Current track

Title

Artist

Background

Αλεξάνδρα Μπαλού
Περιφερειακή Σύμβουλος, Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν γίνεται ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, μόνο αποσπασματικές παρεμβάσεις

Πε 2/02/2023
«Επισκέφθηκα την ΔΕΥΑΖ και διαπίστωσα μια τεράστια έλλειψη προσωπικού, που αντανακλάται στις κακές υπηρεσίες της επιχείρησης προς τους πολίτες. Υπάρχει δυσκολία ακόμα και στους όρους ασφάλειας των εργαζομένων. Αυτό οφείλεται στη κατάργηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Το αγαθό που λέμε νερό, πόσιμο νερό, δεν υπάρχει. Εν έτη 2023 έχουμε ακατάλληλο νερό, διαρροές νερού, απαρχαιωμένο δίκτυο. Όλα αυτά οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τα ίδια προβλήματα και στο Δημαρχείο που επισκέφθηκα. Μείωση προσωπικού και υπό στελεχωμένες υπηρεσίες. Επισκεφθήκαμε το γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου όπου και εκεί το προσωπικό είναι μειωμένο και καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να διευκολύνει τον πολίτη που επλήγη από τις πλημμύρες. Δεν είναι χάρη να αποζημιωθεί ο κόσμος από τις πλημμύρες, δεν φταίει ο λαός για αυτό που υπέστη. Ακόμα χρωστάνε αποζημιώσεις από τον «Ιανό». Από το 2014 δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις στη Κεφαλονιά. Ούτε για τον «Μπάλο» έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις. Ακόμα δεν έχει κατασταλάξει η κυβέρνηση για το ύψος της αποζημίωσης που θα δώσει.

Δεν γίνεται ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, αλλά μόνο αποσπασματικές παρεμβάσεις. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα αναγκαία έργα. Δεν φτάνουν οι αποσπασματικές παρεμβάσεις για να λύσουν το πρόβλημα, ούτε είναι σε προτεραιότητα τα αναγκαία έργα. Βαραίνει και η άναρχη δόμηση που έχει γίνει. Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αντιμετωπιστεί, υπάρχουν τα κονδύλια, αλλά τα χρήματα πάνε στη στήριξη επιχειρηματιών. Τα τελευταία δύο χρόνια στη Ζάκυνθο έχουν δοθεί 22 εκατομμύρια ευρώ σε ξενοδοχεία. Είμαστε σε ένα εκβιαστικό παιχνίδι των εργολάβων, δεν κάνουν σωστά τις μελέτες και τελικά ούτε τα έργα. Λένε τώρα για ένα άστοχο έργο στον Άγιο Δημήτριο αλλά δεν είναι δυνατόν έτσι απλά να το προσπερνάνε.

Βλέπουμε να αποψιλώνονται τα Νοσοκομεία από γιατρούς, όπως και του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Αυτή είναι πολιτική, έχει υπογραφή, είναι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σπρώχνουν την υγεία στην ιδιωτικοποίηση. Η στόχευση είναι μία, η υποβάθμιση της ζωής μας υπέρ του κεφαλαίου.

Παίζεται ένα μεγάλο οικονομικό παιχνίδια με τα σκουπίδια. Είναι βέβαιο ότι αυτό το οικονομικό σύστημα θα εξελίσσεται. Όποιες λύσεις έρχονται είναι καθυστερημένες και τις χρυσοπληρώνει ο λαός. Ασελγούν κατά του περιβάλλοντος γιατί το είδος της διαχείρισης και της χωροθέτησης γίνεται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης έχουν μπει οι Δήμοι και η Περιφέρεια.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εμφανίζει εκφυλιστικά φαινόμενα. Όταν αφαιρείς αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις δίνεις στην Οικονομική Επιτροπή υποβαθμίζεις το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ουσιαστικά δεν θέλουν συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέτουμε ερωτήσεις και θέματα, αλλά δεν τα συζητάνε.

Ο λαός πρέπει να απαντήσει με τον αγώνα του, αλλά και στην κάλπη. Πνίγεται, καίγεται, έχει άθλια σχολεία, δεν έχει νερό, έχει σκουπίδια παντού, δεν έχει υπηρεσίες υγείας και πλήττεται από την ακρίβεια. Σύμμαχος του λαού είναι το ΚΚΕ. Δεν γίνεται να σκύβουμε άλλο το κεφάλι.

Στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ έχουμε έναν τρόπο λειτουργίας. Αποφασίζουμε συλλογικά και έτσι συλλογικά θα αποφασίσουμε τους υποψηφίους μας σε Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές και εν συνεχεία θα τους ανακοινώσουμε.»


Current track

Title

Artist

Background