Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Stigma Late Night

22:00 24:00

Current show

Stigma Late Night

22:00 24:00

Background

Θανάσης Καραίσκος
Περιφερειακός Σύμβουλος

Είναι κραυγαλέα η υποστήριξη του κ. Γεωργιάδη σε αυτή την “επένδυση”

Πα 26/06/2020

<

«Το βούλευμα για την αγοραπωλησία στην ορεινή Ζάκυνθο σαφώς και ακουμπά και σε ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης, αλλά ας περιμένουμε να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ο πρώτος που δεν περιμένει να αποφανθεί η δικαιοσύνη, είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης. Με ξένισε η δήλωσή του, απευθυνόμενος στους Ζακυνθινούς, όταν είπε ότι αφού δεν θέλουμε την επένδυση θα πεινάσουμε. Οι επενδύσεις πρέπει να είναι νόμιμες. Το 2016 ο κ. Γεωργιάδης έλεγε εδώ στον ΣΤΙΓΜΑ, ότι πρέπει ως χώρα να ανταγωνιστούμε τον κ. Ερντογάν και την Τουρκία, όταν εκεί πάνε οι επενδυτές, μιλούν μαζί του και με τις διαδικασίες που εκεί ακολουθούνται διευκολύνονται οι ενδιαφερόμενοι και γίνονται επενδύσεις. Δηλαδή ο κ. Γεωργιάδης ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κινούνται οι νόμοι και οι διαδικασίες και στην Ελλάδα; Είχε δηλαδή ως πρότυπο τον κ. Ερντογάν; Είναι κραυγαλέα η υποστήριξη του κ. Γεωργιάδη σε αυτή την “επένδυση”. Εδώ έχουμε να κάνουμε με παράνομες πράξεις λειτουργών στην υπόθεση αυτή. Αντίθετα ο Βουλευτής Ζακύνθου σωστά λέει να τηρηθούν οι νόμοι.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Κράτσα, προφανώς θα ήθελε κάτι καλό να κάνει, όπως και όλοι θέλουν κάτι καλό να κάνουν, αλλά υπάρχουν ζητήματα στην λειτουργία τη Περιφέρειας μας. Βλέπω κλίμα μεγάλης προχειρότητας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ως συνδυασμός, προτείναμε κάτι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με ένα ποσό που αφορούσε έναν εργολάβο ο οποίος είχε αθετήσει μια συμφωνία, είπαμε να πάει αυτό το ποσό στην Ιθάκη για να γίνει ένα αθλητικό έργο. Αντιμετωπίσαμε μια μικρόψυχη αντίδραση στην πρότασή μας.

Ένα είναι σίγουρο, ότι και ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ στήθηκε με προχειρότητα. Τα σκουπίδια θα συνεχίσει να τα μαζεύει ο Δήμος, αλλά μια άλλη αρχή, μια ανώνυμη εταιρεία, με έδρα στην Κεφαλονιά, θα τα έχει υπό την δική της επιτροπεία. Φεύγει λοιπόν η εξουσία σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων από το νησί και πάει αλλού. Δηλαδή πάνε με ένα μεγαλύτερο λάθος, να διορθώσουν ένα προηγούμενο λάθος. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μια ανώνυμη εταιρεία θα διαχειριστεί καλύτερα τα απορρίμματα από ότι παλαιότερα. Δικαίως διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος Λευκάδας, ο οποίος αποκλείστηκε από το Δ.Σ. του νέου Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.

Μιλάμε για μια συσκότιση στους μαθητές του Λυκείου. Για πρώτη φορά καταργούνται τα καλλιτεχνικά στο Λύκειο, καταργείται το σχέδιο. Όπως επίσης καταργούνται τα μαθήματα των κοινωνικών επιστημών. Λένε δηλαδή στους μαθητές να πάνε κατευθείαν στο φροντιστήριο. Στη Β Λυκείου καταργούνται δύο μαθήματα, το μάθημα «Πολίτης και Δημοκρατία», ένα εξαιρετικό βιβλίο, όπως και το μάθημα «Βασικές Αρχές Θετικών Επιστημών». Ουσιαστικά, η Υπουργός κα Κεραμέως, μαζί με αυτά τα μαθήματα καταργεί από το Λύκειο και τους κοινωνιολόγους. Δεν μιλώ μόνο με αντιπολιτευτική διάθεση. Συμφωνώ ότι καλώς άνοιξαν τα σχολεία, ακόμα και τα δημοτικά, για μια μορφή προ εκπαίδευσης για τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς όμως άνοιξαν τα σχολεία χωρίς μαθητές.

Η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ήταν καλή. Καλώς έκανε η κυβέρνηση και φοβήθηκε το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά θα έπρεπε να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία. Ζητήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσουμε για τα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, αλλά δεν το δέχτηκε η κα Κράτσα γιατί όπως είπε δεν ήταν ενημερωμένη. Όφειλε να ήταν ενημερωμένη.

Κάνει προσπάθειες ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης, αλλά από τις 91 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Ζακύνθου στην πραγματικότητα είναι η μία αφορά γιατρό. Πρέπει να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών, να δοθούν κίνητρα. Δεν είναι αληθές ότι οι γιατροί φεύγουν από το νοσοκομείο και πάνε στο εξωτερικό, αυτό ισχύει μόνο για τους νέους. Οι γιατροί φεύγουν και ιδιωτεύουν ή πάνε σε ιδιωτικές κλινικές εντός του νησιού.

Ο Δήμος πρέπει να κοιτάξει καλύτερα κάποια πράγματα. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχω κάνει αίτημα για τις οδούς Καποδιστρίου και Μάργαρη, όπου σε αυτές καθημερινά έχουμε μεγάλη διαρροή νερού και δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι. Ξέρουμε αν από αυτή την συνεχή διαρροή νερού επηρεαστούν τα θεμέλια των γύρω κτηρίων;

Κλήθηκα να αναπληρώσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον αείμνηστο Λευτέρη Νιοτόπουλο, έναν σπουδαίο και χαρισματικό άνθρωπο και πολιτικό. Ελπίζω να καλύψω έστω ένα μέρος του μεγάλου κενού που άφησε με τον πρόωρο θάνατό του.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 149 times, 149 visits today)