Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Στασινόπουλος
Δήμαρχος Ζακύνθου

Διαχειριζόμαστε προβλήματα ετών και βρίσκουμε τις λύσεις – Ο δημότης έχει αρχίσει να χαμογελά και να εμπιστεύεται την Δημοτική Αρχή

Πα 2/02/2024  • Ο Δήμος μας είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για το Ναυάγιο

«Ξημέρωσε μια καλύτερη μέρα για τη Ζάκυνθο. Διαχειριζόμαστε προβλήματα πολλών ετών και βρίσκουμε τις λύσεις.

Βλέπαμε κάθε χρόνο να διαλύεται το πλοίο στο Ναυάγιο και ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Γνωρίζαμε επίσης από το 2017 ότι στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Φιλικών υπήρχε διαρροή νερού σε ποσοστό 47%. Δεν περιμέναμε όμως το πρόβλημα με το πετρέλαιο.

Έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο σημείο όπου σημειώθηκε εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δείχνουν ότι το νερό είναι πλέον καθαρό, έχει συνδεθεί το δίκτυο και γίνεται κανονικά η υδροδότηση.

Κατά την περίοδο αυτής της κρίσης οι πρώτοι που βοήθησαν ήταν οι πολίτες με την υπομονή και ανοχή τους. Παράλληλα βοήθησαν οι εθελοντικές ομάδες, οι σύλλογοι υδραυλικών και υδρομεταφορέων, ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο με την όλη στάση που τήρησε.

Έχουμε δώσει κατεπείγουσα εντολή στον εργολάβο να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών.

Το τελευταίο διάστημα η έντονη πολιτική μας δράση εκτός Ζακύνθου έφερε αποτελέσματα για το Ναυάγιο και το πλοίο Παναγιώτης, αφού κέντρισε το ενδιαφέρον του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να αναλάβει επιτέλους ένας φορέας την διαχείριση και την ευθύνη για το πλοίο που χάνεται. Ο Δήμος μας είναι έτοιμος να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Προφανώς και η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το πλοίο Παναγιώτης, το νησί μας έχει και άλλα αξιοθέατα, έχει πολιτισμό, αλλά το πιο φημισμένο διεθνώς αξιοθέατο που έχουμε στο νησί μας είναι το Ναυάγιο.

Η πρωτοβουλία που έλαβε το ΕΜΠ είναι ένα δώρο για τη Ζάκυνθο. Οι καθηγητές του ΕΜΠ δεν μας έχουν δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταθέσουν την πρόταση που θα εκπονήσουν. Θα επιστρέψουν στο νησί με περισσότερους εξειδικευμένους επιστήμονες για περαιτέρω μελέτη με σκοπό να τεκμηριώσουν επιστημονικά την πρότασή τους.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες αντιπαραθέσεις με πρόσωπα και δημοτικές παρατάξεις, θα πω ότι κάποιοι προσπαθούν μέσω της αντιπαράθεσης να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν με σκοπό την πολιτική τους επιβίωση. Δεν θα τους ακολουθήσουμε γιατί εμείς απαντάμε με έργα. Είναι όμως ντροπή να τσακωνόμαστε χωρίς σοβαρό λόγο. Είναι ντροπή να αμφισβητούμε μια απόφαση που πάρθηκε σε μια συνεδρίαση επιτροπής από την οποία εμείς απουσιάζαμε. Είναι ντροπή να λέμε ότι άλλη ήταν η εισήγηση της υπηρεσίας και άλλη η απόφαση. Με αυτές τις ενέργειες, κάποιοι χάνουν την πολιτική τους ηθική. Ας ενωθούμε μια φορά, και οι 29 του Δημοτικού Συμβουλίου, για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Δεν είναι κακό. Ας αναδειχθούμε μέσα από ωφέλιμες για τον τόπο μας συνεργασίες και όχι από αντιπαραθέσεις. Έχουμε τη διάθεση να στρογγυλέψουμε τις γωνίες, για το καλό της κοινωνίας της Ζακύνθου. Φτάνει πια με τις κοκορομαχίες χωρίς περιεχόμενο.

Έχει αρχίσει να βελτιώνεται η καθημερινότητα του δημότη. Ο κόσμος έχει αρχίσει να χαμογελά και να εμπιστεύεται τη Δημοτική Αρχή. Ο στόχος μας από εδώ και στο εξής είναι να είναι καθαρό το νησί. Η προσπάθεια μας θα αξιολογηθεί αρχικά στις Απόκριες και το Πάσχα.
Παράλληλα έχουμε ανοίξει τις συζητήσεις για το Open Mall και τα Νεκροταφεία που σήμερα παρουσιάζουν μια εικόνα ντροπής. Συζητάμε με τον μελετητή για να πεζοδρομηθεί οριστικά η Αλεξάνδρου Ρώμα. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε. Θέλουμε το μπάχαλο στην Αλεξάνδρου Ρώμα; Θέλουμε μια καλύτερη Ζάκυνθο ή όχι; Ας το αποφασίσουμε επιτέλους όλοι μαζί.»


Current track

Title

Artist

Background