Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Ακτύπης (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Ελατίων)

Τε 2/08/2017



«Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Χρυσόστομος, που λέει ότι οι πολιτικοί δεν έχουν φιλότιμο, να μας δώσει λίγο αν του περισσεύει του ιδίου.

Για την έκταση στα ορεινά δεν έχω μιλήσει με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο, είναι ένας ιεράρχης που τιμά την εκκλησία, αλλά  εμφανίζεται παντού ο Μητροπολίτης Δωδώνης και τον έχει καπελώσει.

Εμείς πάντα θέλαμε μια συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας, αλλά ουδέποτε έγινε πράξη. Η Δικαιοσύνη θα μας δικαιώσει, η έκταση πάνω από το Ναυάγιο είναι δημοτική.

Τρεις συνεχόμενες φορές αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το θέμα της ανάκλησης αδειών εμπορίου για τους πάγκους στο πλάτωμα του Ναυαγίου και δεν το θεωρώ αυτό τυχαίο, κάποιοι θέλουν να αποφύγουν το ζήτημα.

Εμείς ως αυτοδιοικητική αρχή παραχωρούσαμε τον χώρο πάνω από το ναυάγιο σε οικογένειες που είχαν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Σήμερα κάποιοι κονομάνε στο πλάτωμα του Ναυαγίου με Βουλγάρικα μέλια.

Ο Δήμος έχει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η περιοχή πάνω από το Ναυάγιο είναι δασική-αναδασωτέα. Εγώ πήγα στο Δασαρχείο, πήρα όλα τα έγραφα και τα έδωσα στον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Αντίοχο. Θα δούμε στην πορεία ποιοι μικροπωλητές είναι νόμιμοι και ποιοι όχι. Ήταν 100% παράνομη η διαδικασία μίσθωσης πόστων σε μικροπωλητές από την Εκκλησία.

Από το 1997 κατέθεσα μήνυση για τις οικοδομικές εργασίες της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου στο Ναυάγιο. Από το 1999 έχουμε ζητήσει να ανακληθούν οι οικοδομικές άδειες του κτιρίου της Εκκλησίας, που από Πνευματικό Κέντρο έγινε ψησταριά για την κονόμα.

Πάντα στηρίζαμε οι κάτοικοι των Βολιμών το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, το οποίο διαθέτει ακίνητη περιουσία και είναι περιφραγμένη.
Ποια δωρεά έκανε ποτέ η Ιερά Μονή; δεν έχει κάνει καμιά δωρεά 4 στρεμμάτων όπως λέει ο μητροπολίτης.

Θα δούμε αν είναι νόμιμη η υπεύθυνη δήλωση του κατοίκου Βολιμών κ. Ακτύπη, που λέει ότι το κτίριο στο Ναυάγιο ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Ο κ. Ακτύπης που είναι και εξάδελφός μου, ήταν ο κατασκευαστής του Πνευματικού Κέντρου που έγινε ψησταριά και που ουδέποτε πήρε άδεια λειτουργίας.

Καθημερινά πλέον υπάλληλος του Δήμου βρίσκεται στην πλατεία στο Ναυάγιο και ενημερώνει τους επισκέπτες.

Ο οποιοσδήποτε αναφέρεται στα ονόματα των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στην οποία είμαι και εγώ μέλος, θα πρέπει να προσέχει τι λέει. Να παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ισχυρίζεται. Κανένα μέλος της μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή δεν ψήφισε ούτε μία προμήθεια. Δεν έχουμε ουδεμία ευθύνη για τα πλαστά εντάλματα πληρωμών που ερευνά η Δικαιοσύνη, ουδέποτε ήρθαν ως θέμα συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή.»


 Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:
 

 


Current track

Title

Artist

Background