Γιάννης Στάθης (Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Πόλης, με το συνδυασμό «Χειροποίητη Πόλη»)
Τε 15/05/2019
«Έχω συνεργαστεί με τον κ. Πέττα για πολλά χρόνια στον χώρο του μπάσκετ, είναι αξιόλογος, και αν δεν εκλεγούμε εμείς, ελπίζω να εκλεγεί αυτός και ο συνδυασμός του.
Eίχα πρόταση να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από έξι συνδυασμούς, αλλά επειδή θεώρησα ότι θα γίνουν συνεννοήσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αποφάσισα να πάω σε ένα πιο καθαρό τοπίο, όπως είναι τα Τοπικά Συμβούλια.
Το Τοπικό Συμβούλιο για να έχει ένα αποτέλεσμα, πρέπει να συνεργαστεί με την Δημοτική Αρχή.
Σε ότι αφορά τις κανονιστικές, για να εφαρμόζονται, πρέπει ο Δήμος να ελέγχει, αλλά είναι υποστελεχωμένος και αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε εμείς να λύσουμε.
Το πρόγραμμα Open mall, προβλέπει μια σειρά παρεμβάσεων για την πόλη, όπως είναι και η υπογειοποίηση κάδων. Είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ακούω πολλούς να μιλάνε για την Αλεξάνδρου Ρώμα και να λένε ότι πρέπει να γίνει πεζόδρομος, αλλά αυτό το θέμα έχει τελειώσει από την Περιφέρεια. Το Open Mall, που έχει δρομολογηθεί για τον Σεπτέμβριο, προβλέπει εξωραϊσμούς, αναμορφώσεις και πεζοδρομήσεις. Προσωπικά, πάντα ήθελα την Αλεξάνδρου Ρώμα πεζόδρομο.
Θέλουμε να ενεργοποιηθεί το Τοπικό Συμβούλιο πόλης. Το πρόβλημα με τις κανονιστικές λύνεται, αν βγει ένας νόμος που θα λέει ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Οι μαγαζάτορες στην παραλιακή, είναι οι μισοί έρμαια του Δήμου, και οι άλλοι μισοί έρμαια του Λιμενικού Ταμείου. Εγώ, ως δημοτικός σύμβουλος δεν ψήφισα υπέρ της σύστασης Δημοτικής αστυνομίας, γιατί δεν μπορούν δύο μόνο αστυνομικοί να κάνουν τόσους ελέγχους.
Δεν γίνεται το Λιμενικό Ταμείο να μου λέει που θα βάζει ο άλλος το τραπεζάκι του για να πουλά πίτσα. Κάποτε στη Ζάκυνθο έρχονταν 60 με 70 κρουαζιερόπλοια και πλέον έρχονται οκτώ, επειδή το Λιμενικό Ταμείο δεν έπραξε τα αυτονόητα στο λιμάνι. Είναι έγκλημα να γίνει η προβλήτα στον μόλο του Αγίου Διονυσίου και όχι στον μόλο του Αγίου Νικολάου. Αντί να σκεφτόμαστε τρόπους για να διευκολύνουμε τους τουρίστες κάνουμε το αντίθετο θέλουμε να τους ταλαιπωρίσουμε.
Σήμερα στην πόλη εμπλέκονται τέσσερεις φορείς, Δήμος, Περιφέρεια, Λιμενικό Ταμείο και Κτηματική Υπηρεσία. Είναι ένα πρόβλημα αυτό, γιατί πολλές φορές όχι απλά δεν συνεργάζονται αλλά αντίθετα έχουν κόντρες μεταξύ τους.
Σταδιακά και ανάλογα με τον φόρτο εργασίας και την εποχή, θα πρέπει οι επιχειρηματίες να προσθέτουν τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους. Δεν γίνεται μια επιχείρηση να έχει τον Μάϊο και τον Αύγουστο τον ίδιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων. Τους μήνες που δεν έχουμε τουρισμό τα τραπεζοκαθίσματα πρέπει να περιορίζονται.»
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: