Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Νίκος Τσίπηρας
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι θα γίνει το έργο στον Λίβα, δεν αισθανόμαστε όμως καλά για την καθυστέρηση που σημειώθηκε

Πε 30/07/2020

<

«Μεγάλος στόχος και στοίχημα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ήταν να κατασκευαστεί το εργοστάσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης στον Λίβα. Εμείς ως παράταξη, είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι θα γίνει το έργο, δεν αισθανόμαστε όμως καλά για την καθυστέρηση που σημειώθηκε και για τις διαδικασίες που ακολούθησε η νυν Δημοτική Αρχή.

Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ είναι η έκπτωση 0,09% που δόθηκε από τον εργολάβο. Εμάς λοιδορούσαν και αυτοί πέτυχαν έκπτωση 0,09%. Αυτά δεν δικαιολογούνται, ενθυμούμενοι τα όσα έλεγε κάποτε ο κ. Αρετάκης, ότι οι μελέτες του έργου ήταν άχρηστες και ότι έκρυβαν σκοτεινά σημεία. Από εκείνες τις μεγαλοστομίες φτάσαμε στο να πει «ναι» σήμερα, αποδεχόμενος μια τέτοια έκπτωση.

Ο Δήμαρχος περιφέροντας διάφορες εταιρείες εντός Δημοτικού Συμβουλίου, τις «καλές» όπως τις αποκαλούσε, δημιουργούσε εντυπώσεις. Τελικά καμιά εξ αυτών δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Άρα ποιο ήταν τελικά το σχέδιό του Δημάρχου; Να προχωρήσει τελικά τις «κακές» μελέτες; Ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα προχωρήσει κανένα έργο που δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ζακύνθου. Τι ισχύει τελικά;

Εγώ δεν θα πω τίποτα αρνητικό για την εταιρεία «Μεσόγειος», η οποία επί δικής μας θητείας ήρθε στη Ζάκυνθο και επί δικής μας θητείας είχε ελεγχθεί πολλές φορές. Η σημερινή Δημοτική Αρχή άφησε για τρεις μήνες ανεπεξέργαστα τα σκουπίδια στον Λίβα και αυτό αποτελεί μια βόμβα που κάποια στιγμή θα σκάσει.

Εμείς είχαμε δώσει έναν μεγάλο αγώνα, με πολλά προβλήματα, πολλές αντιξοότητες, εντάξαμε μελέτες για να δημοπρατήσουμε το έργο στον Λίβα, όμως ήρθαν οι εκλογές και η νέα Δημοτική Αρχή καθυστέρησε όλες τις διαδικασίες, κάτι που θα αποβεί καταστροφικό για το νησί. Σκοπεύαμε, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, από το Υπουργείο, να κερδίζαμε μια πολύ μεγαλύτερη έκπτωση στον διαγωνισμό.

Το ποσοστό 33% έκπτωσης που επικαλέστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπίνος, δεν προκύπτει από πουθενά. Ναι μεν μειώθηκε ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, αλλά η έκπτωση αφορά τον διαγωνισμό. Για παράδειγμα στην Κρήτη, σε αντίστοιχο διαγωνισμό, δόθηκε έκπτωση 10%.

Εκθέτουν την Δημοτική Αρχή οι δηλώσεις Αντιδημάρχου, που λέει ότι δεν μας νοιάζει το ποσοστό έκπτωσης γιατί τα χρήματα δεν είναι δικά μας αφού το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρώπη.

Τώρα που αφαιρέθηκε από την μελέτη η διαχείριση του εργοστασίου από τον ίδιο εργολάβο που θα το κατασκευάσει, ενδέχεται να έχουμε τελικά ένα χειρότερο έργο και μια πιο ακριβή διαχείριση. Εμείς προωθήσαμε και σχεδιάσαμε αυτό το έργο, αλλά η όλη αδιαφανής διαδικασία που ακολουθήθηκε τον τελευταίο χρόνο μας εκθέτει. Αν αυτά τα έκανε άλλος Δήμαρχος, θα τον είχαν κρεμάσει στην Πλατεία Σολωμού.

Έχουν ήδη χαθεί πολλά έργα εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν τα προχώρησε. Μιλάμε για την ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη, τα σφαγεία, το νέο Θέατρο, τα έργα στο γήπεδο του Φιολιτίου και Αγγερικού, καθώς και το μεγάλο έργο του Open Mall, ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κινδυνεύει να απενταχθεί.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 85 times, 8 visits today)