Current track

Title

Artist

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Current show

Good Night Music

00:00 02:00

Background

Χρήστος Καραπάνος
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Η ΝΔ έχει αναδείξει ως κορυφαίο θέμα την υπόθεση Κουφοντίνα για να καλύψει τις αδυναμίες της

Πα 5/03/2021

<

«Η ΝΔ έχει αναδείξει ως κορυφαίο θέμα την υπόθεση Κουφοντίνα, για να καλύψει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και τις αδυναμίες της, όπως στη διαχείριση της πανδημίας. Παραβιάζονται βάναυσα τα ατομικά δικαιώματα ενός κρατούμενου, που έχει κριθεί από την Δικαιοσύνη για τις έκνομες πράξεις του. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1980 που θα έχει πεθάνει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας κρατούμενος από απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Δεν επιτρέπεται η α λα καρτ εφαρμογή του δικαιώματος που έχει ο κάθε κρατούμενος, που ζητάει να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα. Το Σύνταγμα και η νομοθεσία δεν διαχωρίζει τα δικαιώματα των κρατουμένων, από τη φύση των εγκλημάτων τους. Αυτό το κάνει η ΝΔ, που κατηγορεί αδίκως εμάς, ότι υποστηρίζουμε τον Κουφοντίνα για τα εγκλήματά του. Δεν ισχύει αυτό, εμένα δεν μου είναι αρεστός ο Κουφοντίνας, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα που έχει. Τα ίδια θα έλεγα αν παραβιάζονταν τα δικαιώματα του Ρουπακιά, του δολοφόνου της Χρυσής Αυγής.

Η ΝΔ έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, και μας έχει βάλει σε ένα παρατεταμένο lockdown που δεν έχει τελειωμό. Να ζητήσει συγνώμη η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, όταν έλεγε τον περασμένο Μάρτιο ότι νίκησε τον κορωναϊό. Έλεγε ότι θα ήταν πεταμένα λεφτά να άνοιγαν νέες ΜΕΘ, τώρα τι έχει να πει, που έχουν γεμίσει η ΜΕΘ και ο κόσμος πεθαίνει έξω; Η κυβέρνηση κάθε φορά μας λέει ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, το έχουμε βαρεθεί να το ακούμε. Να σταματήσει να μετακινεί τις δικές τις ευθύνες στους πολίτες. Η ΝΔ είχε και εξακολουθεί να έχει ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, το οποίο έχει βάλει τώρα σε αναστολή λόγω της πανδημίας. Έχουμε μια νεοφιλελεύθερη λαίλαπα σε όλα τα επίπεδα. Άλλες χώρες θέτουν ως προτεραιότητα την στήριξη των εργαζομένων και του συστήματος υγείας. Για παράδειγμα, το πρώτο νομοσχέδιο του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπάιντεν, ήταν ο υπερδιπλασιασμός του κατώτατου μισθού, και ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με τριπλάσιο σε ύψος κονδύλι, σε σχέση με αυτά που έδινε ο Πρόεδρος Τράμπ.

Το πρόγραμμα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είναι μια επανάσταση στον χώρο της υγείας, είναι απόλυτα ρεαλιστικό, κοστολογημένο και απόλυτα εφαρμόσιμο. Ουσιαστικά ανεβάζει το ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία, από το 4,7% που είναι σήμερα, στο 7%.

Μετά από παλινωδίες και μεγάλες καθυστερήσεις, άνοιξε ο εμβολιασμός και στη Ζάκυνθο για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών. Είναι μια θετική εξέλιξη.

Με τις ευλογίες του Υπουργείου Εσωτερικών, στο ίδιο πνεύμα των απευθείας αναθέσεων, έγιναν και οι διαδικασίες πρόσληψης έκτακτου προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες. Ήταν πρόσχημα η αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού βλέπουμε ότι προσλήφθηκαν άτομα που ως ειδικότητες δεν είχαν καμιά σχέση με την πανδημία. Αναβίωσε το παλιό πελατειακό κράτος, με την πρόσληψη γαλάζιων παιδιών, με την εξυπηρέτηση των «δικών» μας ανθρώπων, με προσλήψεις χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, με κυνικό τρόπο και χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Μια διαδικασία που πανηγύριζε ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης, ο οποίος προφανώς αρέσκεται σε τέτοιου είδους πρακτικές, αφού απεχθάνεται αποδεδειγμένα τις συλλογικές διαδικασίες και αρέσκεται στη συγκέντρωση εξουσίας. Έτσι προσέλαβε κόσμο στον Δήμο, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, αφού θεωρεί ότι ο Δήμος είναι δικό του μαγαζί και παίρνει όποιον θέλει.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: