Current track

Title

Artist

Current show

Night Tracks

04:00 05:00

Current show

Night Tracks

04:00 05:00

Background

Αντώνης Κασσιμάτης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Τε 25/09/2019


«Γίνεται πραγματικά μια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή για να καθαριστεί το νησί, έχουν κινητοποιηθεί οι μηχανισμοί και υπάρχει αποτέλεσμα. Είπαμε όμως ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαλογή στην πηγή, ότι πρέπει να δοθούν κάδοι εκεί που δεν υπάρχουν, ότι πρέπει να εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Ακόμα και αύριο να γίνει η δημοπράτηση του έργου στον Λίβα, θα απαιτηθούν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε μέχρι τότε.

Σε μια τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τότε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Τσίπηρας, είχε παραδεχτεί ότι το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ είχε προτείνει να είναι ο ίδιος εργολάβος αυτός που θα κατασκευάσει το έργο στον Λίβα και αυτός που θα το λειτουργήσει.

Είναι ξεκάθαρο, πως οι μηχανικοί του Υπουργείου, έκαναν δεκτό το αίτημα του ΦΟΔΣΑ. Όταν ο φορέας διαχείρισης λέει ότι έτσι θέλουμε να λειτουργήσει το εργοστάσιο, οι μηχανικοί του Υπουργείου δεν έχουν λόγο για να μην το δεχτούν. Ήταν στην λογική να μπει μια ΣΔΙΤ από το παράθυρο, για ένα έργο που είχε δημόσια χρηματοδότηση.

Είναι γεγονός, ότι την ημέρα που είχαμε την μεγάλη πυρκαγιά στο Κερί, για ένα δίωρο, είχε σταματήσει η ρίψη νερού και η χρήση των εναέριων μέσων και ήταν αυτό το διάστημα που η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορώ να κρίνω τον λόγο που υπήρξε αυτό το δίωρο κενό, δεν γνωρίζω την αιτία, αλλά αναμφίβολα υπήρξε. Είχε δίκιο λοιπόν ο Δήμαρχος που είχε κάνει λόγο για αυτό το κενό.

Η ιστορία των γηπέδων της Ζακύνθου που δεν έχουν πολεοδομική άδεια, είναι μια πονεμένη ιστορία που έρχεται από το παρελθόν. Ούτε τα σχολεία έχουν τέτοιες άδειες, εδώ δεν είχε πολεοδομική άδεια το παλιό Νοσοκομείο. Πάντως, η άδεια τέλεσης των αγώνων στα γήπεδα, δίνεται με απόφαση της Περιφέρειας.

Από χθες βιώνουμε στη Ζάκυνθο μια νέα φωτιά, με την χρεωκοπία της Thomas Cook. Είναι μια μεγάλη καταστροφή, που κάποια στιγμή πρέπει να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει ανάγκη για μια αποφασιστική δράση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.
Θυμίζω κάτι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, ότι στις 25 Ιουλίου ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και έκαναν λόγο για μεγάλες επενδύσεις, όταν την ίδια περίοδο, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Κρήτης, έλεγε ότι η Thomas Cook έκανε σχέδια για να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης. Πως είναι δυνατόν να μην τα γνώριζε αυτά ο Υπουργός Τουρισμού;
Τώρα πρέπει να γίνει μια ρύθμιση ώστε οι επιχειρηματίες να πάρουν ως επιστροφή τον ΦΠΑ που κατέβαλλαν για συμβόλαια που δεν εισέπραξαν ποτέ. Δεν αρκεί η αναστολή του φόρου διανυκτέρευσης.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε βάθος, το μέγεθος των επιπτώσεων αυτής της χρεωκοπίας. Από την άλλη, δεν γίνεται κάποιοι ξενοδόχοι, όταν τα πράγματα πάνε καλά, να εμφανίζονται ως νεοφιλελεύθεροι, να μην θέλουν οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση και μόλις έρχονται τα μαύρα σύννεφα, να ζητάνε κρατική παρέμβαση. Δηλαδή, όταν η κερδοφορία πάει μια χαρά, όλοι θεωρούν εαυτόν ως ιερή αγελάδα, αλλά όταν εμφανίζεται μια χρεωκοπία, όλοι γίνονται κρατικοδίαιτοι. »


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: