Current track

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Current show

Current show

Background

Παναγιώτης Αβράμης
Δημοτικός Σύμβουλος

Καταγγέλλουμε την αλλαγή στάσης των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας

Πα 10/07/2020

<

«Η στάση της παράταξής μας απέναντι στην Δημοτική Αρχή και τις αρχές μας, είναι σταθερή. Το όριο της αντιπολίτευσης που κάνουμε είναι το καλό του νησιού μας. Κινούμεθα σε ένα τρίπτυχο, είμαστε δημιουργικοί, προτρεπτικοί και ελεγκτικοί. Ούτε λαϊκίζουμε, ούτε λειτουργούμε μικροπολιτικά.

Υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 7 Απριλίου, που προέβλεπε για το χρονικό διάστημα από 1ης Μαρτίου να στηριχθεί η τοπική κοινωνία με μια δέσμη μέτρων. Με την απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, με άρση προστίμων και απαλλαγή πληρωμών κοινόχρηστων χώρων και καταβολής τελών. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν προχώρησε. Στη προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προτείναμε να εφαρμοσθούν αυτά τα μέτρα, όμως δεν πέρασε η πρότασή μας και ψηφίστηκε η αναβολή της λήψης απόφασης για μια άλλη συνεδρίαση στο μέλλον, με τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να μην στηρίζουν την πρότασή μας. Θυμίζω, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Απριλίου, ο Δήμαρχος είχε αντιδράσει λέγοντας ότι θα κατέρρεε οικονομικά ο Δήμος.

Καταγγέλλουμε την αλλαγή στάσης των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, όπου στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αντίθετοι ως προς την άποψη του Δημάρχου, ενώ στην Οικονομική Επιτροπή, για το ίδιο θέμα, τον στήριξαν. Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα. Πως είναι δυνατόν, Αντιδήμαρχοι όπως ο κ. Σεβαστιάδης, ο κ. Βαρβαρίγος και ο κ. Μαρινάκης, να κάνουν δηλώσεις και να λένε ότι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, γιατί δεν τους αφήνει ο Δήμαρχος και να μην αφήνουν την καρέκλα του Αντιδημάρχου, όπως έκανε ο κ. Κουτσογιάννης, όταν κατάλαβε ότι ο Δήμαρχος δεν τον άφηνε να λειτουργήσει βάση των αρμοδιοτήτων που είχε ως Αντιδήμαρχος Πόλης. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει μια αντίφαση. Τα πρόσωπα που ανέφερα, οφείλουν να παραιτηθούν, είναι μονόδρομος για αυτούς, από την στιγμή που ο Δήμαρχος δεν τους αφήνει να κινηθούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τους αδειάζει κιόλας. Για παράδειγμα ο Δήμαρχος άδειασε τον κ. Σεβαστιάδη, όταν είπε ότι μόλις είχε μάθει ότι το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο δεν είχε άδεια, ενώ τον είχε ενημερώσει από τον περασμένο Μάρτιο ο τότε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Βλέπουμε λοιπόν, ότι πίσω από τις κάμερες και το παραβάν, υπάρχουν ζητήματα εντός της Δημοτικής Αρχής, αλλά στη συνέχεια, σε συνεδριάσεις, οι ίδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπεριφέρονται διαφορετικά.

Στην παράταξή μας, υπάρχει σαφής θέση, που έχει εκφραστεί και από τον επικεφαλής μας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι πρέπει τώρα λόγω οικονομικής κρίσης από την πανδημία, να δοθεί περισσότερος κοινόχρηστος χώρος στις επιχειρήσεις, ή να υπάρξει μείωση των τελών. Δεν γνωρίζω για την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που δεν δίνει περισσότερο κοινόχρηστο χώρο. Αιφνιδιάζομαι τώρα που το ακούω και θέλω να δω τι συζητήθηκε και το σκεπτικό της ψήφισης και του δικού μας μέλους στην επιτροπή αυτή. Όμως επαναλαμβάνω ότι η παράταξή μας έχει ενιαία και σταθερή γραμμή και δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρουμε αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς κλείσαμε τα αυτιά μας στα καλέσματα του Δημάρχου περί συνεργασιών, με τον τρόπο που ο Δήμαρχος κινήθηκε. Δεν υπήρξε καμιά συνάντηση με κανέναν της παράταξής μας, σε προσωπικό επίπεδο με τον Δήμαρχο. Εμείς συνεχίζουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές μας. Αν θέλει η Δημοτική Αρχή να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε σε προγραμματικό επίπεδο, για να δρομολογηθούν λύσεις σε πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν το νησί, θα το κάνουμε. Είναι στο χέρι τους αυτό. Εμείς εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είμαστε διατεθειμένοι με τις προτάσεις μας να συμβάλλουμε. Αλλά σε κανέναν δεν υπάρχει πλέον περίοδος χάριτος. Να τρέξει η Δημοτική Αρχή θέματα όπως η ανάπλαση της Ταβουλάρη, το Open Mall, τα σκουπίδια, το άνοιγμα του Ναυαγίου.

Η Δημοτική Αρχή μονίμως καταγγέλλει, αλλά όσα λέει, μένουν μόνο σε επίπεδο δηλώσεων. Στο ελεγκτικό κομμάτι, θα κινηθούμε πλέον πιο σκληρά απέναντι στην Δημοτική Αρχή. Δεν γίνεται να μην εφαρμόζει ο Δήμαρχος αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Επιτροπών. Υπάρχουν θέματα. Για ένα έργο ύδρευσης που θα γινόταν στην περιοχή του Αγίου Λέοντα, υπήρξε μια έκπτωση που έδινε μια εταιρεία της τάξεως του 41% αλλά ο Δήμαρχος είχε εισηγηθεί ότι δεν ήταν συμφέρουσα προς τον Δήμο. Η ίδια εταιρεία έκανε έκπτωση του 3% για μια τομή σε δρόμους, που όμως έγινε αποδεκτή. Σε ένα άλλο θέμα, υπήρξε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για μια μελέτη που είχε παρουσιάσει ο κ. Κουτσογιάννης και αφορούσε αγορά ανταλλακτικών για οχήματα, την οποία είχε απορρίψει ο Δήμαρχος, ο οποίος μετά έφερε σχεδόν την ίδια μελέτη προς ψήφιση. Αυτά τα ζητήματα θα αναδειχτούν από εμάς, όπως και το ότι δεν είναι δυνατόν να λύνονται θέματα της καθημερινότητας μόνο με χρήματα που βάζουν από την τσέπη τους οι Κοινοτάρχες.

Καλώ το προσωπικό της ΔΕΥΑΖ, με το οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και το οποίο έχει λοιδορήσει ο Δήμαρχος, να κρατήσει όρθια την επιχείρηση η οποία κινδυνεύει με κατάρρευση.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 178 times, 3 visits today)