Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Θοδωρής Καμπίτσης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν είναι εύκολο να καθαριστεί όλη η Ζάκυνθος και ας μην τα βάζουμε και κάνουμε παιχνίδια με τον δήμο

Τε 20/05/2020

<
  • Ο Δήμαρχος μου πρότεινε συναργασία, μου είπε πάρε τη θέση, το γραφείο και προχώρα, σου έχω εμπιστοσύνη.

«Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια, με αντικείμενο τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας στη Ζάκυνθο. Θα έπρεπε σε αυτήν την σύσκεψη να εκπροσωπείται ο δήμος από τον κ. Δήμαρχο και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, αλλά μετά την παραίτηση από την θέση αυτή, του κ. Ανδρέα Μαρινάκη, υπεύθυνος του τομέα ανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης, ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί, γιατί την ίδια ώρα διεξαγόταν το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχω εκλεγεί από το δημοτικό συμβούλιο αναπληρωτής υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και ο κ. Δήμαρχος με παρακάλεσε να εκπροσωπήσω εγώ τον δήμο, πράγμα που έκανα.

Ο Δήμαρχος μου πρότεινε να αναλάβω υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, όπως μου πρότεινε και άλλη μία θέση, μου είπε ο Δήμαρχος πάρε τη θέση, το γραφείο και προχώρα, σου έχω εμπιστοσύνη.

Ήμουν τέσσερα χρόνια υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια και γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτή η θέση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Το καλοκαίρι τρεις μήνες δεν κοιμάσαι. Είσαι με το τηλέφωνο στο αυτί, ανά πάσα ώρα και στιγμή, για να τρέξεις και να συντονίσεις. Πολλές φορές οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις υπερβαίνουν ακόμα και αυτές του Δημάρχου. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, σε μία έκτακτη κατάσταση, δίνει εντολές σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και είναι ο μοναδικός αρμόδιος για να κάνει ακόμα και επίταξη.

Ευχαρίστησα τον Δήμαρχο αλλά αρνήθηκα γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το έλα κάτσε εδώ γιατί μου ‘φυγε ο δικός μου, δεν μου πάει.

Πρέπει να υπάρχει κοινή αντίληψη με τον δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής για να γίνουν κάποια πράγματα. Από την πορεία που έχει χαράξει ο καθένας, βγάζεις και τα συμπεράσματα σου. Όταν βλέπω ότι παραιτήθηκε από αυτή την θέση ένα στέλεχος της πλειοψηφίας που δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια, ο κ. Μαρινάκης, που ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος που εκτιμώ, και ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί όπως αναφέρει στην επιστολή της παραίτησης του δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον Δήμαρχο, τι να πω εγώ; Ο κ. Μαρινάκης δεν παραιτήθηκε άνευ λόγου και αν ο ίδιος όπως ισχυρίζεται δεν τα βρίσκει με τον Δήμαρχο, θα τα βρω εγώ;
Μίλησα με τον κ. Μαρινάκη, ενημερώθηκα για τους λόγους της παραίτησής του και έβγαλα συμπεράσματα για το που πάει η κατάσταση. Πιστεύω απόλυτα τον κ. Μαρινάκη, τον γνωρίζω πολλά χρόνια, είναι καθαρός, δεν είναι από τους ανθρώπους που φτιάχνει ομάδες, δεν θα γλύψει, του αξίζει η θέση που έχει, του έχω απέραντη εμπιστοσύνη γιατί αυτό που κάνει το κάνει με συνείδηση της ευθύνης του και για να παραιτηθεί σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρεις την υπογραφή του δημάρχου για κάτι, κάποια στιγμή θα κάνεις ένα λάθος και θα χρειαστείς την στήριξη του. Είσαι υπόλογος για τις χωματερές, τις όποιες εστίες μόλυνσης εκδηλωθούν, την πόρτα του εισαγγελέα είναι εύκολο να την περάσεις. Αν υπήρχε μια ομάδα που θα μπορούσαμε να τα δούμε όλα αυτά, αν αισθανόμουν μια σύμπνοια για να δρομολογήσουμε κάποιες λύσεις για τον τόπο μας, τότε θα το συζητούσα.
Μετά την αρνητική μου απάντηση στην πρόταση του δημάρχου ενημέρωσα τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας κ. Αρμένη και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού μας. Δεν ήταν και πολλοί θετικοί για να μπω σε αυτή την διαδικασία, είπαν ότι αυτή την περίοδο ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Στη χθεσινή σύσκεψη τονίστηκε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Καλογερόπουλο, ότι υπάρχουν είκοσι ακαθάριστες χωματερές, που εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς. Είχα ενημερωθεί σχετικά από τον Δήμαρχο και το μετέφερα στους παρευρισκόμενους, ότι όπως με έχει διαβεβαιώσει ο Δήμαρχος, έχουν ήδη καθαρισθεί κάποιες χωματερές στα δημοτικά διαμερίσματα Ελατίων και Αλυκών, καθαρίζεται το δ.δ. Αρτεμισίων και η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν έφερε κάποιος από τους παρευρισκόμενους αντίρρηση σε αυτά τα οποία είπα, πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχτηκαν ότι έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από τον Δήμο. Τέθηκε και το θέμα της μεγάλης επικινδυνότητας στο Κάστρο. Όπως με ενημέρωσε ο Δήμαρχος και διαπίστωσα και εγώ προσωπικά, έχουν καθαρισθεί οι γύρω δρόμοι. Υπήρχε πρόβλημα και με τους πέντε κρουνούς στο κάστρο από τους οποίους κανένας δεν λειτουργούσε. Ήδη οι δύο λειτουργούν ενώ επισκευάζονται οι υπόλοιποι από την ΔΕΥΑΖ.

Απευθυνόμενος στον Περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Πανόπουλο που μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Ζάκυνθο,  και ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, του υπενθύμισα ότι πράγματα που ο Δήμος μας -παρότι τον πιέζαμε- δεν είχε καταφέρει να κάνει τα προηγούμενα χρόνια, όπως οι καθαρισμοί των παράνομων χωματερών, ο νέος διοικητής κ. Καλογερόπουλος που λέει ότι δεν κάνει τίποτα ο Δήμος, απαιτεί να γίνουν μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες. Δεν είναι εύκολο να καθαριστεί όλη η Ζάκυνθος και ας μην τα βάζουμε και κάνουμε παιχνίδια με τον δήμο. Λογικό είναι μέχρι να βρεθεί ένας χώρος για να μεταφέρονται τα υλικά των χωματερών και να προσδιοριστεί ένας χώρος στον οποίο θα συλλέγονται τα απορρίμματα αυτά να υπάρχει πρόβλημα. Όφειλα αφού εκπροσωπούσα τον Δήμο να έχω τα κότσια να τον υποστηρίξω και να μην κάνω αντιπολίτευση. Κατέγραψα τις παρατηρήσεις όλων, θα τις μεταφέρω στον Δήμαρχο την ερχόμενη Δευτέρα που θα συνεδριάσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου, θα ζητήσω να δρομολογηθούν οι λύσεις και θα είμαι κοντά για να βοηθήσω όπου μπορώ.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: