Current track

Title

Artist

Background

Δημήτρης Ποταμίτης (Στέλεχος Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ζακύνθου)

Πε 30/03/2017«Έχουμε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο με άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και πληρώνουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και κόντρες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, με γιατρούς που είναι πολιτικά στελέχη της ΝΔ.
Θυμίζω ότι επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, διορίστηκε ο Σταύρος Κοντονής νομικός εκπρόσωπος του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου και γι αυτόν τον λόγο, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε το παραμικρό για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε το Νοσοκομείου Ζακύνθου.
Τα τότε στελέχη του Νοσοκομείου Ζακύνθου και της ΝΔ, στήριξαν τον κ. Κοντονή για να μην εκλεγεί Βουλευτής Ζακύνθου ο κ. Γάσπαρος. Τώρα διαταράχτηκαν αυτές οι σχέσεις και την πληρώνει ο Ζακυνθινός λαός.

Άκομψα και άστοχα παρενέβη με δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με το περιστατικό του θανάτου της συμπολίτισσάς μας και μάλιστα προδίκασε το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε που τότε ακόμα δεν είχε ξεκινήσει και σήμερα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Επιστημονικό Συμβούλιο. Αν δεν μπορεί η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Τσαρίδου να έχει μια καλή συνεργασία με το προσωπικό, τότε να παραιτηθεί, το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει πολλές ερωτήσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Στα πλαίσια αυτών των προβληματισμών, έχει κατατεθεί ερώτηση και για τα κλειστά χειρουργεία, που ελπίζουμε να συζητηθεί αύριο στην Βουλή. Πάντως μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί απάντηση σε καμιά επερώτηση μας από τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό.

Η Δημοτική Αρχή είναι αναξιόπιστη σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Έχει αλλάξει πολλές φορές άποψη σχετικά με την χωροθέτηση, έχει βάλει χωριά να τσακώνονται μεταξύ τους και συνεχώς παλινωδεί.
Η Δημοτική Αρχή επί Μποζίκη είχε μια σταθερή άποψη, την οποία και πλήρωσε εκλογικά, η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ξέρει τι θέλει.
Ευθύνονται ασφαλώς και οι Δημόσιες Υπηρεσίες που πολλές φορές θέτουν εμπόδια, ίσως με την προτροπή κάποιου.
Για παράδειγμα, υπήρχαν εγκληματικές ελλείψεις στον φάκελο που είχε προσκομίσει ο Δήμος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με την ενδιάμεση λύση στον Λίβα, ξεπεράστηκαν αυτές οι ελλείψεις, αλλά θα μπορούσε η Αποκεντρωμένη να είχε γνωμοδοτήσει εδώ και 13 μήνες. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα βρεθεί σύντομα λύση με τα σκουπίδια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στερείται σοβαρότητας. Κατήγγειλε ότι πίσω από το αίτημα του Δήμου για μεταφορά απορριμμάτων εκτός Ζακύνθου κρύβονται συμφέροντα, τα οποία δεν κατονόμασε ως όφειλε. Το ίδιο κάνει και σε κεντρικά ζητήματα όπως της ΔΕΗ. Από την μια καταγγέλλει την διάσπαση της ΔΕΗ και λέει ότι ο διαγωνισμός κρύβει βαποράκια και ανθρώπους που κάνουν ρεσάλτο στη Δημόσια περιουσία, αλλά δεν καταγγέλλει ποιοι είναι αυτοί και παραμένει Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Κατρούγκαλος διέλυσε το ασφαλιστικό που είχε μπει σε μια τάξη και που τώρα επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει προτείνει μια υπεύθυνη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να εγκαταλείψει την Πρωθυπουργική του καρέκλα, ακόμα και αν διαλυθεί η χώρα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να σκίσει τα μνημόνια, έγινε πιο μνημονιακή ακόμα και από τον Σόιμπλε.» 


Current track

Title

Artist

Background