Current track

Title

Artist

Current show

Night Tracks

04:00 05:00

Current show

Night Tracks

04:00 05:00

Background

Τάσος Μαρίνος
Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Για δρόμο διαφυγής στο Ναυάγιο: Εγώ, προσπάθησα να φέρω Κινέζους τουρίστες για τη Ζάκυνθο, όχι για το μαγαζί μου

Δε 26/10/2020

<

«Χωρίς να κατέχω θέση ευθύνης, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με δικά μου έξοδα έκανα αγώνα για να βελτιώσω το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου, γιατί αγαπώ τον τόπο μου. Πάντα βοηθούσα με όποιον τρόπο μπορούσα. Το ίδιο προσπαθώ και τώρα να κάνω από την θέση του Αντιδημάρχου Τουρισμού.

Ο τουρισμός αποτελεί το 80% της οικονομίας της Ζακύνθου, δυστυχώς όμως κάποιοι δεν το σεβάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Με το που ανέλαβα καθήκοντα, ξεκίνησα μία σειρά επαφών με διάφορους θεσμικούς παράγοντες, ξεκίνησα από τους συναντηθώ με τους ξενοδόχους με τους οποίους είχα μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και τους ευχαριστώ γιατί συμφωνήσαμε σε όλα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν υπήρχαν οι ξενοδόχοι, δεν θα υπήρχε η Ζάκυνθος τουριστικά. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, μπορεί να ζητά ελεύθερες πτήσεις για τους επισκέπτες, και εγώ θέλω να υπάρχουν ελεύθερες πτήσεις, αλλά χωρίς ξενοδοχεία και δωμάτια, τι να τις κάνεις;

Ενστερνίζομαι τις αγωνίες των επιχειρηματιών του τουρισμού. Έκανα επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο για να διεκδικήσω την εγκατάσταση ενός σύγχρονου ραντάρ που θα έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί περισσότερους εναέριους ελέγχους ώστε να επιτραπούν επιπλέον πτήσεις στη Ζάκυνθο. Ο Διευθυντής του Αεροδρομίου Ζακύνθου κ. Βιτζηλαίος με διαβεβαίωσε ότι η FRAPORT προτίθεται να χρηματοδοτήσει την αγορά αυτού του εξοπλισμού, εφόσον δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι σύντομα η απαραίτητη αυτή αναβάθμιση θα γίνει πραγματικότητα σε όφελος όλης της Ζακύνθου.

Επισκέφθηκα τον Διοικητή του Νοσοκομείου με τον οποίο συζητήσαμε τα πάντα. Ο κ. Γιώργος Ραγκούσης έχει κάνει εξαιρετικό έργο στο νοσοκομείο του νησιού και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο. Επισκέφθηκα επίσης και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, του είπα ότι θα έχει την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή μου.
Επισκέφθηκα τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Καλογερόπουλο, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά από την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, και είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση. Του ζήτησα την βοήθειά του και τον ενημέρωσα ότι μπορούμε να εγκαταστήσουμε υπέρυθρες κάμερες στις κεραίες της COSMOTE στη Ζάκυνθο, μετά από συμφωνία κράτους και εταιρίας. Οι κάμερες αυτές έχουν εμβέλεια πολλά χιλιόμετρα και μας δίνουν την δυνατότητα μέσα από ένα κεντρικό μόνιτορ να ελέγχεται όλο το νησί, έτσι ώστε οτιδήποτε ύποπτο να αντιμετωπίζεται άμεσα. Με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής συζητήσαμε και για το Ναυάγιο και του μετέφερα την πάγια θέση μου ότι δεν είναι μόνο το Ναυάγιο που χρειάζεται δρόμο διαφυγής, αλλά και το Καμπί.

Σχετικά με την αντιπαράθεση του Δημάρχου με κάποιους  κατοίκους των ορεινών, για το αν ο δρόμος διαφυγής του Ναυαγίου πρέπει ή όχι να περνά από την Αναφωνήτρια και σε σχέση με αυτό που λέγεται ότι σε περίπτωση που περάσει από την Αναφωνήτρια θα υποβαθμιστούν οικονομικά οι Βολίμες, η θέση μου είναι ότι εγώ, όταν επί χρόνια έκανα προσπάθειες για να φέρω Κινέζους τουρίστες στο νησί, το έκανα επειδή αγαπώ τον τόπο μου, τους έφερα στη Ζάκυνθο, όχι στο μαγαζί μου.

Για τη παραλία του Ναυαγίου συζήτησα με τον Λιμενάρχη Ζακύνθου. Αν ο Δήμος αναθέσει σε ένα υπάλληλο την εποπτεία της παραλίας του Ναυαγίου, τότε ανοίγει νόμιμα η παραλία. Εν συνεχεία μπορεί να γίνει μια τακτοποίηση των ημερόπλοιων, ώστε να μπαίνουν με σειρά και τάξη στη παραλία.

Είμαι υπερήφανος για το ότι υπάρχει το αστυνομικό τμήμα Κατασταρίου, με δικές μου προσπάθειες έμεινε ανοιχτό. Λυπάμαι αν στενοχωρήθηκαν κάποιοι φίλοι μου συνδικαλιστές αστυνομικοί αλλά πιστεύω ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης το ότι ήθελε να μειώσει τα αστυνομικά τμήματα.
Συνάντησα και τον Διοικητή της Τροχαίας, με τον οποίο συμφωνήσαμε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μειωθούν τα τροχαία.
Τέλος, επισκέφθηκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Στασινόπουλο, του μετέφερα ότι προσωπικά δεν πρόκειται να εμπλακώ σε κανένα μικροπολιτικό συμφέρον και ότι δεν εξυπηρετώ κάποια μικροπολιτική σκοπιμότητα αλλά μόνο το συμφέρον του τόπου μας.
Έχω έρθει επίσης σε επαφή με πάρα πολλές διπλωματικές αποστολές και με Πρεσβείες, πάντα με στόχο την ανάδειξη του τόπου μου. Οι επαφές μου δεν σταματούν, αύριο θα έχω μια τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη της Ισπανίας και θα ακολουθήσουν και άλλες. Έχω κάνει επαφές και με ένα μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο δεν δραστηριοποιείται στη χώρα μας και ενδιαφέρεται να μπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Προτίθεται να φέρει 150 χιλιάδες τουρίστες. Φυσικά θα φέρει και στη Ζάκυνθο.

Την επόμενη τουριστική περίοδο, στην χειροτέρα των περιπτώσεων, θα έχουμε τον διπλάσιο τουρισμό από αυτόν που είχαμε φέτος. Πάρα πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών.

Η Ζάκυνθος είχε στοχοποιηθεί από κάποιους. Με μηδέν κρούσματα είχαμε αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Δεν θα σταματήσω να κάνω αυτό που χρόνια έκανα. Εργάζομαι τώρα ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού χωρίς μισθό, από την τσέπη μου καλύπτω τα έξοδα των ταξιδιών μου αλλά και των αναμνηστικών δώρων που δίνω. Έναν στόχο είχα από μικρός, να αναδείξω τον τόπο μου και να τον κάνω διάσημο σε όλον τον κόσμο.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: