Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Νικήτας Αρετάκης
Δήμαρχος Ζακύνθου

Επίκαιρες Απαντήσεις Δημάρχου Ν. Αρετάκη

Δε 11/05/2020

<

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αν θεωρείτε ότι εσείς επιλέξατε και περαιώθη η περίοδος χάριτος που δώσατε στον Δήμαρχο χωρίς να κάνει αυτά που θέλετε τότε καταργήστε τον. Εάν όμως ο Δήμαρχος επελέγη από το 70% των Δημοτών δια να κάνει αυτά που θέλουν αυτοί τότε καλά θα κάνετε να μην γίνετε φερέφωνα αυτών που θέλουν να φύγει ο Δήμαρχος δια να έχουμε ένα Δήμο σαν λεηλατημένο περίπτερο με εσάς κομπάρσους στην λεηλασία.
Αν νομίζετε ότι με τα ψηφίσματα αποδομείτε τον Δήμαρχο, κάνετε λάθος. Μετά το ψήφισμα σας με πήραν τηλέφωνο εκτός Ζακύνθου και μου είπαν:
«Παράτησέ τα και φύγε αμέσως. Δουλεύεις άμισθος όλη μέρα και σε βγάλανε άθεο και βλάσφημο εσύ που τους έφτιαξες μια από τις καλύτερες εκκλησίες, τι περιμένεις;»
Δυστυχώς βγάζετε ψηφίσματα, οι Δημότες σας βρίζουν και εσείς επιμένετε. Ο Δήμαρχος παίρνει τις αποφάσεις που νομίζει ότι είναι σωστές. Εάν κάνει λάθος υπάρχει το δικαίωμα προσφυγής στην προϊσταμένη αρχή η οποία τις ακυρώνει.

2) ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΜΑΡΙΝΑΚΗ
Όταν ένας Αντιδήμαρχος διαφωνεί με τον Δήμαρχο ο οποίος τον επέλεξε και του ενεπιστεύθει τη θέση αυτή τότε δεν διατηρεί τη θέση αυτή για να συκοφαντεί τον Δήμαρχο αλλά παραιτείται από τη θέση αυτή. Οι αιτιάσεις σας περί αμοιβών σε υδρομεταφορείς, σε εργολάβους, σε καύσιμα του Στρατού μετά την καταστροφική φωτιά στο Κερί είναι αστείες διότι είπα όποιος θέλει χρήματα να έρθει στο Δημαρχείο να του τα δώσω εγώ.
Άλλωστε σας διαψεύδει ο υδρομεταφορέας κ.Παύλος Κάρδαρης από τις Μαριές που είπε στην Αντιδήμαρχο, εγώ ποτέ δεν ζήτησα χρήματα.
Όσον αφορά τις σκόπιμες μελέτες που γίνονταν στο παρελθόν με ενδεικτικές ποσότητες τεμαχίων κοπής δένδρων και οποιεσδήποτε άλλες που δίνουν το δικαίωμα στους εργολάβους να ζητούν πρόσθετες αποζημιώσεις δια εργασίες που δεν είναι βέβαιο πως γίνονται δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν από εμέ και πρέπει να ακολουθηθούν οι δικές μου υποδείξεις.
Η αλήθεια όμως κ.Μαρινάκη είναι ότι ευτυχώς για τη Ζάκυνθο ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικής δεν αστειεύεται. Εσείς μου το είπατε ότι είναι αυτός που έκανε τις ανακρίσεις για το Μάτι και μπορεί να σε στείλει αυτόφωρο ακόμη και για αδράνεια. Εγώ του υποσχέθηκα αμέριστη στήριξη οικονομική και υλική και τον συγχαίρω ως Δήμαρχος. Η ενέργεια να πάρει δείγματα ελέγχου αποτυπωμάτων από την χωματερή των Βολιμών και τα αποτελέσματα αυτής δείχνουν τις προθέσεις του και τις ικανότητές του και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το αποτέλεσμα της παρουσίας του στο νησί. Την ευθύνη αυτή προφανώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θέλετε να την αναλάβετε ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας. Άλλωστε το ότι δεν κάνατε έλεγχο των χωματερών, έλεγχο καταλληλότητας του οικοπέδου για τα σφαγεία, δεν έγινε μελέτη για το γήπεδο και απωλέσθη η πίστωση 400.000ευρώ, η περιοχή των Αρκαδίων δεν προετοιμάσθη για το LEADER κ.λ.π. αποδεικνύουν ότι δεν έχετε χρόνο διαθέσιμο.

3) ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ κ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Μερικοί επιδιώκουν να αναβιώσουν το κλίμα που υπήρχε μεταξύ των κ.κ. Κοντονή και Κολοκοτσά για τους δικούς τους λόγους.
Κε Βουλευτή πρώτη και τελευταία φορά που επικοινωνώ εγώ με εσάς δημοσίως. Τα τηλέφωνά μας και γραφεία μας είναι ανοιχτά, οι συναντήσεις μας συχνές χωρίς καμία μεταξύ μας ένταση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αναφορών στα ΜΜΕ δια θέματα που δημιουργούν αντιπαραθέσεις.
Είσαστε Δήμαρχος την εποχή μετά την καταστροφική περίοδο του 2007 και έχετε την εμπειρία και γνώση να μας βοηθήσετε ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τότε καταστροφής για αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

4)ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Η κοινωνική μου παρουσία βάλλεται κυρίως από δημοσιογράφους που δεν με γνωρίζουν.
Όταν ήμουν μικρός στο χωριό μου άκουγα για τις επιτυχείς επεμβάσεις του γιατρού του Μωθοναίου. Είχα το όνειρο και σκεφτόμουν όταν μεγαλώσω να γίνω γιατρός σαν τον Μοθωναίο να βγάλω πολλά χρήματα από τις εγχειρήσεις και να κάνω ένα Νοσοκομείο για τους φτωχούς. Δυστυχώς το όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε τα αισθήματα όμως διατηρήθηκαν. Το αναφέρω αυτό διότι κάθε δημοσιογράφος ο οποίος αναφέρεται σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας του ατόμου δημοσίως είναι σαν να κάνει αναφορές σε προσωπικά δεδομένα και πρέπει να το σκέφτεται πολλές φορές όχι για να αποφύγει κάποια τιμωρία αλλά για να μην νοιώθει αργότερα ενοχές.

Ο Δήμαρχος
Νικήτας Αρετάκης

(Visited 231 times, 3 visits today)