Current track

Title

Artist

Background

Γιώργος Στασινόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, «ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ»

Για να κάνουμε έργα πνοής, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του Δήμου, τις κοινωνικές του δομές, τα θέματα της καθημερινότητας

Πα 6/10/2023«Η εμπειρία μας, η αποτελεσματικότητά μας, η αποφασιστικότητά μας, η διάθεσή μας για αλλαγή της διαχείρισης που γίνεται σήμερα στο Δήμο, είναι το συγκριτικό πλεονέκτημά μας έναντι των άλλων ψηφοδελτίων. Στον συνδυασμό μας έχουμε έμπειρους αυτοδιοικητικούς, που έχουν υπηρετήσει με επιτυχία και έργο, έχουμε τεχνοκράτες, αλλά και απλούς ανθρώπους, βιοπαλαιστές. Δεν εκπροσωπούμε κανένα συμφέρον, ούτε θα εξυπηρετήσουμε καμιά μεγάλη επιχείρηση την επομένη των εκλογών. Γνωρίζουμε το κάθε χωριό, τον κάθε κάτοικο, τα προβλήματά του. Το πρόγραμμά μας δεν βγήκε μέσα από κάποιους πυρηνικούς επιστήμονες, αλλά μέσα από την επαφή μας με την κοινωνία.

Όπως ήταν περισσότερες οι δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισα ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης από ότι οι εύκολες, το ίδιο συνέβη και στην προεκλογική περίοδο. Όμως είμαι μαχητής και έχω μάθει να πολεμώ. Το 2019 η Ζάκυνθος μου έδωσε την ύψιστη τιμή να είμαι πρώτος σε σταυρούς. Τίμησα την ύψιστη αυτή τιμή. Από την πρώτη μέρα μέχρι και την τελευταία κάναμε έργα. Πήραμε μια ανύπαρκτη θεματική Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας και παρήγαμε έργο, δώσαμε ρευστότητα στην αγορά, σε μια δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας. Πέσανε στην αγορά 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ζητάμε από τον Ζακυνθινό λαό και πάλι να μας δώσει αυτή την ύψιστη τιμή για να αναλάβουμε τον Δήμο και να συνεχίσουμε τα έργα. Για να κάνουμε όμως έργα πνοής, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του Δήμου, τις κοινωνικές του δομές, τα θέματα της καθημερινότητας. Δυστυχώς σήμερα είμαστε ουραγοί μεταξύ των Δήμων όλης της χώρας.

Θέλουμε νερό που δεν θα μολύνει το περιβάλλον, έναν βιολογικό που επίσης δεν θα μολύνει τις θάλασσες, που θα βγάζει σκέτο νερό που θα χρησιμοποιείται στην άρδευση. Θέλουμε να έχουμε ένα πλήρες αποχετευτικό δίκτυο.

Παράλληλα με αυτά θα φτιάξουμε μια φιλική πόλη, θα τρέξουμε το κυκλοφοριακό, με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ. Είναι ντροπή και προσβολή να ταλαιπωρείται σήμερα ο Ζακυνθινός για να παρκάρει.

Εφόσον αναλάβω τον Δήμο θα παραλάβω το απόλυτο μηδέν. Δεν είμαι μηδενιστής, αλλά βλέπουμε για παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες να πέφτει πίσσα παντού, στη λογική του να μαυρίσουμε την Ζάκυνθο για να μην μας μαυρίσουν οι Ζακυνθινοί. Μια στρατηγική των δεκαετιών του 40 και του 50. Σπαταλούνται χρήματα που έχουν δώσει οι δημότες για ψηφοθηρικούς λόγους.

Εμείς όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, αλλά μπορεί και να τα μειώσουμε. Θα τα δούμε αυτά όταν θα έχουμε και την πραγματική εικόνα των οικονομικών του Δήμου. Έχουμε λάβει κάποια στοιχεία αλλά δεν ξέρουμε αν είναι και τα πραγματικά. Πάντως δεν θα επιβαρύνουμε άλλο τους δημότες. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία από τη νυν Δημοτική Αρχή. Θα δούμε αν το ποσοστό της μείωσης των δημοτικών τελών θα είναι στο 10%, 20% ή και 30%.

Θα εκμεταλλευτούμε όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε ο Δήμος να έχει τα απαραίτητα έσοδα για τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε.

Δεν πρέπει επιτέλους ο Δήμος να έχει έσοδα από το Ναυάγιο; Για ποιον λόγο να μην έχει; Ποιος τουρίστας θα έλεγε όχι στο να πληρώσει ένα μικρό αντίτιμο για να επισκεφθεί το χώρο με ασφάλεια; Μια άλλη προστιθέμενη αξία είναι το Θαλάσσιο Πάρκο. Δεν είδα καμιά συνεργασία του Δήμου με τον φορέα αυτό.

Η Δημοτική Αρχή έχει πολλές ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις. Αυτά πρέπει να τα δούμε. Πως είναι δυνατόν ο Δήμος να χρωστά χρήματα στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, διαμαρτυρόμενος για κάτι που δεν έχει βάση, όταν οι Δήμοι κατέχουν το 60% του Περιφερειακού ΦOΔΣΑ; Όλα αυτά θα τα δούμε στην ώρα τους και να είστε σίγουροι ότι δεν θα συγκαλύψουμε τίποτα και κανέναν.

Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο όχι μόνο στα ποσά, αλλά και στον χρόνο που θα χρειαστεί για να εφαρμοστεί η κάθε μας δράση. Η ΔΕΥΑΖ πρέπει να λειτουργήσει τελείως ανεξάρτητα από τον Δήμο.

Είναι αστείο να συζητάμε για λίστες πλημμυροπαθών, όταν ξέρουμε για την λίστα Λαγκάρντ. Εγώ πάντως δεν έχω μετοχές σε καμία μεγάλη εταιρία. Δύο μικρές επιχειρήσεις έχω και δεν κρύφτηκα πως αφού ελέγχθηκα έλαβα αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν από τον Ιανό.
Τώρα συζητάμε για 420 οικογένειες που έλαβαν ενισχύσεις λόγω πλημμυρών. Βγάλανε κάποια παφλάτια με ονόματα και από αυτά, μόνο δέκα άτομα που είναι στο ψηφοδέλτιό μου έλαβαν ενισχύσεις και νόμιμα τις έλαβαν. Έλεγξα όλα τα στοιχεία για τους υποψηφίους μου. Οι άλλοι 410 υποψήφιοι σε ποια ψηφοδέλτια είναι; Θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ο λαός την Κυριακή των εκλογών.

Αν είμαστε εμείς η νέα Δημοτική Αρχή, ο χάρτης θα βαφτεί με το χρώμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Θα συνεργαστούμε με την όποια Περιφερειακή Αρχή εκλεγεί. Επιθυμούμε την στήριξη των Ζακυνθινών στις εκλογές. Θα είμαστε πρώτοι και αισιοδοξούμε ότι θα εκλεγούμε από τον πρώτο γύρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σήμερα στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιήσουμε την κεντρική μας προεκλογική συγκέντρωση. Δεν πάμε για να γεμίσουμε την πλατεία με κόσμο, αλλά για να μας ακούσει ο κόσμος που θα είναι εκεί.»


Current track

Title

Artist

Background