Current track

Title

Artist

Background

Τάκης Βρυώνης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Κυριακή 28-7: Η Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας και οι Τραγουδιστάδες τση Ζακυνθος στη πλατεία Διονυσίου Σολωμού

Πα 26/07/2024



  • 200 χρόνια από την συγγραφή του Ύμνου εις την Ελευθερία και τα 150 χρόνια από την μελοποίησή του από τον Νικόλαο Μάντζαρο

«Μεθαύριο Κυριακή 28 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, οι Ζακυνθινοί θα δουν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη Ζάκυνθο. Θα έχουμε μια παράσταση επιπέδου Ηρώδειου, μια μοναδική εκδήλωση που θα μνημονεύεται για χρόνια. Θα τιμήσουμε τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη συγγραφή του Ύμνου Εις την Ελευθερία και τα 150 χρόνια από την πρώτη μελοποίηση που είχε κάνει ο Νικόλαος Μάντζαρος.

Θα είναι μια εκδήλωση ήχος και εικόνα, κάτι το φαντασμαγορικό. Έχουμε στήσει ένα πάλκο 300 τετραγωνικών μέτρων στη Πλατεία Σολωμού, μπροστά από το άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού και επί σκηνής θα βρίσκονται η παλαιά Φιλαρμονική Εταιρεία της Κέρκυρας, καθώς και οι Τραγουδιστάδες Τση Ζάκυνθος. Θα αποδοθούν διαχρονικές συνθέσεις Επτανησίων μουσουργών.

Tο κοινό θα παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση. Η Μουσική Διεύθυνση είναι του Σπύρου Πρωσοπάρη, η σκηνοθεσία του Τώνη Λυκούρεση, σολίστ θα είναι ο βαρύτονος Πέτρος Καρύδης, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Αλίκη Λογοθέτη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ξενοδόχους του Δημοτικού Διαμερίσματος Τσιλιβί για τη φιλοξενία που παρέχουν, όπως και την εταιρεία LEVANTE FERRIES για τη δωρεάν μετακίνησή τους. Επίσης ευχαριστώ την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και τη Δημοτική Αστυνομία για την όλη βοήθεια τους.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ζακύνθου, την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 8 και μισή το απόγευμα, η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας, θα παιανίσει στην πόλη, από τον Άγιο Μάρκο έως την Πλατεία Ρούγα, την Πλατεία των Αγίων Σαράντα και επιστροφή πάλι στη Πλατεία Αγίου Μάρκου από την παραλιακή οδό, ενώ αργότερα θα παιανίσει στον κεντρικό δρόμο του Τσιλιβί.»


Current track

Title

Artist

Background