Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Τουρκάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ

ΔΕΥΑΖ: Από 20.000 παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης, μόνο οι 4.500 δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δε 22/04/2024«Ο Ιανός πριν από τέσσερα χρόνια προκάλεσε ζημιές στο νησί και από ότι φαίνεται πέρασε και από τη Βολίμα και συγκεκριμένα από το Δημαρχείο της Βολίμας, αν κρίνω από τις πληρωμές που έγιναν για παρεμβάσεις του Δήμου στη Βολίμα, επί Δημαρχίας Αρετάκη. Προεκλογικά ο Δήμος προσέλαβε εργαζομένους που κατόπιν έγιναν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του κ. Αρετάκη.

Σε κανένα καλάθι των άχρηστων δεν έχουν μπει οι περίπου 800 προτάσεις των Κοινοταρχών για παρεμβάσεις. Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τεχνικά έργα, σε έργα Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας. Έργα γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται.

Εξελίσσεται η διαδικασία αφαίρεσης των υδρομετρητών της ΔΕΥΑΖ από καταναλωτές που οφείλουν 300 ευρώ και άνω. Μέχρι σήμερα τα χρήματα που έχουμε εισπράξει είναι περίπου 200 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων οι 150 χιλιάδες έχουν δοθεί στην Volterra έναντι της οφειλής μας. Αύριο θα υποβάλουμε αίτηση ανακοπής της δέσμευσης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΖ που εφάρμοσε η Volterra. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ πληρώθηκαν κανονικά.

Την ερχόμενη Πέμπτη έχουμε Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ όπου θα γίνει ένας απολογισμός των οφειλών των καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΖ, αλλά και των οφειλών που έχει η επιχείρηση προς τρίτους. Η ΔΕΥΑΖ έχει 14.800 παροχές ύδρευσης και 5 χιλιάδες παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης. Μόνο οι 4.500 παροχές από όλες αυτές δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Άρα υπάρχει πρόβλημα εισπραξιμότητας.

Από τα νούμερα προκύπτει ότι οι οικείες οφείλουν περισσότερα από τις επιχειρήσεις. Τους επόμενους μήνες θα μας απασχολήσει η λαθρο-υδροληψία και οι παράνομες συνδέσεις. Θα ελέγξουμε όλες μας τις συνδέσεις παντού. Λειτουργούμε με κανόνες, παρέχουμε νερό και αυτό πρέπει να πληρώνεται. Εν συνεχεία θα δούμε το ζήτημα της βελτίωσης της ποιότητας του νερού. Είναι εύκολο να ασκείς κριτική σε μια νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΖ και να λες ότι πηγαίνει το πλοίο στα βράχια, όταν εσύ επί χρόνια το οδήγησες μέχρι εκεί.

Σήμερα προβαίνουμε σε διορθώσεις στο τεχνικό δελτίο, φτιάχνουμε ένα καινούργιο έντυπο που θα αποστείλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας οικονομική ενίσχυση για τις δαπάνες που έγιναν για να αντιμετωπίσουμε την εισροή του πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης. Άμεσα, τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε ελέγχους σε σπίτια και επιχειρήσεις, που έχουν δηλώσει βλάβες λόγω της εισροής πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης.

Έχουμε τεράστια ευθύνη για την Δημοτική περιουσία, απέναντι στους πολίτες. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έκανε κάποιες δηλώσεις στο Κτηματολόγιο για την ακίνητη περιουσία του Δήμου, χωρίς όμως να προσκομίσει τα ανάλογα τοπογραφικά. Προφανώς ούτε εγώ, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοτικής Αρχής γνωρίζουμε επακριβώς τα φυσικά όρια της ακίνητης περιουσίας του Δήμου σε κάθε κοινότητα. Όμως, με βάση στοιχεία που κατά το παρελθόν προσκόμισαν οι κοινοτάρχες, συντάξαμε τα τοπογραφικά και πριν τα καταθέσουμε στο Κτηματολόγιο, τα κοινοποιήσαμε στους Κοινοτάρχες για να μας απαντήσουν αν έχει προκύψει κάποιο λάθος. Περιμένουμε τις αποφάσεις κάθε Κοινότητας.

Η δήλωση στο Κτηματολόγιο της δημοτικής περιουσίας γίνεται από τον Δήμαρχο και επικυρώνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα στοιχεία που εμείς έχουμε σε καμιά περίπτωση δεν συμπίπτουν με αυτά που είχε δηλώσει ο κ. Αρετάκης. Κατέθεσε 30 χιλιάδες στρέμματα στη Βολίμα, σχεδόν όλη η Δημοτική Ενότητα Ελατίων. Έκανε πρόχειρα τη διαδικασία, χωρίς να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα. Μου κάνει δε τρομερή εντύπωση, ότι δήλωσε δημοτική περιουσία στο Ναυάγιο, όταν έλεγε ότι ο Δήμος δεν έχει περιουσία εκεί.

Ο καθένας οφείλει να προασπίζει τα συμφέροντά του. Εμείς προασπιζόμαστε τη Δημοτική περιουσία. Η όλη μας προσπάθεια θα χρειαστεί και νομική υποστήριξη.»


Current track

Title

Artist

Background