Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Stigma Late Night

22:00 24:00

Current show

Stigma Late Night

22:00 24:00

Background

Νικήτας Σπίνος
Αντιδήμαρχος Αλυκώ

Η κοινωνία και οι επαγγελματίες κάνουν μεγάλη προσπάθεια να σταθούν τα πόδια τους και εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα τους

Πε 25/06/2020

<

«Η κοινωνία και οι επαγγελματίες κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να σταθούν τα πόδια τους και εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τις παραλίες, να βρούμε ναυαγοσώστες και τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Το κονδύλι που υπάρχει αυτή την στιγμή για τις παραλίες είναι 30 χιλιάδες ευρώ. Θα χρειαστούν ενδεχομένως περισσότερα χρήματα, όχι όμως τα 300 χιλιάδες ευρώ που ακούστηκαν.

Είδαμε μια διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα αυτό από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανδρέα Ξένο και τον επικεφαλής της παράταξης κ. Αρμένη. Ο κ. Ξένος είπε να κοιτάξουμε μήπως και δεν χρειαστεί να αναλάβουμε φέτος τις παραλίες λόγω κόστους, ενώ ο κ. Αρμένης είπε ότι πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι παραλίες. Θα τα βρούμε τα χρήματα όπως και να έχει, είτε με αναμόρφωση του προϋπολογισμού, είτε με απευθείας ανάθεση.

Γίνονται ήδη εργασίες ώστε να ανοίξει το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στα μέσα Ιουλίου. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, άλλωστε ο Δήμαρχος είναι αυτός που την υπογράφει και αυτό θα γίνει, ώστε να έχουμε ανοιχτό το θέατρό μας.

Στην επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με το Επιμελητήριο για την διαφημιστική καμπάνια του νησιού, μετέχουν ο Αντιδήμαρχος κ. Βαρβαρίγος, που είναι και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου και ο αντιπρόεδρος κ. Νικολουδάκης. Θα δώσουμε τα 5 χιλιάδες ευρώ για να συνδράμουμε στην καμπάνια αυτή.

Δεν είναι αποκλίνουσες οι θέσεις εντός της Δημοτικής Αρχής. Ο καθένας ψηφίζει όπως νομίζει, αναλαμβάνει την ευθύνη της επιλογής του και αυτό είναι ένα θέμα προσωπικής στάσης του καθενός που δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω.

Θα πρέπει να δίνεται ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αυτό είναι ευθύνη όλων μας.

Ο Δήμος μας, είναι κάτι το ενιαίο και όλες οι Δημοτικές Ενότητες αντιμετωπίζονται το ίδιο. Ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές στις Δημοτικές Ενότητες Αλυκών και Ελατίων η κοπή των χόρτων, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Αποφασίσαμε για κάθε Δημοτική Ενότητα να προσληφθούν δύο άτομα, για πεζή καθαριότητα και καθαρισμό παραλιών. Όπως διαπίστωσα στις Αλυκές, οι παραλίες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι έτσι είναι και σε όλο το νησί. Πολλές φορές τα γεγονότα μας πιέζουν και κάνουμε μια εργασία για να κερδίσουμε χρόνο. Αναφέρομαι στην κοπή των χόρτων.

Χθες είχαμε την συζήτηση του πρώτου σημαντικού έργου που θα κάνουμε στην περιοχή των παλιών εργατικών κατοικιών. Πρόκειται για μια υποβαθμισμένη αλλά υπέροχη περιοχή, ήσυχη, μια περιοχή δίπλα στη θάλασσα. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση αυτής της περιοχής. Ξεκινήσαμε από την πιο υποβαθμισμένη περιοχή, που έχει και τις δυνατότητες για αθλητικές υποδομές. Η κάθε δράση θα είναι η συνέχεια μιας άλλης. Προφανώς και θα προγραμματίσουμε την ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη, όπως και άλλων περιοχών, στο πλαίσιο μιας συνολικής αναβάθμισης της Πόλης. Σαφέστατα θα πρέπει να έχουμε και μια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη μας.

Το μότο μου είναι, πως αν θες να προσφέρεις βρίσκεις χρόνο. Η προσωπική μου πυξίδα είναι να δώσουμε οριστική και μόνιμη λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο και την Ζάκυνθο. Έχω τον χρόνο για να ασχοληθώ ως μέλος πλέον της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Δεν κάνουμε συζητήσεις με τον Δήμαρχο για τις θέσεις αλλά για τα προβλήματα. Δεν είναι το ζητούμενο αν θα είμαι εγώ ο επόμενος Αντιδήμαρχος Πόλης ή κάποιος άλλος. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος τις αποφάσεις του.

Το χέρι της διάθεσης για συνεργασία είναι πάντοτε ανοικτό από εμάς. Χέρι συνεργασίας δίνει ο πιο δυνατός, ή ο πιο έξυπνος.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 60 times, 37 visits today)