Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Στασινόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας

Δεν κρύβομαι πίσω από κάποια εταιρεία, ούτε περιμένω κάποια κληρονομιά για να ζήσω – Έβγαλαν τις κουκούλες και ρίχνουν λάσπη

Πα 15/04/2022


«Πράγματι έχω πει στον Αντιδήμαρχο κ. Νικήτα Σπίνο ότι εξετάζω την πιθανότητα να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Δεν είπα όμως ότι το έχω αποφασίσει. Δεν έχω πάρει τελικές αποφάσεις, παρά την πίεση που δέχομαι από φίλους και συνεργάτες, άλλωστε είναι πολύ νωρίς από τώρα, έχω έργο να κάνω τον επόμενο ενάμιση χρόνο ως Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας.

Όμως τι φοβούνται; Ότι ενδέχεται κάποιος μετά τη δική τους θητεία να είναι πιο παραγωγικός από αυτούς; Ότι θα αποκαλυφθεί κάτι αρνητικό για τα πεπραγμένα της θητείας τους; Έβγαλαν τις κουκούλες, οι μάσκες έπεσαν και προσπαθούν να ρίξουν λάσπη.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, στηρίζω την επιχειρηματικότητα, τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη, την κοινωνία, λέξεις άγνωστες σε κάποιους. Έχουμε κάνει έργα, έχουμε να διαχειριστούμε τον νέο αναπτυξιακό και το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έχουμε παράξει έργο και θα συνεχίσουμε να παράγουμε. Μόνο θετικά έχω να παραδώσω στο τέλος της θητείας μου και έχω λάβει την αγάπη του κόσμου. Αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες σε κάποιους. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που οι πόρτες τους είναι κλειστές για τους συμπολίτες μας.

Πράγματι το 2020 είχαν υποστεί ζημιές οι επιχειρήσεις μου από τον Ιανό. Διεκδίκησα το δικαίωμά που μου έδωσε η Πολιτεία να λάβω αποζημιώσεις, ελέγχθηκα δύο φορές, τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και πράγματι έλαβα αποζημίωση. Δεν το έκρυψα, γιατί δεν έκανα κάτι μεμπτό. Από τις επιχειρήσεις μου ζω, είμαι διαφανής, δεν έχω νομικά ψεγάδια, δεν κρύβομαι πίσω από κάποια εταιρεία, ούτε περιμένω κάποια κληρονομιά για να ζήσω.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το Προεδρείο δεν επέτρεψε να αναγνώσουν οι παραγωγικοί φορείς του νησιού το υπόμνημα με τα προβλήματα που επισημαίνουν και που ζητούν από τον Δήμο να επιλύσει. Σε ποιους το απαγόρευσαν; Σε αυτούς που στηρίζουν την κοινωνία. Χωρίς επιχειρηματικότητα, δεν υπάρχει οικονομία στο νησί. Δυστυχώς στον Δήμο, δεν γνωρίζουν από επιχειρήσεις, δεν τους απασχολεί το θέμα.

Υπάρχουν Δήμοι, όπως ο Δήμος Ληξουρίου που πήρε τέσσερα εκατομμύρια για αγροτική οδοποιία. Συνολικά οι Δήμοι της Κεφαλλονιάς πήραν εννέα εκατομμύρια για έργα οδοποιίας. Εμείς στη Ζάκυνθο δεν πήραμε τίποτα. Με ποια συνείδηση κοιμάται η Δημοτική Αρχή; Ο Ιανός τους πείραξε; Οι αποζημιώσεις που πήρα εγώ; Ας με ελέγξει όποιος επιθυμεί. Τέλος στα πολιτικά επικοινωνιακά παιχνίδια και τους το λέω για καλό. Έχουμε μπροστά μας ενάμιση χρόνο, να κάνουμε έργα και να κριθούμε. Στις προηγούμενες εκλογές ήμουν πρώτος σε ψήφους όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Κρίθηκα και κρίνομαι ως πρώτος, όχι ως λασπολόγος. Την απάντηση στον κ. Σπίνο και σε όποιον άλλον επιθυμεί για τα περί Ιανού, θα την δώσω μέσω δικηγόρου.

Το γραφείο μου ήταν και παραμένει ανοικτό για τον κάθε πολίτη, προφανώς και για τους Κοινοτάρχες. Αυτό τι σημαίνει; Ότι καθοδηγώ κάποιους; Αυτό που κάποιοι υπαινίσσονται δεν αποτελεί προσβολή μόνο προς το πρόσωπό μου, αλλά και προς τους Κοινοτάρχες, οι οποίοι εκλέχθηκαν ως ανεξάρτητοι, χωρίς κομματική ταυτότητα. Μήπως κάποιοι λόγω των δικών τους εσωτερικών προβλημάτων, της αδυναμίας τους να επιδείξουν έργο και να επιλύσουν προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα; Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι εκτεθειμένοι στους συγχωριανούς τους, γιατί δεν έχουν νερό, δεν έχουν καθαριότητα, δεν έχουν καθαρούς δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και νεκροταφεία. Είναι εύλογο να διαμαρτύρονται. Δεν είναι αυτό μια πραγματικότητα; Τι είναι καθοδήγηση;»

 


Ακούστε τη συνέντευξη:

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: