Current track

Title

Artist

Background

Νίκος Τσίπηρας
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ανύπαρκτη κληρονομιά θα αφήσει ο κ. Αρετάκης στην επόμενη Δημοτική Αρχή

Τε 4/05/2022  • Ο κ. Αρετάκης δεν έχει όραμα για τη Ζάκυνθο, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια υλοποιεί το όραμα της Δημοτικής Αρχής Κολοκοτσά, τα δικά μας έργα.
  • Ο κ. Αρετάκης θα αφήσει το απόλυτο τίποτα στην επόμενη Δημοτική Αρχή, έναν κατεστραμμένο Δήμο.
  • Στοιχεία διαπλοκής και περίεργες δοσοληψίες σε σειρά έργων, κατόπιν απευθείας συνομιλιών του κ. Αρετάκη με τους εργολάβους.
  • Η Δημοτική Αρχή Αρετάκη ευθύνεται για χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν για τη Ζάκυνθο.

«Πολλά έργα, που στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος, τα αναφέρει ως δικά του έργα, όχι μόνο είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κολοκοτσά, αλλά ο κ. Αρετάκης τα είχε πολεμήσει. Ο Δήμος έχει συνέχεια, και εμείς είχαμε υλοποιήσει έργα που είχε σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή Μποζίκη, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να προσπαθείς να διαστρεβλώσεις την αλήθεια.

Ο κ. Αρετάκης δεν έχει όραμα για τη Ζάκυνθο, η νυν Δημοτική Αρχή υλοποιεί το δικό μας όραμα.

Ο σχεδιασμός για την μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στον Λίβα έγινε από εμάς. Εμείς είχαμε κάνει τον σχεδιασμό και είχαμε υποβάλει το αίτημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Λίβα. Από εμάς δημοπρατήθηκε η οδική πρόσβαση στον Λίβα, επιτυγχάνοντας μια έκπτωση της τάξεως του 37%, σε αντίθεση με την έκπτωση ντροπή των 7 χιλιάδων ευρώ που κατάφερε να πάρει ο κ. Αρετάκης για το μεγάλο έργο του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ στον Λίβα, ένα έργο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζω ότι ο σημερινός Δήμαρχος είχε κάνει κάτι το αδιανόητο, είχε καλέσει για να μιλήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο έναν εργολάβο της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», που δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με τον Δήμο και καμιά σχέση με το συγκεκριμένο έργο, κάτι πρωτόγνωρο. Τελικά στο διαγωνισμό για την κατασκευή αυτού του μεγάλου έργου κατατέθηκε μία μόνο προσφορά, από την εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Όλα αυτά ενέχουν στοιχεία διαπλοκής κατά εμέ, όπως στοιχεία διαπλοκής έχουν και οι περίεργες δοσοληψίες για μια σειρά έργων, κατόπιν απευθείας συνομιλιών του κ. Αρετάκη με τους εργολάβους, κάτι αν μη τι άλλο περίεργο. Υπάρχουν θεσμοί που προστατεύουν τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Εμείς σε συνεργασία με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχαμε εξασφαλίσει 1 εκατομμύριο ευρώ, για επισκευές δημοτικών δρόμων και για αγροτική οδοποιία. Η ασφαλτόστρωση στο Καλαμάκι είχε σχεδιαστεί από εμάς. Εμείς μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», είχαμε λάβει την χρηματοδότηση για επισκευή και κατασκευή παιδικών χαρών και παιδικών σταθμών.

Η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από τον Άγιο Λέοντα έως την Έξω Χώρα είχε ενταχθεί από εμάς στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
Οι 500 χιλιάδες ευρώ για τις επισκευές σχολείων, δεν έχουν διατεθεί όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος. Καλό θα ήταν να μας εξηγήσει που πήγαν αυτά τα χρήματα.

Η ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη, όπως και το έργο του Open Mall, είχαν σχεδιαστεί από εμάς και είχαν συκοφαντηθεί από τη Δημοτική Αρχή Αρετάκη. Μάλιστα, το έργο της Ταβουλάρη είχε δημιουργήσει και το πρώτο ρήγμα στις σχέσεις του Δημάρχου με δύο πρώην Αντιδημάρχους του, τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Σεβαστιάδη, οι οποίοι ήταν υπέρμαχοι του έργου.

Εμείς είχαμε δρομολογήσει την αναβάθμιση του βιολογικού Πόλης, ένα έργο που ο κ. Αρετάκης αρχικά δεν ήθελε, μέχρι που άλλαξε γνώμη. Εμείς εντάξαμε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» το έργο του γηπέδου Αγίου Κήρυκα. Το έργο του πράσινου σημείου είναι ενταγμένο και εγκεκριμένο εδώ και τέσσερα χρόνια. Η μελέτη και η υποβολή της για χρηματοδότηση, για ράμπες πρόσβασης στις παραλίες και άλλες υποστηρικτικές υποδομές για ΑμεΑ έγινε από εμάς.

Για τα έργα ύδρευσης στην οδό Φιλικών και στις ορεινές κοινότητες ο κ. Αρετάκης φέρει προσωπική ευθύνη, δεν υπέγραψε τις συμβάσεις, έληξαν, και το δημόσιο υπέστη ζημία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης.

Το έργο που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Παναγούλας είναι αποτέλεσμα προγραμματικής σύμβασης που είχε κάνει η δημοτική Αρχή Κολοκοτσά με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η αποκατάσταση της ενετικής βαρδιόλας εντάχθηκε από εμάς στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και χρηματοδοτείται από το LEADER μέσω του Δικτύου Συνεργασίας στο οποίο προεδρεύω.

Η αγορά απορριμματοφόρων και το έργο της ανάπλασης των Λαϊκών κατοικιών, πιστώνεται στη σημερινή Δημοτική, όπως επίσης και η ασφαλτόστρωση της οδού Τερτσέτη όταν αυτή γίνει.
Η προμήθεια εξοπλισμού πολιτιστικών εκδηλώσεων, υποβλήθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER επίσης μέσω του Δικτύου Συνεργασίας, από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Σεβαστιάδη.

Τα έργα βέλτιστης διαχείρισης υδάτων και η εγκατάσταση τηλεμετρίας στη ΔΕΥΑΖ, σχεδιάστηκαν και υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από τον πρώην Αντιπρόεδρο της επιχείρησης κ. Ζαρκάδη, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα καταγγέλλοντας την πολιτική Αρετάκη ως καταστροφική και επικίνδυνη. Είναι και αυτά έργα τα οποία δεν ήθελε ο κ. Αρετάκης.

Πέρυσι που με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής οι παραλίες μας δεν είχαν ναυαγοσωστική κάλυψη καταγράφηκαν έξι πνιγμοί στη Ζάκυνθο. Φέτος ο Δήμαρχος λέει ότι θα προσλάβει ναυαγοσώστες αλλά για να δούμε πότε θα γίνει αυτό γιατί η διαδικασία ήδη έχει καθυστερήσει.

Η ανάπτυξη ευροζωνικών δικτύων WI FI που αναφέρει ο κ. Αρετάκης ως δικό του έργο, είναι έργο του ΟΤΕ και όχι του Δήμου, εκτός και αν ο Δήμος αγόρασε μετοχές του ΟΤΕ και δεν το ξέρω.

Η Δημοτική Αρχή Αρετάκη ευθύνεται για χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν για τη Ζάκυνθο, αλλά το χειρότερο από όλα είναι πως δεν έχει σχεδιάσει απολύτως τίποτα, δεν έχει ετοιμάσει καμία μελέτη για να βρει και να υλοποιήσει η επόμενη Δημοτική Αρχή. Αυτή θα είναι η ανύπαρκτη κληρονομιά του κ. Αρετάκη στη Ζάκυνθο, θα αφήσει έναν κατεστραμμένο Δήμο και το απόλυτο τίποτα στην επόμενη Δημοτική Αρχή. Θεωρώ ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι με διαφορά η χειρότερη που πέρασε ποτέ από το νησί.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background