Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Χρήστος Γράμψας
Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Δεν θα κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, ούτε θα αλλάξει το νομικό τους πλαίσιο – Με συνεργασία θα πάμε μπροστά

Πε 15/10/2020

<

«Έχω την διάθεση και τον χρόνο που απαιτείται για να προσφέρω από την θέση του προέδρου αμισθί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Ζήτησα την εμπιστοσύνη του Δημάρχου και εξήγησα ότι είμαι ταγμένος στο ρόλο που έχω αναλάβει. Για έναν περίπου μήνα, και παρότι δεν είχα επίσημα αναλάβει τα νέα μου καθήκοντα, ενημερωνόμουν για όλα τα θέματα των παιδικών σταθμών. Ήδη έχω επισκεφθεί, και δύο φορές σε κάποιες περιπτώσεις, όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για να καταγράψω όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ξεκαθάρισα ότι δεν θα λειτουργώ παραταξιακά, θα είμαι πρόεδρος επιδιώκοντας το καλό των παιδικών σταθμών και μόνο.
Συζήτησα με τον κ.Γιάννη Φεραδούρο που είναι μέλος του Δ.Σ., την πρώην πρόεδρο κα Αρετή Βυθούλκα αλλά και τον κ. Αρμένη, οι οποίοι έδειξαν απόλυτη ανταπόκριση με ενημέρωσαν και με βοήθησαν πάρα πολύ.

Υπήρξε στο παρελθόν μια διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Δήμαρχο και την πρώην πρόεδρο κα Καψαμπέλη, όμως τώρα αυτά έχουν ξεπεραστεί και η διάσταση έχει παρέλθει. Ο κ. Δήμαρχος μας εξασφάλισε ως προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών των παιδικών σταθμών την κα Γιώτα Πυριόχου, μια πολύ έμπειρη υπάλληλο, ενώ θα ενισχυθούμε και με επιπλέον προσωπικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, ούτε θα αλλάξει το νομικό τους πλαίσιο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν.

Ο στόχος μας είναι να πείσουμε τους δημότες μας ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί είναι υψηλών προδιαγραφών, γιατί πράγματι είναι. Η φροντίδα και το φαγητό που προσφέρεται στα παιδιά είναι υψηλής ποιότητας.
Υπάρχουν ζητήματα όμως που πρέπει να δούμε. Για παράδειγμα ο παιδικός σταθμός στην περιοχή του Αγίου, θα μπορούσε να φιλοξενεί 75 παιδιά, ενώ σήμερα φιλοξενεί 25. Ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια είχαν απαξιωθεί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, λόγω κάποιων άστοχων ενεργειών και μη διαφανών διαδικασιών. Αυτά τελείωσαν και ο κόσμος πρέπει τώρα να καταλάβει ότι μπορεί να μας εμπιστεύεται. Θεωρούμε ότι αν αυξήσουμε τον αριθμό των παιδικών σταθμών, αν φτιάξουμε έναν ή ακόμα και δύο, θα έρθουν περισσότερα παιδιά. Ήδη προχωράμε στο άνοιγμα του 2ου παιδικού σταθμού Κρυονερίου, πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι εφικτό μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ υπάρχει μια σκέψη για να γίνει και 3ος παιδικός σταθμός στο Κρυονέρι. Ο παιδικός σταθμός Αργασίου, που σήμερα φιλοξενεί 14 παιδιά δεν πρόκειται να κλείσει.

Το φετινό καλοκαίρι έγιναν σημαντικές εργασίες σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και πράγματι είχαμε μια καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωσή τους, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να αργήσουν να ανοίξουν. Του χρόνου θα φροντίσουμε να ανοίξουν όλοι στην ώρα τους. Έτσι προωθούνται οι παιδικοί σταθμοί, με έργα και όχι μόνο με λόγια. Για τον επόμενο χρόνο σκοπεύουμε να κάνουμε και μια σημαντική καμπάνια.

Πρέπει όλοι μας να συνεργαστούμε για να πάμε τη Ζάκυνθο ένα βήμα μπροστά. Πρέπει να πάμε στη λογική του να αλλάξει το νησί. Κάποιοι ίσως βιάστηκαν να επενδύσουν πολιτικά στην παράταξη του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος δεν αμείβεται για την δουλειά που κάνει, κινείται με διαφάνεια σε ότι κάνει, είναι ένας τίμιος άνθρωπος και αυτά ουδείς τα αμφισβητεί.

Σαφώς και υπάρχουν ελλείψεις σε πολλούς τομείς του Δήμου μας, δυστυχώς λόγω του κορωναϊού, αδρανοποιήθηκαν πολλές υπηρεσίες του. Οι δημότες όμως θέλουν αποτελέσματα και από ένα σημείο και μετά θα χάσουν την υπομονή τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο κόσμος θέλει να δει ότι λύνονται τα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα δρομολογηθούν και σύντομα θα ανακοινωθούν μια σειρά μεγάλων έργων πνοής για το νησί.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: