Current track

Title

Artist

Current show

Night Picture

02:00 04:00

Current show

Night Picture

02:00 04:00

Background

Δημήτρης Κάνδηλας
Αντιδήμαρχος Αρκαδίων

Ο Δήμαρχος, μετά την μεγάλη του εκλογή, έπεσε μέσα σε έναν ωκεανό και ίσως κάπου ξεσυντονίστηκε, αλλά το παλεύει

Τρ 8/09/2020

<

«Ευχαριστώ τον κ. Αρετάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για να αναλάβω καθήκοντα Αντιδημάρχου Αρκαδίων. Πορεύομαι με το γνωμικό «Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις»

Έχω εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του κ. Γάσπαρου και μόνο με τον κ. Γάσπαρο θα ήθελα να είμαι γιατί τον σέβομαι, όμως από την στιγμή που έλειπε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβούλιου, αποφάσισα να αποχωρήσω από την παράταξη, να ανεξαρτητοποιηθώ.

Σέβομαι και εκτιμώ τον κ. Αρετάκη ο οποίος μου έκανε την πρόταση, το σκέφτηκα και αποφάσισα να βοηθήσω τόσο τον ίδιο όσο και την περιοχή μου που χρόνια τώρα μου δίνει μεγάλη δύναμη.

Ο Δήμαρχος μου ζήτησε να επιλέξω την περιοχή των Αρκαδίων ή τον Πολιτισμό. Επέλεξα να μην φορτωθώ πολλά στο κεφάλι μου και να βοηθήσω την περιοχή που με εξέλεξε. Έχω διατελέσει στο παρελθόν υπεύθυνος Πολιτισμού της Νομαρχίας, διαθέτω γνωριμίες και μεγάλες άκρες. Θα βοηθήσω όποιον αναλάβει την ευθύνη του πολιτισμού στον Δήμο, αλλά και στην Δημοτική μου ενότητα, μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για τον πολιτισμό.

Είμαι μετριόφρων, στη ζωή μου έχω μάθει να είμαι εργάτης, είμαι πετυχημένος επιχειρηματίας, με έχει βοηθήσει όλη η Ζάκυνθος και δίνω την υπόσχεση ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Αυτά τα είπα και στον κ Δήμαρχο ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα με βοηθήσει όπου μπορεί.

Τον κ. Αρετάκη τον γνωρίζω είκοσι χρόνια, έχω συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του και τον θεωρώ έναν έντιμο άνθρωπο, για αυτό και τον ακολούθησα. Έχει φτιάξει ένα κόσμημα για το νησί, το Αρετάκειο σχολείο, έχει φτιάξει ένα υπέροχο ναό, ένα καμπαναριό και έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο, κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους αποχώρησαν οι συνεργάτες του δημάρχου, τους σέβομαι όλους και του εκτιμώ αλλά ο καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Θεωρώ ότι ο κ.Δήμαρχος, μετά την μεγάλη του εκλογή, έπεσε μέσα σε έναν ωκεανό και ίσως κάπου ξεσυντονίστηκε, αλλά το παλεύει, αγωνίζεται, το προσπαθεί πάρα πολύ να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να βελτιώσει τον Δήμο. Δουλεύει κλεισμένος και νηστικός στο γραφείο του από το πρωί έως το βράδυ.

Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι δίπλα στους πολίτες, όπως οφείλουν να κάνουν και οι αντιδήμαρχοι. Ο πολίτης θέλει να βλέπει τον πολιτικό κοντά του, να σε βλέπει να προσπαθείς δίπλα του, να του λες έστω μία καλημέρα.

Με το που ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα, επισκέφθηκα σχεδόν όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Αρκαδίων και μίλησα με τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Πρέπει να είσαι κοντά στον πολίτη και να ακούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Πλάνος είναι πεντακάθαρος από σκουπίδια και με την αποχέτευση δεν υπάρχει πρόβλημα φέτος όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος. Τα προηγούμενα χρόνια στον Πλάνο αγοράζαμε ένα βυτίο νερού κάθε μέρα για να έχουμε νερό. Φέτος δεν χρειάσθηκε κάτι τέτοιο. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για τον Δήμο, την δημοτική ενότητα Αρκαδίων και όλη την Ζάκυνθο.
Δεν θα ανεχτώ παρανομίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και δυσφημούν το νησί μας.

Κόβω το κεφάλι μου ότι την επόμενη σεζόν το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο θα ανοίξει και θα λειτουργήσει νόμιμα. Έχω κάνει πολλές εκδηλώσεις εκεί και δεν το γνώριζα ότι δεν διαθέτει τις νόμιμες άδειες. Πρέπει να αδειοδοτηθεί για να μην φέρουμε ευθύνη ούτε ο Δήμαρχος ούτε εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε περίπτωση που κάτι κακό συμβεί.

Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τον δήμαρχο γιατί αν το κάνουμε αυτό θα βοηθήσουμε τη Ζάκυνθο. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Είμαι επιχειρηματίας, τραγουδιστής, διευθύνω την 50μελη χορωδία μου και όπου έχω τραγουδήσει προσπαθώ πάντα να προβάλω τη Ζάκυνθο. Μόλις έψαλα στην εκκλησία και άναψα κεράκι για όλο το κόσμο.»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: