Current track

Title

Artist

Background

Σπύρος Αρκαδινός
Πρώην υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Είναι αναξιόπιστος ο κ. Τρεπεκλής, αγνώμονας και πολιτικός τυχοδιώκτης, ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του συνέχεια, για κανέναν άλλον

Τε 22/05/2024«Ως μέλος του συνδυασμού «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ» θεωρώ ότι τόσο εγώ, όσο και τα άλλα επτά μέλη που υπογράφουμε τη δημόσια ανοιχτή επιστολή διαφοροποίησής μας από τον κ. Τρεπεκλή, γνωστοποιούμε στους Ζακυνθινούς που μας ψήφισαν τις θέσεις μας.

Περιμέναμε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλή να έρθει στη Ζάκυνθο, για να του θέσουμε δια ζώσης τα ερωτήματά που αναφέρουμε στην επιστολή μας. Ήρθε, πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και δεν κάλεσε κανέναν από τους συνυποψηφίους που τον στήριξαν στη Ζάκυνθο.

Είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας για την τοποθέτηση της κας Μοθωναίου στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, με επιστολή που επιδώσαμε στον κ. Τρεπεκλή, την οποία συνυπέγραψαν και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου, ο κ. Καποδίστριας και ο κ. Τσιριγώτης. Μου κάνει τρομερή εντύπωση σήμερα η εκκωφαντική σιωπή τους. Μετά την τοποθέτηση της κας Μοθωναίου, συναντήθηκε ο συνδυασμός μας και μάλιστα με πρωτοβουλία των δύο εκλεγμένων Αντιπεριφερειαρχών έγινε η σύνταξη του εγγράφου, με ομόφωνη απόφαση του συνδυασμού και εστάλη στον κ. Τρεπεκλή.
Η απάντηση του κ. Τρεπεκλή δύο μέρες μετά, όπως μου είχε πει ο κ. Καποδίστριας, ήταν πως «εγώ είμαι ο Περιφερειάρχης και κάνω ότι θέλω.»

Ο κ. Τρεπεκλής προεκλογικά μίλαγε για κακοδιαχείριση στον ΦΟΔΣΑ και έκανε λόγο για διαχειριστικούς ελέγχους. Πως μετά την εκλογή του να κάνει μια τέτοια στροφή; Άλλα έλεγε προεκλογικά, μιλώντας στους Ζακυνθινούς, επισκεπτόμενος κατοικίες Ζακυνθινών με τη δική μας συνοδεία, και άλλα έκανε μετεκλογικά. Τελικά, πότε έλεγε ψέματα ο κ. Τρεπεκλής προεκλογικά ή τώρα;

Ένας ολόκληρος συνδυασμός έχει αντίθετη άποψη από μία επιλογή που έκανες και τον αγνοείς; Τίναξε έναν ολόκληρο συνδυασμό στον αέρα.

Αν προεκλογικά είχε λανθασμένη ενημέρωση για τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και αυτό το κατάλαβε μετεκλογικά, θα έπρεπε όταν ήρθε στη Ζάκυνθο να μας δει, να μας το πει και μετά δημόσια να τοποθετηθεί. Να πει κάτι. Δεν έδωσε καμιά εξήγηση. Πέτυχε τον πολιτικό του τυχοδιωκτισμό.

Δεν έχει σχέση η υπόθεση με τον κ. Γάσπαρο και την ομάδα του, με αυτή της κας Μοθωναίου. Δεν ήταν μια αντιφατική επιλογή του κ. Τρεπεκλή να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο τον κ. Γάσπαρο. Δεν μπορείς για αυτό να του καταλογίσεις κάτι.

Δεν με έχει απογοητεύσει σε κάτι προσωπικό ο κ. Τρεπεκλής, δεν είναι συναισθηματικό το θέμα, αλλά πολιτικό. Ούτε έχω κάποιο προσωπικό θέμα με την κα Μοθωναίου. Οι οκτώ πρώην υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Τρεπεκλή που υπογράφουν την επιστολή με την οποία αποσύραμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του, έλαβαν στις εκλογές 3.160 ψήφους στη Ζάκυνθο, περίπου το 60%.

Όταν ο κ.Τρεπεκλής επέλεξε την κα Μοθωναίου, οι δύο Αντιπεριφερειάρχες που εκπροσωπούν τη Ζάκυνθο, ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τη διαδικασία και που ζήτησαν και έλαβαν τη βοήθειά μας. Τότε, όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, υπογράψαμε μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία και στείλαμε στον Περιφερειάρχη. Την επιστολή αυτή την έχει ο κ. Καποδίστριας και τον καλώ να την δημοσιοποιήσει.

Καλώ δημόσια και τους δύο Ζακυνθινούς Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι έχουν γίνει φερέφωνα του κ. Τρεπεκλή, να δώσουν στη δημοσιότητα εκείνη την επιστολή. Καλώ δημόσια και τους δύο Ζακυνθινούς Αντιπεριφερειάρχες να μας εξηγήσουν γιατί άλλαξαν και αυτοί στάση. Κωλοτούμπα ο κ. Τρεπεκλής, όταν προεκλογικά μίλαγε για κακοδιαχείριση στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, κωλοτούμπα και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες. Καλώ δημόσια και τους δύο Ζακυνθινούς Αντιπεριφερειάρχες να μας δώσουν απαντήσεις και να πουν αλήθειες. Τους προκαλώ να πουν δημόσια γιατί άλλαξαν στάση. Έχουν υποχρέωση να πάρουν θέση.

Η κα Μοθωναίου μπορεί να έλαβε στις εκλογές τρεις χιλιάδες ψήφους, αλλά εμείς, που πήγαμε απέναντι σε μια πολιτική, απέναντι σε μια υποψήφια Περιφερειάρχη Ζακυνθινιά και μας επιδοκίμασε ο Ζακυνθινός λαός, δεν σημαίνει κάτι; Μπορεί να πήρε πολλές ψήφους η κα Μοθωναίου και μπράβο της, αλλά δεν έχει ρόλο συνδιοίκησης, μόνο αντιπολιτευτικό. Δεν θα τρελαθούμε τώρα.

Εμείς πήγαμε απέναντι στη Ζακυνθινιά Ρόδη Κράτσα και στο επίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όταν έγινε η επιλογή της κας Μοθωναίου από τον κ. Τρεπεκλή, ο κόσμος που με ψήφισε αντέδρασε πολύ έντονα. Τι έπρεπε να κάνω; Να σιωπήσω; Να τους έλεγα πως όσα τους λέγαμε προεκλογικά ήταν ψέματα;

Τότε, όταν έκανε την επιλογή της κας Μοθωναίου ο κ. Τρεπεκλής και του στείλαμε την επιστολή διαμαρτυρίας, τον πήρα και προσωπικά τηλέφωνο. Η απάντησή του στην αντίδρασή μου, ήταν ότι «έχω κάνει λάθος, δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις και θα το αλλάξω». Δεν το έπραξε ποτέ.

Αν μίλαγα μόνο εγώ, αν μόνο εγώ αντιδρούσα, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχω μια εμμονή με την κα Μοθωναίου, ότι έχω κάτι το προσωπικό. Αλλά όταν υπογράφουν όλοι δηλώνοντας την αντίθεσή τους, τότε το θέμα είναι μόνο πολιτικό.

Είναι αναξιόπιστος ο κ. Τρεπεκλής, αγνώμονας και πολιτικός τυχοδιώκτης, που ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του συνέχεια και για κανέναν άλλον.»


Current track

Title

Artist

Background