κοντά στον Μητσοτάκη. Την εποχή της δικαστικής μου περιπέτειας με είχε πολεμήσει το 70% των εσωκομματικών μου αντιπάλων στη ΝΔ.

Ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης είναι βέβαιο ότι θέλει να βοηθήσει αλλά δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνος του, χρειάζεται βοήθεια από όλους.

Δεν θα πω εγώ ποια είναι η κλίκα στη ΝΔ, την βλέπει ο κόσμος καθημερινά, εγώ το επιβεβαιώνω. Όπως επίσης επιβεβαιώνω ότι ο κ. Αρετάκης βοηθήθηκε από τη ΝΔ να εκλεγεί Δήμαρχος. Δεν ήθελαν να του δώσουν το χρίσμα, αλλά στον δεύτερο γύρο των εκλογών τον στήριξαν. Μετά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά. Τον έβγαλαν Δήμαρχο σπάζοντας το δικό μας ψηφοδέλτιο. Ποιος βοήθησε τον κ.Αγαλιανό να κάνει ψηφοδέλτιο και ποιος κέρδισε από όλο αυτό που συνέβη; Κανείς, έχασε η Ζάκυνθος.

Δεν νομίζω να παραμείνει το ίδιο πρόσωπο από τη κλίκα Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ.

Την εποχή που είχα τις δικαστικές περιπέτειες, έβαλαν άτομα και έκαναν ψεύτικες αναφορές εις βάρος μου, φέρθηκαν τόσο άσχημα σε μένα όπως κανείς άλλος. Είχα έντεκα ελέγχους από το ΣΔΟΕ και με οδήγησαν στο δικαστήριο, μόνο και μόνο για να με βγάλουν από το πολιτικό σκηνικό, να με εξαφανίσουν.

Θα σας πω κάτι για να καταλάβετε το μέγεθος της μικρότητας αυτών των ανθρώπων. Στη Ζάκυνθο δεν υπήρχε Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και μετά από επαφές που είχα άνοιξε τοπικό τμήμα με Πρόεδρο τη σύζυγό μου, που έκανε μεγάλο έργο βοηθώντας πενήντα οικογένειες. Την πολέμησαν λυσσαλέα, για να εκλεγεί κάποιος άλλος, κάτι που κατάφεραν, αλλά σήμερα δεν υπάρχει βοήθεια σε αυτές τις πενήντα οικογένειες. Τέτοιο πόλεμο δέχτηκα, αλλά ας το καταλάβουν όλοι, όσο έχω υγεία, θα κάνω ιατρική και πολιτική.

Μετά τις Ευρωεκλογές και επειδή θεωρώ ιδιαίτερα ευφυή άνθρωπο τον Πρωθυπουργό, θεωρώ πως θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες Εθνικές εκλογές και την έδρα της Ζακύνθου. Τώρα ποιος θα είναι Βουλευτής Ζακύνθου, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε.

Ασχολούμαι με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1990, άρα έχω μεγάλη εμπειρία. Όταν ήρθε προεκλογικά στο γραφείο μου για να συζητήσουμε ο κ. Τρεπεκλής, πείστηκα ότι έχω μπροστά μου έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει έργο. Μια δική μου ομάδα άρχισε να φτιάχνει το ψηφοδέλτιό του στη Ζάκυνθο. Όμως στη πορεία είδα ότι τελικά δεν έχουμε τις ίδιες σκέψεις, δεν συμφωνούμε και μείναμε εκτός ψηφοδελτίου.
Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Καποδίστριας και ο κ. Τσιριγώτης, είναι εργατικοί άνθρωποι και θα παλέψουν για να φέρουν αποτελέσματα. Κρίνω τους δύο Αντιπεριφερειάρχες και όχι την Κέρκυρα, γιατί ανέκαθεν ήμουν απέναντι στο να εκλέγεται Περιφερειάρχης από την Κέρκυρα. Θα πω στα υπόλοιπα δώδεκα μέλη του συνδυασμού του κ. Τρεπεκλή, ότι άργησαν με την επιστολή τους.

Θυμηθείτε το, θα επέλθουν μεγάλες αλλαγές στη κεντροαριστερά και στη κεντροδεξιά, να είστε βέβαιοι περί αυτού. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα υπάρξει ένας ηγέτης για τη συνεργασία των δύο κομμάτων, αλλά είναι βέβαιο ότι ανάλογες διεργασίες γίνονται και στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Στη πολιτική τίποτα δεν είναι νεκρό, όλα είναι ρευστά, όλα μπορεί να αλλάξουν. Εγώ θέλω τη ΝΔ με τις αρχές που παραδοσιακά έχει ως κόμμα.»


Current track

Title

Artist

Background