Η κατρακύλα του Μητσοτάκη ξεκίνησε και θα είναι διαρκώς επιταχυνόμενη
Τρ 27/04/2021
- Η κατάσταση είναι εκτός ορίων, πληρώνουμε τις παλινωδίες της κυβέρνησης και την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας.
- Σαφώς και συνδέεται ο φορέας διαχείρησης του Ναυαγίου με την αγοραπωλησία στα ορεινά της Ζακύνθου.
- Ο κ Θεοχάρης υλοποιεί παλαιότερο αναληφθέν συμβόλαιο εξυπηρέτησης συμφερόντων.
- Είμαι με τους μικροϊδιοκτήτες και τους αγρότες της περιοχής.
- Η Εκκλησία δεν αποτελείται από Αγίους.
- Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να μπουν σε άλλους όρους και συντεταγμένες.
- Τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην ασφάλεια των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου.
- Τα «τοξικά αέρια» στο κύκλωμα αερίων του Νοσοκομείου ήταν η δικαιολογία για να καλύψουν το θλιβερό περιστατικό με το θάνατο της γυναίκας.
- Τέσσερα χρόνια μετά και η Εισαγγελία Ζακύνθου δεν έχει παίξει πενιά για το θέμα αυτό.
- Οι δημοσκοπήσεις είναι πληρωμένες καταχωρήσεις.
«Η Κρήτη είναι καλά, αλλά αν συζητάμε για προετοιμασία εν όψει της επανεκκίνησης, αρχικά της αγοράς και εν συνεχεία της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν, τότε είναι σαν να λέμε σύντομα ανέκδοτα. Η κατάσταση είναι εκτός ορίων, πληρώνουμε τις παλινωδίες της κυβέρνησης και την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας.
Κλείσαμε τον περασμένο Οκτώβριο με 150 στις ΜΕΘ και ελάχιστους θανάτους και τώρα ανοίγουμε με ογδόντα θανάτους την ημέρα, έχοντας ξεπεράσει τους 10.100 νεκρούς δυστυχώς, και τα 2000 με 3000 κρούσματα ημερησίως. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται το λιβάνισμα που κάνει μια σειρά καλοταϊσμένων αδρά από τις λίστες Πέτσα Μ.Μ.Ε. στη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία οδήγησε σε μία καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας με αποτέλεσμα, πέραν των άλλων και λόγω της εικόνας αυτής, να μην έχουμε ιδιαίτερες κρατήσεις.
Ο κόσμος βγαίνει μέσα από ένα πραγματικό καταστροφικό εξάμηνο. Τα μεγάλα αστικά κέντρα δεινοπάθησαν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους δεν ελήφθησαν μέτρα προστασίας. Αυτές είναι και οι δύο βασικές εστίες μετάδοσης με αποτέλεσμα να τραβάμε αυτά που τραβάμε σήμερα. Παράλληλα είχαμε μία ανεπαρκέστατη έως ανύπαρκτη ενίσχυση του ΕΣΥ. Πρόσθεσαν περίπου 200 με 250 κρεβάτια ΜΕΘ από αυτά που αφήσαμε εμείς και αυτό φαίνεται από τα νούμερα των διασωληνωμένων. Μας είχαν ζαλίσει ότι έχουμε 1.200-1.300 κρεβάτια ΜΕΘ, και το κοντέρ κόλλησε στα 800-830 όταν οι 100-120 από αυτούς είναι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με φορητούς αναπνευστήρες. Μια άλλη καταστροφική επιλογή για την οποία φωνάζω πέντε μήνες τώρα, είναι φέρτε τις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων που όταν δίνονται νωρίς σε αυτούς που έχουν επιβαρυντικούς παράγοντες αποτρέπουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό να εξελιχθούν βαριά, άρα να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, άρα με την πιθανότητα να καταλήξουν. Δυστυχώς δεν το κάνουν.
Παράλληλα, πήγε περίπατο και το πολυδιαφημισμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΝΔ περί γρήγορου εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, το οποίο τέσσερις μήνες αφότου ξεκίνησε και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εμβολιαστεί μόλις το 7 με 7,5% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις. Μέχρι το 60 με 70% που είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί η ανοσία έχουμε πάρα πολύ δρόμο.
Αν είμασταν εμείς κυβέρνηση, θα τα αλλάζαμε όλα. Θα ανοίγαμε πέρυσι τον τουρισμό με συγκεκριμένα ενιαία και καθολικά υγειονομικά πρωτόκολλα για όλη την Ελλάδα, θα κάναμε πολύ πιο συχνά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και των Λεωφορείων στην Αθήνα, δεν θα ακυρώναμε αλλά θα ολοκληρώναμε τον διαγωνισμό για την προμήθεια οχτακοσίων λεωφορείων και φυσικά θα ενισχύαμε σε δραματικό βαθμό το ΕΣΥ, με άμεση μαζική πρόσληψη νοσηλευτικού, επικουρικού και μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Θα υλοποιούσαμε το πρόγραμμα 10.000 διορισμών ιατρικού και νοσηλευτικού που είχαμε σχεδιάσει εμείς για τα έτη 19-20-21-22, 2.500 το χρόνο. Θα φτιάχναμε τις απαραίτητες υποδομές από το φθινόπωρο, καθώς γνωρίζαμε ότι θα επέστρεφε η πανδημία, κάτι που έγινε και έτσι θα θωρακίζαμε το ΕΣΥ. Θα οργανώναμε επίσης καθολικά τεστ στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και σε εντοπισμένες περιοχές που εμφανίζεται πρόβλημα για να έχουμε μια κανονική εικόνα επιδημιολογικής επιτήρησης ώστε να μπορούμε να απομονώνουμε αυτούς που πάσχουν και να σταματάμε την εξάπλωση του ιού και όχι άρτζι μπούρτζι και λουλάς όπως κάνουν σήμερα. Δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά.
Να σταματήσουν οι κύριοι της κυβέρνησης να κάνουν συγκρίσεις μαγειρεύοντας τα στατιστικά στοιχεία για να τα δείχνουν όπως τους βολεύει και να ισχυρίζονται ότι συγκριτικά με άλλες χώρες τα πάμε καλά επιδημιολογικά. Θα επικαλεστώ το παράδειγμα της Κούβας που έχει έντεκα εκατομμύρια πληθυσμό και από την αρχή της πανδημίας μετρά 590 νεκρούς ενώ εμείς 10.100. Άρα ποιος τα πάει καλύτερα; Γιατί να μας συγκρίνουν με την Ινδία; Είναι πιο κοντά η Ινδία; Εκεί ο αριθμός θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι πολύ μικρότερος από ότι στην Ελλάδα. Τα ελληνικά ΜΜΕ, ο ΣΚΑΙ και όλα τα Πετσοταϊσμένα κλαίνε για την Ινδία η οποία έχει 140 νεκρούς στο ένα εκατομμύριο πληθυσμό. Εδώ που έχουμε 980 νεκρούς ανά εκατομμύριο γιατί δεν κλαίνε και πανηγυρίζουν;
Έχουμε κάνει ένα εκατομμύριο προτάσεις και αυτό που βλέπουμε είναι ένα απερίγραπτο φαγοπότι. Δυστυχώς αφήσαμε 37 δις ευρώ για να τα γλεντήσει η συμμορία πέριξ του Μητσοτακέϊκου. Ως τομεάρχης Διαφάνειας και Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και ένα χρόνο καθημερινά αποκαλύπτω με στοιχεία και όχι γενικά το προκλητικό φαγοπότι με τις απίθανες αναθέσεις διαφόρων, από τον κ. Πιερακάκη μέχρι την απερίγραπτη κα Νικολάου, η οποία έχει στήσει ένα μεγάλο μαγαζί και για την οποία κατατίθεται από εμάς μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επόμενη εβδομάδα.
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Είμαι στο χώρο της ιατρικής χρόνια και ξέρουμε πολύ καλά ότι πάρα πολλοί προβεβλημένοι σήμερα συνάδελφοι, δεν ήταν και το αμφα κατέ της γενιάς τους επιστημονικά. Η ανέλιξη τους σε καθηγητικές ή διευθυντικές θέσεις, έγινε μέσω της σχέσης τους με το πελατειακό πολιτικό σύστημα του παρελθόντος. Εκεί χρωστάνε και εκεί ξεπληρώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτοί οι γιατροί δέχονται να ψηφιστεί νόμος για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, των μελών της επιτροπής δημόσιας υγείας που είναι κυβερνητικά στελέχη τα οποία δεν έχουν ασυλία. Δεν μπορώ να δεχτώ να γίνεται η επιστήμη το παρακολούθημα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να τους βάζει να δικαιολογούν «επιστημονικά» αλλοπρόσαλλες πολιτικές επιλογές που έχουν λάβει σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας. Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Το να απαγορεύουν στα μέλη της επιτροπής να καταθέτουν, αν τους ζητηθεί, τι εξυπηρετεί; Τι θα γίνει αν αύριο γίνει μια έρευνα για την πανδημία στην Ελλάδα και τους ζητηθεί να πουν τι έγινε τον τελευταίο χρόνο; Αυτό τι εξυπηρετεί; Ποιον προστατεύουν; Μήπως αυτούς που είναι οι πολιτικοί πάτρωνες αυτής της ιστορίας;
Είναι άλλο πράγμα να ψηφίζεις το ακαταδίωκτο της επιτροπής των λοιμοξιολόγων και της επιτροπής δημόσιας υγείας για να μην αναζητηθούν αύριο ευθύνες από κάποιους για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και άλλο πράγμα να προστατεύεται ο γιατρός του ΕΣΥ που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον COVID. Ο νοσοκομειακός γιατρός φυσικά και πρέπει να προστατεύεται από το Νοσοκομείο, να του παρέχεται νομική κάλυψη για τυχόν ιατρικό σφάλμα.
Έδωσα κατάθεση ως μάρτυρας υπεράσπισης της πρώην Διοικήτριας του νοσοκομείου Ζακύνθου κας Τσαρίδου μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο κ. Καψαμπέλης, γιατί ανοίξαμε τα χειρουργεία. Το πιο προκλητικό, και αυτό που δείχνει και το πως λειτουργεί η εισαγγελία στη Ζάκυνθο, είναι ότι έχει υπάρξει μήνυση για το γιατί έκλεισαν τα χειρουργεία και για αυτή την μήνυση δεν έχει παιχτεί πενιά, όταν για την μήνυση που κατέθεσαν ο κ. Καψαμπέλης και κάποιοι άλλοι, γιατί ανοίξαμε τα χειρουργεία όταν είχα έρθει εγώ στη Ζάκυνθο τον Μάιο του 2017 με συναδέλφους από την Κυπαρίσσια και τον αναισθησιολόγο από το Γιάννενα και κάναμε τρία χειρουργεία, κλήθηκα να καταθέσω. Βέβαια η απάντηση σε αυτό είναι ότι τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην ασφάλεια των χειρουργείων, και αυτό είναι η απόδειξη ότι όλο αυτό που έγινε τότε, όταν κάποιοι έλεγαν ότι έβγαιναν φίδια, κροκόδειλοί και τοξικά αέρια από το κύκλωμα αερίων του νοσοκομείου, ήταν η δικαιολογία για να καλύψουν το θλιβερό περιστατικό που έγινε με το θάνατο της γυναίκας, μετά από επέμβαση για την αφαίρεση υλικών από το πόδι.
Την όλη υπόθεση τότε, την είχα διαχειριστεί εγώ, πήρα όλη την πολιτική και επιστημονική ευθύνη, γιατί έτσι πρέπει να κάνει ένας Υπουργός. Πήρα όλες τις εκθέσεις από τις κτηριακές υποδομές που έδειχναν ότι το κεντρικό σύστημα αερίων του νέου αυτού Νοσοκομείου δεν είχε κανένα πρόβλημα, και είχαμε κάποιους απερίγραπτους τύπους στη Ζάκυνθο, οι οποίοι έλεγαν ότι το κύκλωμα των αερίων βγάζει υδροκυάνιο και κροκόδειλους. Όταν είχα τις εκθέσεις που έλεγαν ότι όλα είναι ασφαλή και έρχομαι την πρώτη φορά και κάνουμε μία συνεννόηση την οποία δεν την τηρούν ο κ. Καψαμπέλης και κάποιοι άλλοι στη Ζάκυνθο, ήταν δυνατόν να αφήσουμε το νησί χωρίς να έχει χειρουργική κάλυψη; Ήρθα και χειρούργησα και αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Ο κ.Κοντονής δεν μπλέχτηκε σε αυτό, αλλά έκανε τις κινήσεις του ως υπουργός δικαιοσύνης. Ο κ.Κοντονής όπως δεν συγκρούστηκε και σε άλλα πράγματα, έτσι δεν συγκρούστηκε και σε αυτό.
Ο μεγαλύτερος δικαστής από όλους είναι η λαϊκή συνείδηση, και νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει το για ποιο λόγο μία ομαδούλα έκλεισε τα χειρουργεία του νοσοκομείου παρουσιάζοντας και καλά ανύπαρκτες επιπλοκές σε άλλα περιστατικά για να καλύψουν την ιστορία της κακής διαχείρισης του πρώτου περιστατικού, το οποίο δυστυχώς κατέληξε μετά από δεκαπέντε μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ρίου.
Τέσσερα χρόνια μετά από αυτά τα γεγονότα, η Εισαγγελία Ζακύνθου δεν έχει παίξει πενιά για το θέμα αυτό, αντιθέτως κάνει έρευνα για μια άλλη μετέπειτα μήνυση, που αφορά το γιατί άνοιξαν τα χειρουργεία. Θέλουν να μπαλαμουτιάσουν την ιστορία αυτή έτσι ώστε έρθει η σειρά να εξετάσουν την μήνυση που προηγήθηκε να μπορέσουν να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες και στη διαχείριση του περιστατικού και στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Νομίζω ότι ο κ. Κοντονής έκανε τις κινήσεις του ως Υπουργός, από εκεί και πέρα είναι και δουλειά της δικαιοσύνης να τρέξει κάποια πράγματα. Και βέβαια να τρέξει την πρώτη μήνυση πρώτα και όχι την δεύτερη. Αντί να με φωνάξουν να καταθέσω γιατί έκλεισαν τα χειρουργεία με φώναξαν για να καταθέσω γιατί άνοιξαν τα χειρουργεία. Καταλαβαίνετε πως λειτουργεί η εισαγγελία Ζακύνθου; Πόσο πιο λιανά να το πω;
Η υπόθεση της αγοραπωλησίας στην ορεινή Ζάκυνθο έχει ταλαιπωρήσει πάνω από διακόσιους μικροϊδιοκτήτες γης, αγρότες της περιοχής πέριξ του Ναυαγίου, οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να ξεπουλιέται εν μια νυκτί, από έναν ιδιώτη ονώματι Χάρο, ο οποίος πούλησε 14 χιλ στρέμματα με μοναστήρια, ναούς, ρέματα, αιγιαλούς, παραλίες, δημόσιους δρόμους κτλ, σε μία εταιρεία κάποιων διεθνών λαμογιών, και το λέω έτσι ευθέως, κάτι Λιβανέζους που είχαν κάνει τα ίδια και σε περιοχές του Λιβάνου, πήραν τις περιουσίες ενός χωριού και το έπαιζαν εκπρόσωποι του Κατάρ και ότι θα έκαναν ένα έργο δύο δις με ξενοδοχεία, πράματα και θάματα. Είναι προφανές ότι αυτοί οι τύποι πήγαν να βάλουν χέρι στη περιοχή προφανώς για να φτιάξουν κάποια μονάδα ή και για να ξεπλύνουν και χρήματα, ποιος ξέρει. Δυστυχώς βρήκαν κάποιους ντόπιους συνεργάτες και ξεκίνησε μια δικαστική ιστορία.
Το από 11/6/2020 Βούλευμα Πλημμελειοδικών βάζει οριστικά ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση, δεν αμφισβητεί την παρανομία της αγοραπωλησίας, απλά επεκτείνει το κατηγορητήριο για κακουργηματικές πράξεις και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είναι οριστικό το θέμα το ότι αυτή η έκταση δεν ανήκει σε αυτόν που την πούλησε αλλά ανήκει, με βάσει τους τίτλους ιδιοκτησίας, στην Μονή του Αγίου Γεωργίου των Γκρημνών και σε 200-300 μικροϊδιοκτήτες της περιοχής. Αυτό είναι οριστικό και ξεκάθαρο από ότι έχω διαπιστώσει. Μάλιστα το Βούλευμα αυτό βασίστηκε στο πόρισμα της επιτροπής Τσάφου, της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Επί Υπουργίας Τσακαλώτου είχε δοθεί εντολή να βγει αυτή η έκθεση η οποία βοήθησε πάρα πολύ, όπως και η παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών στο δικαστήριο βοήθησε, αλλά και η σθεναρή στάση των κατοίκων, της εκκλησίας, του Γαλιατσάτου ως Περιφερειάρχη κλπ.
Το ιδιοκτησιακό θέμα για την έκταση πάνω από το Ναυάγιο έχει τελειώσει. Το μόνο που μένει είναι η περαιτέρω διερεύνηση και η επέκταση των κακουργημάτων που σχετίζονται με την αγοραπωλησία, βέβαια εξετάζεται με τους ρυθμούς χελώνας της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Είναι καταπέλτης και το πλέον επίσημο στοιχείο, αφού μιλάμε για το πόρισμα στις Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αυτό το πόρισμα χρησιμοποιήθηκε για να βγει η απόφαση του Βουλεύματος. Το Βούλευμα είναι συντριπτικό για το ιδιοκτησιακό, έχει τελειώσει αυτή η ιστορία και επειδή τελείωσε, για αυτό η ΠΙΜΑΝΑ πήγε στις Κανάριες Νήσους. Έχει τελειώσει με το Βούλευμα το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας στην περιοχή, τόσο από μικροιδιοκτήτες, όσο και από τη Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Ο Χάρος δεν είχε περιουσία στην περιοχή, ούτε μία σπιθαμή γης.
Όταν έχεις σήμερα Υπουργό Τουρισμού, τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος το 2016 έκανε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία κατηγορούσε τον Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν προωθούν την «τεράστια επένδυση στη Ζάκυνθο» και μάλιστα έκανε λόγο για ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, όταν εμείς γνωρίζαμε ότι αυτή η έκταση πουλήθηκε με 9 εκατομμύρια. Που ήξερε ο κ. Θεοχάρης για τα επιπλέον τρία εκατομμύρια, και αν δόθηκαν αυτά τα τρία επιπλέον εκατομμύρια που πήγαν; Που κατέληξαν; Έχουμε σήμερα έναν Υπουργό Τουρισμού ο οποίος τότε ρωτούσε του Υπουργείο γιατί δεν προσχωρούσε αυτή την παράνομη προσπάθεια επένδυσης και μας έψεγε ότι είμαστε εναντίον των επενδύσεων.
Για να μην πιάσω τον άλλο τον ανεκδιήγητο σημερινό υπουργό ανάπτυξης τον μπουλντοζιέρη του Ελληνικού ο οποίος μετά το βούλευμα κάλεσε του Ζακυνθινούς να τρώνε βελανίδια και ότι δεν θα ξανα-ασχοληθεί, όταν λιβάνιζε πριν τον Εμίρη του Κατάρ και την τεράστια επένδυση…
Μετά την έκδοση του Βουλεύματος, αυτός ο τύπος που τότε ρώταγε για την δήθεν επένδυση, ο κ. Θεοχάρης, φέρνει ως Υπουργός Τουρισμού ένα νομοσχέδιο για να ιδρύσει μια Ανώνυμη Εταιρεία αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή του Ναυαγίου, όταν με βάση τα χαρτιά της αγοραπωλησίας και καλά, δεν υπήρχε πουθενά δημόσια γη στην περιοχή. Γιατί όμως Ανώνυμη Εταιρεία;
Σαφώς και συνδέεται ο φορέας με την αγοραπωλησία. Επειδή αυτή η ιστορία με τα λαμόγια της ΠΙΜΑΝΑ η οποία μόλις βγήκε το βούλευμα πήγε στην Παρθένες Νήσους και άλλαξε Διοικητικό Συμβούλιο, αντάλλασσαν μεταξύ τους κατηγορίες για το ποιος έφαγε τα πιο πολλά. Μπήκε και ένας τύπος που λέγεται Μπουλούτας, ο οποίος ήταν παλιά με τον Βγενόπουλο σε όλες τις μπουγάδες που έκανε. Αυτός ο τύπος είναι και στην ΗΛΕΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΑΚΤΩΡ που έχει και δουλειές στο Ντουμπάι και που είναι ανακατεμένοι και με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Γίνεται και μία ιστορία με τον κ. Αμυρά και την κα Κράτσα για να ανοιχτεί ένας δρόμος στην περιοχή, για τον οποίο ο Δασάρχης λέει ότι είναι δημόσιος, όταν ο ίδιος άνθρωπος έλεγε για να γίνει η αγοραπωλησία, ότι δεν υπάρχει δημόσια περιουσία στην περιοχή εκείνη και ότι είναι ιδιωτική. Τώρα λέει ότι είναι δημόσια και πρέπει να ανοιχτεί ο δρόμος για να υπάρχει πρόσβαση στο Ναυάγιο.
Το νομοσχέδιο έχει δύο πονηρά άρθρα, λέει ότι ο φορέας θα διαχειριστεί μόνο τη ζώνη αιγιαλού, που πράγματι ανήκει στο δημόσιο, όταν αναφέρει επίσης ότι η ΑΕ θα μπορεί να απαλλοτριώνει διπλανές περιοχές. Επίσης γιατί θέλει να φτιάξει μια ανώνυμη εταιρεία που θα έχει την έδρα της στην Αθήνα; Σε τι εξυπηρετεί όλο αυτό;
Επειδή είμαι κακό παιδί θα πω το εξής. Βάζει ο κ Θεοχάρης για να υλοποιήσει παλαιότερο αναληφθέν συμβόλαιο εξυπηρέτησης συμφερόντων. Φτιάχνει την εταιρεία, απαλλοτριώνει, και μετά ξαναβρίσκονται οι επενδυτές για να γίνει η αξιοποίηση και να χάσουν οι μικροϊδιοκτήτες και η εκκλησία την περιουσία τους.
Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση για να μην πηγαίνουν οι άνθρωποι να ξαναδιεκδικούν την περιουσία τους από την υποτιθέμενη αγοραπωλησία που κατέπεσε. Πρέπει να δοθεί λύση.
Είναι θέμα και της τοπικής κοινωνίας της Ζακύνθου να αποφασίσουν να αξιοποιήσουν την περιοχή με σεβασμό στο περιβάλλον, γιατί θα ήταν πράγματι πολύ καλό να δημιουργηθούν οι υποδομές για να επισκέπτεται κάποιος το χώρο με ασφάλεια. Πρέπει το εισόδημα από αυτή την αξιοποίηση να διαχέεται στην τοπική κοινωνία και όχι να το παίρνουν τα αρπακτικά και οι μεγαλοπαράγοντες.
Το κοινωνικό συμβόλαιο του 70 και του 80 επέτρεψε σε πάρα πολλά μικρομεσαία στρώματα μέσα από μικρές ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις και εστιατόρια να αποκτήσουν ένα εισόδημα καλύτερο από αυτό που είχαν ως αγρότες και κτηνοτρόφοι. Αυτό βοήθησε την κοινωνία μας. Αυτή την στιγμή, και όχι μόνο στη Ζάκυνθο, γίνεται μια προσπάθεια μεγάλα διεθνή αρπακτικά του τουριστικού τομέα να πάρουν τις χρυσοφόρες περιοχές, να αφαιρέσουν από τους μικροϊδιοκτήτες το τζίρο τους και να τους καταστήσουν υπάλληλους και γκαρσόνια.
Το ζήτημα δεν είναι αν πρέπει να αξιοποιηθεί η υπέροχη περιοχή του Ναυαγίου, αλλά να αξιοποιηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον και με συμμέτοχους στην αξιοποίηση τους άνθρωπους που κατοικούν εκεί.
Αναφορικά με το τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος Ζακύνθου, θα αναφερθώ σε κάτι που είχα κάνει εγώ ως Δήμαρχος στα Σφακιά. Είχαμε και εμείς μια πανέμορφη αναξιοποίητη ακτογραμμή, και εγώ με αποφασιστικότητα, μέσα από κάποιες διαδικασίες έφτιαξα λιμενικές υποδομές σε εφτά περιοχές του Δήμου και έτσι αύξησα την επισκεψιμότητα των περιοχών αυτών. Έτσι δημιουργήθηκε ένα εισόδημα στην περιοχή. Όπως και να έχει, ο αιγιαλός και η ακτογραμμή με τη χερσαία ζώνη παραλίας ανήκουν στο δημόσιο, δεν χρειάζεται την σφραγίδα της Α.Ε., και μπορεί ο Δήμος Ζακύνθου να δημιουργήσει ανάλογες υποδομές, για να επωμιστούν τα όποια οφέλη οι μικροεπιχειρηματίες της περιοχής και η τοπική κοινωνία, οι άνθρωποι που έχουν ιδιοκτησία κοντά στο Ναυάγιο. Ο Δήμος μπορεί, με την συνεργασία των κατοίκων, να κάνει ανάπτυξη της περιοχής αλλά μπορεί και να δημιουργήσει τις υποδομές για να αναπτύξουν επιχειρήσεις οι άνθρωποι που αποδεδειγμένα έχουν περιουσίες στην περιοχή.
Ο Σαγιάς πήρε δρόμο λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση αυτή, και δεν έκανε μόνο αυτό. Ο Πιτσιόρλας επικαλέστηκε ότι του παρουσιάστηκαν οι φερόμενοι ιδιοκτήτες με βάση της ένορκες βεβαιώσεις που υπήρχαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως από την πρώτη στιγμή αντέδρασε, εναντιώθηκε σε αυτή την υπόθεση και στήριξε τους μικροϊδιοκτήτες της περιοχής. Οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αυτό που έπρεπε, η στάση του κ. Κασσιμάτη ήταν αυτή που έπρεπε ενώ και το Υπουργείο Οικονομικών έκανε παρέμβαση εναντίον της αγοραπωλησίας. Επίσης το πόρισμα Τσάφου ήταν το καθοριστικό στοιχείο που αξιοποιήθηκε και στο Βούλευμα.
Ελπίζω να μην αναρτηθεί για διαβούλευση και να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο του κ. Θεοχάρη.
Εγώ είμαι με τους μικροϊδιοκτήτες και τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι είδαν μέσα σε ένα βράδυ να τους κλέβουν την περιουσία τους.
Ούτε και η Εκκλησία αποτελείται από Αγίους. Εδώ υπάρχει Μητρόπολη, που ισχυρίζεται ότι το μισό Περιστέρι της ανήκει. Αν πράγματι η Εκκλησία έχει τίτλους ιδιοκτησίας στην περιοχή του Ναυαγίου, και από ότι φαίνεται έχει, καλά κάνει και θέλει να διασφαλίσει την περιουσία της, το δικαιούται.
Τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία γενικότερα και η περιουσία που κατέχει είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία. Όταν θα γίνουμε για δεύτερη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είμαστε λίγο διαφορετικοί σε σχέση με την αντιμετώπιση του θέματος της Εκκλησιαστικής περιουσίας γιατί η Εκκλησία την συμφωνία που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο δεν την τήρησε και θα πρέπει να μπουν σε άλλους όρους και συντεταγμένες οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.
Να μην έχετε απολύτως καμία εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις είναι πληρωμένες καταχωρήσεις. Τα ΜΜΕ και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι σαν το τζουκ μποξ. Τους βάζεις παίζουν, δεν τους βάζεις δεν παίζουν. Εμείς δεν βάλαμε και δεν θα βάλουμε, άρα δεν θα μας παίξουν. Εμείς θέλουμε να μας παίξει ο λαός. Τα ΜΜΕ έχουν πάρει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από τον Μητσοτάκη και φυσικό είναι να γλύφουν το χέρι που τους δίνει το κόκκαλο. Αφού είναι τόσο αεράτοι γιατί δεν κάνουν εκλογές;
Ότι και να κάνουν και όσο και να το κρύβουν, η κατρακύλα του Μητσοτάκη ξεκίνησε και θα είναι διαρκώς επιταχυνόμενη.»
Ακούστε τη συνέντευξη:
Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: