Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Γιάννης Φιλιπποπολίτης
Τουριστικός Πράκτορας

Kρίσιμο το πρώτο 15νθημερο του Ιουλίου για την μετέπειτα πορεία του τουρισμού στη Ζάκυνθο

Δε 29/06/2020

<

«Όλοι οι μεγάλοι tour operators θέλουν να ξεκινήσει η σεζόν, το ίδιο και οι ξενοδόχοι, αλλά από ότι φαίνεται, περίπου το 50% των εποχιακών ξενοδοχείων στην Ζάκυνθο θα ανοίξει φέτος.

Δεν ανοίγουν τα σύνορα από 1ης Ιουλίου για Μ. Βρετανία, Ρωσία, Σουηδία, Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες και κάποιες άλλες χώρες, που εξακολουθούν και έχουν μια ανησυχητική επιδημιολογικά εικόνα. Ειδικά για τη Βρετανία, ακολουθείται το σκωτσέζικο ντουζ. Συνέχεια ακούμε για ακυρώσεις, μετά για ένα επανενδιαφέρον, ωστόσο το τοπίο είναι θολό. Έχουμε την πληροφορία ότι σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα δώσει το πράσινο φως για άνοιγμα των πτήσεων από 6 Ιουλίου, και μάλιστα χωρίς να είναι υποχρεωτική η 14ημερη καραντίνα όταν επιστρέψουν σπίτια τους, όμως το ερώτημα είναι αν και η Ελληνική κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως.

Τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, είχαμε ακυρώσεις των Βρετανών, σε ένα ποσοστό 50%, με το 30% αυτού να ακυρώνει τελείως για φέτος, αλλά τώρα βλέπουμε να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον. Μάλλον φαίνεται για τη Βρετανία ότι χάνεται και ο Ιούλιος, ενώ ήδη έχουμε ακυρώσεις πτήσεων και από Ολλανδία, Τσεχία και Ουγγαρία, αφού δεν υπήρξε πληρότητα. Έχουμε ένα καλό νούμερο σε σχέση με τις κρατήσεις από Βρετανία για το 2021, αλλά ακόμα είναι όλα στον αέρα. Η Πολωνία ανοίγει, είναι κάτι το θετικό, αλλά θα δούμε πόσοι θα έρθουν από εκεί, γιατί και στην Πολωνία είναι πολλά τα θετικά κρούσματα.

Είναι αναγκαίο να ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, να τηρηθούν κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα, γιατί αυτό θα αποτελέσει και την καλύτερη διαφήμιση για το νησί, στο κρίσιμο πρώτο 15νθημερο του Ιουλίου, δηλαδή ότι τηρούνται τα μέτρα, ότι δεν έχουμε κρούσματα και ότι είμαστε ένας ασφαλής τουριστικά προορισμός σε σχέση με τον κορωνοϊό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν ξεφύγει το πράγμα, τότε δεν θα έρθουν μετά και οι λίγοι που ήθελαν να έρθουν. Είναι όλοι έτοιμοι, το Νοσοκομείο Ζακύνθου, το αεροδρόμιό μας και οι κρατικές υπηρεσίες, με μοχλό την Πολιτική Προστασία. Θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο αεροδρόμιο, για παράδειγμα σε μια πτήση με 100 επιβάτες, θα επιλέγονται τυχαία οι 20 στους οποίους θα γίνεται ένα πολύ γρήγορο τεστ, των δύο λεπτών διάρκειας και μέσα σε ένα 24ωρο θα έχουμε το αποτέλεσμα. Θα καταγράφονται φυσικά τα στοιχεία αυτών που έκαναν το τεστ, ώστε σε περίπτωση θετικού κρούσματος, να μεταβαίνουν είτε στο ξενοδοχείο καραντίνας, ή αν κρίνεται απαραίτητο στο Νοσοκομείο. Στην Ζάκυνθο έχουμε ξενοδοχείο καραντίνας, το οποίο είναι το Keri Village, της οικογένειας Τσουρουνάκη.

Θετική κίνηση η διαφημιστική καμπάνια «Πάμε Ζάκυνθο». Υπάρχει κινητικότητα από Έλληνες για να έρθουν διακοπές στην Ζάκυνθο, αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός ως προς τα νούμερα που ακούγονται και στο πόσοι τελικά θα έρθουν. Γίνονται διπλές και τριπλές πολλές φορές κρατήσεις, από τα ίδια πρόσωπα, αφού είναι δωρεάν και η ακύρωση, επομένως μπορεί κάποιος να ακυρώσει μέχρι και μία ημέρα πριν έρθει, κατά συνέπεια ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι ως προς τις προσδοκίες μας.

Δεν ρωτάνε μόνο οι Έλληνες, αν στο ξενοδοχείο που θέλουν να έρθουν, θα υπάρχουν και αφίξεις από το εξωτερικό. Ρωτούν και οι ξένοι επισκέπτες, αν θα είναι στο ίδιο ξενοδοχείο με Βρετανούς, Γερμανούς ή Ιταλούς. Είναι εύλογο να υπάρχει μια ανησυχία από όλους.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

(Visited 152 times, 3 visits today)