Current track

Title

Artist

Background

Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

5 Μαΐου ξεκινά η λειτουργία τριών επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών στη Ζάκυνθο

Τε 28/04/2021

<

«Από τις 5 Μαΐου θα ξεκινήσει η λειτουργία τριών επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών στη Ζάκυνθο, θα προστεθούν στις υπάρχουσες τρεις και θα έχουμε συνολικά έξι εμβολιαστικές γραμμές. Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου θα λειτουργούν συνολικά τέσσερεις εμβολιαστικές γραμμές, δύο με το εμβόλιο της Pfizer, μία με το εμβόλιο της Astra Zeneca και μία με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ στο πρώην ΙΚΑ θα λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer. Ήδη πλησιάζουμε στο νησί τους δέκα χιλιάδες εμβολιασμούς τουλάχιστον με την πρώτη δόση, που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι σύντομα θα αποκτήσουν ανοσία και προσδοκούμε μέχρι τα τέλη Μαΐου να αποκτήσει ανοσία τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός για ορισμένες ηλικιακές ομάδες, όπως αυτή των 30-39 ετών θα γίνει με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Όπως έχει αποδειχτεί από τα μέχρι σήμερα δεδομένα όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή. Είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να πάθουμε κάτι σοβαρό από ένα εμβόλιο και είναι απείρως μεγαλύτερες οι πιθανότητες αν μείνουμε ανεμβολίαστοι και κολλήσουμε κορωνοϊό. Εντός των ημερών θα υπάρξει η δυνατότητα να εμβολιάζονται και στο σπίτι αυτοί οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο σχεδιασμός του εμβολιασμού γίνεται σε κεντρικό επίπεδο, όχι μόνο εθνικό, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άκουσα τον κ. Πολάκη να κάνει λόγο για θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού. Θα πρέπει να ξέρετε ότι φάρμακο κατά του κορωνοϊού δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Το είπαμε στον κ. Πολάκη αλλά δεν καταλαβαίνει. Υπάρχουν θεραπείες αλλά βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πολάκης θέλοντας κάτι να πει για την διαχείριση της πανδημίας, συγκρίνει την Ελλάδα με χώρες όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοιά πράγματα και σίγουρα δεν αποτελεί το μόνο κριτήριο ο πληθυσμός μιας χώρας για να μπορέσει κάποιος να βγάλει σωστά συμπεράσματα. Είναι γεγονός ότι σε σύγκριση με πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πάμε καλύτερα.

Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έχουμε αναστείλει σε μεγάλο βαθμό τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, για να εστιάσουμε και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Στο Νοσοκομείο έχουμε προσλάβει επιπλέον 97 άτομα επικουρικό προσωπικό και έχουμε προγραμματίσει την πρόσληψη 20 νοσηλευτών και 12 ατόμων παραϊατρικού προσωπικού. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΜΕΘ απασχολεί 18 άτομα, ενώ στις δύο κορωνοκλινικές που έχουμε απασχολούνται άλλα 20 άτομα.

Συζήτησα προσωπικά στην Αθήνα με τον κ. Πολάκη για το Ναυάγιο. Με πήρε τηλέφωνο και με ρωτούσε κάποια πράγματα, του τα εξήγησα και νόμιζα ότι τα είχε καταλάβει. Έχουμε ένα προσχέδιο νόμου που λέει ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν φορέα που θα διαχειριστεί την δημόσια περιουσία στο Ναυάγιο, επί του αιγιαλού, όπως αυτός καθορίσθηκε με ΦΕΚ το 2018 από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο αιγιαλός δεν ιδιωτικοποιείται και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, μετά και από την συνάντηση μας, δέχτηκε να αναφέρεται στο νόμο αυτό.
Τι σχέση έχει αυτός ο φορέας με την αγοραπωλησία στα ορεινά; Δεν μπορεί να γίνει κανένας τέτοιος συσχετισμός. Φυσικά και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα μπορεί να γίνει απαλλοτρίωση αποζημιώνοντας τον όποιο ιδιοκτήτη. Αυτό το αναφέρει ο νόμος και δεν είναι μεμπτό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φτιάχτηκαν και άλλα δημόσια έργα στη Ζάκυνθο, όπως το αεροδρόμιο, το οποίο επεκτάθηκε στη συνέχεια μέσω των απαλλοτριώσεων.

Το ξεκαθαρίζω για μία ακόμα φορά. Είμαι ενάντια στην αγοραπωλησία των ορεινών γιατί βασίστηκε σε μη νόμιμα έγγραφα και σε ένα συμβόλαιο από το οποίο εξαφανίστηκαν δημόσιοι και δημοτικοί δρόμοι, μνημεία και ιδιωτικές περιουσίες. Είμαι υπέρ μιας επένδυσης αλλά μιας νόμιμης επένδυσης, όχι υπέρ κάποιας επένδυσης που βασίστηκε σε μία απάτη. Είμαι υπέρ των διακοσίων μικροϊδιοκτητών της περιοχής που είδαν να χάνονται παρανόμως οι περιουσίες τους.

Κάποιοι φαίνεται ότι ξέχασαν την διαδρομή αυτής της αγοραπωλησίας. Ξέχασαν ότι το συμβόλαιο έγινε το 2014, δεν λένε ποιοι ήταν πίσω από αυτή την αγοραπωλησία και θυμούνται μόνο κάποιες δηλώσεις του κ. Θεοχάρη το 2016 και του κ. Α. Γεωργιάδη.
Ο κ. Σαγιάς, γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου επί ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης και Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, επίσης επί ΣΥΡΙΖΑ, ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία, ήταν δικοί μας άνθρωποι;
Υπάρχει τοποθέτηση κατοίκου της Αναφωνήτριας, που αναφέρει ότι συνομιλούσε με τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος εκπροσωπούσε την ΠΙΜΑΝΑ. Ουδείς αναφέρει αυτό το ιστορικό.
Αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ορεινή Ζάκυνθο δεν πρέπει να βλέπουν το θέμα με τις δικές τους χρωματικές και κομματικές προτιμήσεις, αλλά με μια αντικειμενικότητα. Η υπόθεση της αγοραπωλησίας των ορεινών είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και κανείς δεν μπορεί να επέμβει ως προς αυτό.

Δεν θα ήθελα τώρα να ανοίξω εκ νέου τη συζήτηση για την περίοδο που είχαν κλείσει τα χειρουργεία του Νοσοκομείου, και τις μηνύσεις που είχαν κατατεθεί και στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Πολάκης. Είναι σε εξέλιξη η όλη υπόθεση στη δικαιοσύνη και θα πέσει άπλετο φως στην πορεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι μάλλον η διαφορά με τη ΝΔ στη πρόθεση ψήφου είναι στις έξι μονάδες. Αφού λένε να μην πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις γιατί είναι στημένες και πληρωμένες, γιατί δεν κάνουν οι ίδιοι μια δημοσκόπηση σε μια δική τους εφημερίδα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών»; Επειδή ζητά εκλογές o κ.Πολάκης και θα θυμίσω μια ρήση του Καραμανλή, ότι «ενίοτε η επιθυμία γίνεται πράξη». Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για το πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας την πανδημία και την προσπάθεια επανόδου στην κανονικότητα, της στήριξης της αγοράς και της οικονομίας.

Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για μένα η εκλογή μου από τους συμπατριώτες μου. Οι Ζακυνθινοί μου ανέθεσαν να τους εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πάντα λειτουργούσα και θα λειτουργώ ως Βουλευτής Ζακύνθου, όχι ως κυβερνητικός Βουλευτής, δίνοντας μάχη για τα συμφέροντα του νησιού μου.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: