Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Γάσπαρος
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Νομάρχης Ζακύνθου

Έχω αγανακτήσει και επειδή με οδηγούν στα άκρα, θα το πάω και εγώ στα άκρα

Πε 5/05/2022


«Μάλλον έχει ενοχλήσει η παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαι από τους λίγους πολιτικούς με τέτοια τεράστια εμπειρία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με οκτώ χρόνια θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με δώδεκα χρόνια παρουσία στη Νομαρχία ως επικεφαλής, υπήρξα Βουλευτής, και μαζί με άλλους εκείνα τα χρόνια, είχαμε κάνει τεράστια έργα για τη Ζάκυνθο. Μπορεί να ήμουν πολιτικός αντίπαλος με τον κ. Τουρίκη, ή τον κ. Μπετίνη, αλλά είμασταν και παραμένουμε φίλοι, είχαμε πολιτικό ήθος και συνεργαζόμασταν για καλό του νησιού. Όταν ως Νομάρχης ολοκλήρωσα την θητεία μου άφησα στο ταμείο της Νομαρχίας 4,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που δεν συνέβη σε καμία Νομαρχία και κανέναν Δήμο της Περιφέρειας μας. Εγώ, μαζί με τον Γιάννη Τουρίκη στήσαμε τη σημαία του τουριστικού αξιοθέατου του Ναυαγίου. Εμείς το αναδείξαμε.

Ο κ. Αρετάκης δεν νομίζω ότι ήθελε να κατέβει Δήμαρχος. Ξέρουμε ποια τριάδα τον προώθησε, ποιος πολιτικός ήταν από πίσω και ποιοι τον βοήθησαν για να φτιάξει ψηφοδέλτιο. Αυτοί οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Αρετάκη δεν είχαν εμπειρία, όπως εμπειρία δεν είχε και ο ίδιος ο κ. Αρετάκης. Ενδεχομένως κάποιοι να ήθελαν μετά την εκλογή του να αναλάβουν μια θέση, να πάρουν ένα αξίωμα. Ο Δήμαρχος χωρίς την ανάλογη εμπειρία δεν προσπάθησε να συνεργαστεί με αυτούς που είχαν εμπειρία, οι άνθρωποι που ήταν κοντά του θέλησαν να φτιάξουν την δική τους πολιτική καριέρα, είναι και ιδιόμορφος ο χαρακτήρας του Δημάρχου και έτσι επήλθε το ναυάγιο στον Δήμο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνονται Δημοτικά Συμβούλια στα οποία ντρέπεσαι να μετέχεις.

Κάποιοι ήθελαν την πολιτική μου εξόντωση. Κάποια συμφέροντα, επειδή τους χάλαγα τη σούπα, ήθελαν να με διαβάλουν, έτσι επήλθε η δίωξη εναντίον μου, δεν με ήθελαν. Επέστρεψα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δικαιώθηκα, γιατί μετά από σωρεία ελέγχων που δέχτηκα βρέθηκα να είμαι από τους πιο τίμιους πολιτικούς που υπάρχουν. Ακόμα όμως και τώρα, παρότι δικαιώθηκα απόλυτα, με το που επέστρεψα, με το που εμφανίστηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δέχτηκα επίθεση.

Με εγκαλούν τώρα γιατί λένε ότι αδικαιολόγητα απουσίαζα από τα Δημοτικά Συμβούλια. Η υπογραφή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την επανένταξή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπεσε την 1η Φεβρουαρίου 2022, την ίδια μέρα παρέλαβα το σχετικό έγγραφο. Στις 2 Φεβρουαρίου είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο για το οποίο δεν είχα λάβει πρόσκληση αφού πέντε μέρες πριν που εστάλη ήμουν σε αργία. Μου χρεώνουν επίσης για τις 22 Φεβρουαρίου δύο απουσίες σε συνεδριάσεις που έγιναν την ίδια μέρα, όταν ήμουν σε καραντίνα αφού ο γιός μου βρέθηκε θετικός στον COVID, ενώ για τη συνεδρίαση στις 16 Μαρτίου ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω του κ.Σωτήρη Καρακά ότι θα απουσιάσω αφού ο γιός μου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο. Επιδιώκουν λοιπόν με την κλήση σε απολογία που έλαβα χθες από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά από καταγγελία του Προέδρου κ. Κακολύρη να μου κάνουν ζημιά αδικαιολόγητα.

Έχω αγανακτήσει και επειδή με οδηγούν στα άκρα, θα το πάω και εγώ στα άκρα. Αύριο θα ζητήσω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τη λίστα των συμβούλων που απουσίαζαν από τα Δημοτικά Συμβούλια και από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Αν όλοι όσοι απουσίαζαν δεν έχουν λάβει ανάλογη κλήση σε απολογία, σημαίνει ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, έχουν προβεί σε παράβαση καθήκοντος.

Ο Δήμαρχος, που λόγω των χρεών του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, έχει δεσμευμένο το ΑΦΜ του, πρέπει να έχει εμπειρία, να αναζητά συνεργασίες και να συνεργάζεται με τον εκάστοτε Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Να ξέρει πως να συντάξει μελέτες, πως να διεκδικήσει προγράμματα και χρηματοδοτήσεις. Είχα σκοπό να κάνω πίσω, αλλά τώρα δεν θα κάτσω στον καναπέ μου, θα σηκωθώ και θα δουλέψω.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist

Background