Current track

Title

Artist

Background

Σταύρος Σκιαδόπουλος

Σταύρος Σκιαδόπουλος (Μέλος Δ.Σ. Περιβαλλοντικού συλλόγου «Βραχίωνας»)

Πε 24/05/2018



«Αν ο Δήμος και ο ΦΟΔΣΑ αδυνατούν να διαχειριστούν τη μονάδα στον Λίβα, γιατί δεν αναλαμβάνουν η Περιφέρεια ή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

Αναρωτιέμαι γιατί και στις τρεις αυτοψίες που έγιναν από το ΚΕΠΠΕ στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων του Λίβα η μονάδα δεν λειτουργούσε. Το ΚΕΠΠΕ πρέπει να κάνει τη δουλειά του, όμως σε όλες τις αυτοψίες που έκανε στην κινητή μονάδα στον Λίβα, λένε ότι η μονάδα ήταν κλειστή, άρα τι έλεγχος έγινε με κλειστή μονάδα; Μήπως γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να γίνουν οι αυτοψίες;
Στις δύο αυτοψίες ήμουν παρών, στη μια είχε πολύ δυνατό αέρα και ομίχλη και στην άλλη δεν υπήρχε ρεύμα. Πρέπει το ΚΕΠΠΕ να κάνει αυτοψία με τη μονάδα στον Λίβα να λειτουργεί.

Εγώ χθες στο δικαστήριο, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλει ο σύλλογος μας, δεν είδα κανέναν από το ΚΕΠΠΕ, να καταθέτει.

Εμείς κάναμε μια καταγγελία, έχουμε εντοπίσει κάποια ζητήματα και θέλουμε πάση θυσία να σταματήσουμε τη δημιουργία μιας νέας χωματερής στη Ζάκυνθο. Έχουμε αναφέρει για στραγγίδια που είδαμε και μας έλεγαν ότι μέσα στο καταχείμωνο ήταν η άσφαλτος που έλιωνε.

Εδώ και ενάμιση χρόνο ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να μας ενημερώσουν για το τι γίνεται στον Λίβα. Μέχρι σήμερα ουδείς ενδιαφέρθηκε.

Πρέπει να αποδείξουν ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον στον Λίβα, εκεί υπάρχει καταφύγιο άγριας ζωής και κάποιος επισκεφθεί τον χώρο θα διαπιστώσει τη δυσοσμία που είναι ανυπόφορη.

Εμείς δεν θέλουμε να πνιγεί το νησί από τα σκουπίδια, άλλοι το θέλουν αυτό και άλλοι έχουν την ευθύνη. Ζητάμε να εφαρμόσουν τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων και αν το κάνουν εμείς είμαστε μαζί τους. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να διαχειριστούμε τα σκουπίδια που παράγουμε, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background