Current track

Title

Artist

Background

Ηλίας Μακρής
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος "ΑΝΑΣΑ" - Θοδωρής Γαλιατσάτος

Η Κράτσα λειτούργησε ως φερέφωνο της ΝΔ – Ο Γαλιατσάτος δεν δίστασε να γίνει δυσάρεστος στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί διεκδικούσε για τα Ιόνια

Πε 14/09/2023«Ζω στη Ζάκυνθο με την οικογένειά μου από το 2001, είμαι δημόσιος υπάλληλος με απόσπαση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι μέλος στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν έχω συμμετάσχει δύο φορές στις Δημοτικές εκλογές, με υποψήφιο τον Αντώνη Κασσιμάτη. Τώρα για πρώτη φορά είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Θυμάμαι το 2019, όταν από τη Κεφαλονιά ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την υποψήφια για την Περιφέρεια κα Κράτσα και είχε κάνει λόγο για προσάρτηση των Επτανήσων στη ΝΔ. Η λέξη προσάρτηση με είχε ενοχλήσει πολύ. Τελικά εκλέχθηκε η κα Κράτσα και όντως, η Περιφέρεια λειτούργησε ως φερέφωνο της ΝΔ. Στον αντίποδα υπήρχε ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος ως Περιφερειάρχης πριν την κα Κράτσα, δεν είχε πρόβλημα να πάει απέναντι στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δίστασε να γίνει δυσάρεστος γιατί διεκδικούσε πάντα το καλύτερο για τα Ιόνια Νησιά. Η κα Κράτσα αντιθέτως, ακολούθησε πιστά την κυβερνητική πολιτική χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, χωρίς διεκδικήσεις. Αυτό έφερε και τις αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών της. Η κα Μοθωναίου σε μια συνέντευξή της είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την ήττα της κας Κράτσα, φωτογραφίζοντας έναν πρώην Αντιπεριφερειάρχη, που είχε έρθει δεύτερος σε σταυρούς, αποχώρησε και εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του κ. Τρεπεκλή.

Κάποια έργα που είχαν ξεκινήσει επί θητείας Γαλιατσάτου δεν έγιναν από την κα Κράτσα. Για παράδειγμα, το έργο των υδατοδρομίων. Εδώ μιλάμε για κακή διαχείριση αφού ο επίτροπος έστειλε πίσω το έργο. Σε ότι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων, η Περιφέρειά μας επί εποχής Γαλιατσάτου ήταν 3η ή 4η στη σειρά, ενώ επί εποχής Κράτσα πήγε στη 10η θέση. Το έργο των Στροφάδων, ο σχεδιασμός, η δρομολόγηση του έργου είχε γίνει επί Γαλιατσάτου.

Είχα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ στο αεροδρόμιο, την εποχή που οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα ήταν στα δικαστήρια με τον Δήμαρχο και αντίκρυσα μια απελπιστική εικόνα. Είδα επίσης στον Παντοκράτορα να αδειάζει ο ιδιώτης που έκανε την αποκομιδή, όλους τους κάδους μαζί, σκουπίδια και ανακυκλώσιμα στο ίδιο απορριμματοφόρο. Δεν γίνεται ανακύκλωση και από την ενημέρωση που έχω, δεν είναι σήμερα καλύτερα τα πράγματα στον Λίβα.

Όλα τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, μήκους 60 χιλιομέτρων, είχαν γίνει επί εποχής του αείμνηστου Λευτέρη Νιοτόπουλου και μάλιστα από πόρους του δημοσίου. Υπάρχει από τότε ένα master plan για τις απορροές όμβριων που περιέργως παραμένει στα συρτάρια.

Η διοίκηση έχει πάντα μια συνέχεια. Πολλές φορές συμπλέκονται οι αρμοδιότητες Περιφέρειας και Δήμου. Μπορεί η Περιφέρεια να προγραμματίζει ένα έργο, αλλά φορέας υλοποίησής του να είναι ο Δήμος. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει συνεργασία. Θυμίζω ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς, είχε δημόσια ευχαριστήσει τον κ. Γαλιατσάτο για την στήριξή του. Αυτή τη συνεργασία δεν την είδαμε επί θητείας κας Κράτσα.

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο, ούτε έδωσε επίσημα τη στήριξή του κάπου, δόθηκε η δυνατότητα σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιοι και στα τέσσερα ψηφοδέλτια. Σε ότι αφορά τις Περιφερειακές εκλογές, θεωρώ ότι σίγουρα θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα είμαστε το φαβορί να κερδίσουμε.

Δεν ανησυχώ για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.»


Current track

Title

Artist

Background