Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Θοδωρής Καμπίτσης
Δημοτικός Σύμβουλος

Η ανάγκη θα δημιουργήσει τις καταστάσεις για να γεμίσουν τα όποια κενά υπάρχουν στην σημερινή Δημοτική Αρχή

Τρ 16/06/2020

<

«Έχουμε έναν Δήμαρχο που εκλέχτηκε την 2η Κυριακή με ποσοστό 70%. Οι Ζακυνθινοί στο πρόσωπο του κ. Αρετάκη, ψήφισαν το διαφορετικό και την ελπίδα για κάτι καινούργιο. Ο κ. Αρμένης είχε την φθορά του χρόνου και της πολιτικής που άσκησε τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Αρετάκης είχε κάνει μια μεγάλη προπαγάνδα στο όνομά του, είναι ο ευεργέτης, έδινε την εντύπωση ενός  δυναμικού ανθρώπου που δεν κάνει πίσω που δεν κωλώνει πουθενά, από την στιγμή που οδήγησε στην δικαιοσύνη ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας. Παράλληλα είχε το χρήμα και την δυνατότητα να βοηθήσει τον τόπο αν χρειαστεί στις δύσκολες καταστάσεις του Δήμου που πιθανός δημιουργηθούν στην θητεία του. Η κοινωνία με την εκλογή του κ. Αρετάκη τιμώρησε για τα πολλά αρνητικά που είχαν γίνει στον Δήμο τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο κ. Αρετάκης, προεκλογικά μου είχε προτείνει να κατέβω υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό του. Όταν το συζητήσαμε διαπίστωσα ότι είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο που είχε ένα αρρωστημένο «εγώ». Μάλιστα μου είχε πει τότε ότι «και με πενήντα συγχωριανούς μου να κατέβω στις εκλογές, ο κόσμος εμένα θα εκλέξει Δήμαρχο». Είδα έναν άνθρωπο που είχε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Πίστευα και εγώ αλλά και οι δικοί του άνθρωποι ότι αυτό θα αλλάξει, αλλά από ότι φαίνεται δεν ακούει κανέναν.
Ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην αρχή η μου στάση ήταν πολύ θετική απέναντι του, γιατί ήθελα να πετύχει για το καλό του τόπου. Διαπιστώνω όμως ότι δεν ακούει κανέναν, ούτε καν τους ανθρώπους που έχει δίπλα του, αυτούς με τους οποίους είχε κοινά όνειρα και οι οποίοι τον στήριξαν. Όποιος του πάει κόντρα δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά του.

Δεν ξέρω ποιοι μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο ή την πλειοψηφία, φτιάχνουν πολιτικές καριέρες, αντικρούοντας τον Δήμαρχο, αλλά ξέρω ότι οι παραιτήσεις πέφτουν σορό με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τον Δήμαρχο. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω ψυχανάλυση στον καθένα. Πράγματι τα περισσότερα στελέχη του συνδυασμού Αρετάκη δεν διέθεταν εμπειρία αλλά η εμπειρία, αν υπάρχει θέληση, αποκτάται και ο καθένας μαθαίνει από τα λάθη του. Η ίδια η ανάγκη θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα, τις καταστάσεις για να γεμίσουν τα όποια κενά υπάρχουν στην σημερινή Δημοτική Αρχή.

Δεν έχει αναπληρωθεί η θέση του Αντιδημάρχου Πόλης, του αναπληρωτή Δημάρχου, του υπεύθυνου καθαριότητας και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Λείπει ο Δήμαρχος και δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Για να βοηθήσουν κάποιοι την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, θα πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξει μυαλά ο ίδιος. Κανένας δεν θα πάει να τον βοηθήσει αν ξέρει ότι σε τρεις μήνες, θα του πει είσαι άχρηστος σήκω και φύγε. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να επεμβαίνει σε όλα και πρέπει να καταλάβει ότι αυτός έχει τον πρώτο λόγο αλλά όλοι οι άλλοι έχουν την αξία τους και την προσωπικότητα τους. Ο καπετάνιος στο πλοίο ζητάει από τον ηλεκτρολόγο να φτιάξει την βλάβη, αλλά δεν του υποδεικνύει πως θα το κάνει. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Εγώ δεν θέλω να στηρίξω κανέναν Δήμαρχο, καμία παράταξη και κανένα πρόσωπο. Με ενδιαφέρει ο τόπος μου, να βοηθηθεί ο Δήμος και η Ζάκυνθος για να γίνει κάτι καλό. Για να μπω στη διαδικασία να βοηθήσω τον Δήμαρχο και να συνεργαστώ μαζί του, θα πρέπει να με εμπνέει και αυτός με τον οποίο θα συνεργαστώ. Πρέπει να υπάρχει κοινή αντίληψη. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος για να μου λέει ο άλλος τι θα κάνω. Δεν γίνεται έτσι απλά, να λέει ο Δήμαρχος «ελάτε ο ένας ή ο άλλος, επειδή με παρατάνε οι δικοί μου». Δεν είναι ωραία πράγματα και δεν είμαστε πρόβατα. Ο Δήμαρχος νοιώθει την αδυναμία και είναι λογικό να αναζητά πρόσωπα από την αντιπολίτευση που θα μπορούσαν να τον στηρίξουν, έτσι προσέγγισε και εμένα. Αλλά το σκεπτικό, έλα μαζί μου, πάρε και ένα γραφείο και προχώρα, δεν λέει τίποτα και οι δικοί του ήταν μαζί του και μετά από τρεις μήνες έφυγαν.

Η όποια συνεργασία πρέπει να γίνεται με ξεκάθαρο τρόπο, με διαφάνεια και διάλογο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στη βάση ενός προγράμματος. Απαιτούνται στόχοι και πρόγραμμα. Δεν θα αφήσει κάποιος την παράταξη του για να τρέχει με τον Δήμαρχο.

Επί πέντε μήνες ακούω ότι θα ανοίξει το νέο Θέατρο στην παραλία και τίποτα δεν γίνεται. Τώρα έφτασε καλοκαίρι και μάλιστα, από ότι μαθαίνω, δεν θα ανοίξει ούτε και το Υπαίθριο Θέατρο. Άρα για ποια συνεργασία να μιλήσω;

Μίλησα με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής τουρισμού κ Νικολουδάκη και του είπα ότι σε μια δύσκολη στιγμή για όλους μας, η επιτροπή τουρισμού δεν έχει καν συνεδριάσει για να σχεδιάσει πως θα βοηθήσει το νησί, όπως επίσης δεν υπάρχει και επιτροπή πολιτισμού η οποία θα μπορούσε να σχεδιάσει κάποιες εκδηλώσεις, ακόμα και την ψυχολογία μας αλλά και για να βοηθήσει το νησί να προσελκύσει τουρίστες.

Δεν μπορεί για τριάμισι χρόνια θητείας να μην έχει ο Δήμαρχος πλειοψηφία στον Δήμο. Είναι γελοιότητα αυτό που συμβαίνει.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: