Current track

Title

Artist

Background

Δημήτρης Βερτζάγιας
Υπεύθυνος Τομέα Επικοινωνίας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου

Βαρέθηκε ο κόσμος τις υποσχέσεις της ΝΔ και τα «θα» – Μετά από πεντέμισι θα περιμέναμε να κόβουν κορδέλες σε μεγάλα έργα

Δε 21/10/2024



«Σχετικά με την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Ζάκυνθο και τα όσα εξαγγέλθηκαν, έχουμε τρία δεδομένα. Πρώτον ότι η ΝΔ κυβερνά εδώ και πεντέμισι χρόνια, δεύτερον ότι η παρούσα Δημοτική αλλά και Περιφερειακή Αρχή ανήκουν στον κυβερνητικό χώρο και τρίτον ότι απέκλεισαν από αυτόν τον υποτιθέμενο διάλογο όλη την αντιπολίτευση.

Μετά από πεντέμισι χρόνια το λιγότερο που θα περιμέναμε είναι να κόβουν κορδέλες για μεγάλα έργα. Αντί αυτού, ακούσαμε για άλλη μια φορά μόνο μεγαλοστομίες, ακούσαμε για 370 εκατομμύρια ευρώ  που θα πέσουν στο νησί. Ποιος αλήθεια το πιστεύει αυτό; Κανείς δεν τους πιστεύει. Βαρέθηκε ο κόσμος τις υποσχέσεις της ΝΔ και τα «θα».

Όλα αυτά έγιναν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, γιατί η ΝΔ έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και θεωρούμε ότι πάνε ολοταχώς για πρόωρες εκλογές. Ουσιαστικά έγινε στη Ζάκυνθο μια σύσκεψη μεταξύ στελεχών και φίλων της ΝΔ για να θολώσουν τα νερά.

Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, στο υποθετικό ερώτημα, αν συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σε περίπτωση που δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση, απαντώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι βάζει το Εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον. Το θεωρώ όμως πάρα πολύ δύσκολο να γίνει μια συνεργασία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη και πιστεύω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις. Ας μην ξεχνάμε τι επακολούθησε στο ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία Σαμαρά και Βενιζέλου.

Έχουμε προβλήματα στη Ζάκυνθο που έρχονται από παλιά και που συνεχώς συζητάμε, όπως το θέμα των υποδομών. Τι έκανε για αυτά η ΝΔ; Για παράδειγμα, στο Ναυάγιο, είχαμε συνεχείς παλινδρομήσεις, επιτροπές που απέτυχαν και τώρα ακούμε για άλλα πλάνα. Είμαστε θετικοί στο να περάσει το Ναυάγιο στην αρμοδιότητα του Δήμου, ο λαός όμως θέλει αποτελέσματα. Στο πλάτωμα ο κόσμος κινδυνεύει να σκοτωθεί και το πλοίο κοντεύει να εξαφανιστεί.

Σε ότι αφορά την ύδρευση, χρόνια φωνάζουμε για αντικατάσταση των αμίαντοσωλήνων. Χρόνια φωνάζουμε για επέκταση του βιολογικού σε ότι αφορά την αποχέτευση. Πράγματι η ΕΥΔΑΠ έχει τη τεχνογνωσία να βοηθήσει, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορούσε η ΔΕΥΑΖ να παρέμβει από μόνη της. Υπάρχει ένας αγωγός εκατό μέτρων στον δρόμο του παλαιού αεροδρομίου που κάθε λίγο και λιγάκι σπάει. Γιατί δεν κάνουν κάτι;

Μακάρι να προχωρήσει το έργο στον Λίβα, αν και είμαστε επιφυλακτικοί. Εδώ και χρόνια περιμένουμε να κατασκευαστεί το εργοστάσιο. Σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα θα είχε τελειώσει αυτό το έργο σε τρία χρόνια. Μέχρι να ολοκληρωθεί, θα είναι ένα εργοστάσιο παλιάς τεχνολογίας, κάτι που σημαίνει ότι και πάλι θα έχουμε πρόβλημα.

Η απάντησή μου στις δηλώσεις του Υπουργού πως στο Νοσοκομείο όλα πάνε καλά, είναι οι ανακοινώσεις των εργαζομένων. Αυτοί γνωρίζουν και παρουσιάζουν μια εντελώς άλλη εικόνα, παρουσιάζουν την πραγματικότητα.

Καταγγέλλουμε τη φασιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε, όλη η αντιπολίτευση, όταν δεν της επετράπη να είναι παρούσα στη συνάντηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο.»


Current track

Title

Artist

Background